MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Genel Islami Bölüm (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/)
-   -   neden müslüman olmayanlar cennete giremez (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/27576-neden-musluman-olmayanlar-cennete-giremez.html)

altun 01-08-2010 14:23

neden müslüman olmayanlar cennete giremez

Selamün aleyküm
arkadaşımla tartıştığımız bi konu var sizinde görüşlerinizi almak istedim
dinimize göre müslüman olmayan bi insan cennte giremez deniyor
ya o insan ömrü boyunca iyi yararlı şeyler yapmışsa???*

Bediüzzaman26 01-08-2010 16:06

--->: neden müslüman olmayanlar cennete giremez

Bilmiyorum ama gene de cennete girenler olur iyilik yapmışsa. Allaha bağlıysa ve de İslam dinine kötü söz söylememişse. Zaten Hz İsa da Müslüman olamalarını söylemişti İncilde de yazıyordu ama onu değiştiren papalar cehennemlik olurlar. Ve bir yazar da çıkıp din yaratmış. Bu dinin adına hristiyanlık= Christian konulmuştur. Aslında hristiyanlığı Hz. İsa başlatmamış insanların müslmanlığa geçmesini ve son peygamberin de Muhammed olacağını vurgulamıştır.

emirahmedyasin 01-08-2010 16:31

Alıntı:

altun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 55760)
Selamün aleyküm
arkadaşımla tartıştığımız bi konu var sizinde görüşlerinizi almak istedim
dinimize göre müslüman olmayan bi insan cennte giremez deniyor
ya o insan ömrü boyunca iyi yararlı şeyler yapmışsa???*

Selam mü'öimlerin üzerine olsun.
Allah celle yeri göğü her iksinin arasındakini var edendir.Tüm kudret elinde ve geçmişten günümüze insanların öldükten sonra nasıl ceza ve mükafat alacağını yüce kitabında açıklamıştır.
İnsanlar yanlışı kendi dünyalarından hayatı tasvire kalktıklarında yaparlar.Buda ilahi hikmeti anlamakta bizleri aciz bırakır.Müslüman olmayan kişi kesinlikle cehenneme gidecektir.İnsanların şu üç temel yaklaşımı var
1)Bu adam çok iyi ama inanmıyor bu cehheneme girmeyide haketmiyor.Cevap:Allah celleyi haşa ömründe muhattap kabul etmeyen birey nasıl olurda yine aynı yönden mükafat bekler.Velevki iyi olsun bu iyliğin kaynağı ilahi olmadıktan sonra ne önemi var.Kendisimi iyi oluyormuş? onu fıtraten yaratan Allah.
2)Bu adam çok yardımseer müslüman değil ama çok iylik ediyor bu nasıl cehenneme gider?Cevap:Kişi yaptığı iyliği ne için yapıyor şan şeref için Allah cellede ona bunu dünyada yeterince veriyor Hem kime kimin malından veriyor vermese Allah insanları dardamı bırakacakmış.Kendisimi o malları var etmiş.Muhattap almadığı Allah cellenin hem nimetlerinden faydalanacak ara ara şerefi için dağıtacak sonra Allah cellede o nu cenentinemi koyacak yok öyle bir şey.
3)Bu adam ünlü tıpçı,bilimci,bilmem ne... Bu adam insanlığı kurtaran dertlerini hafifleten buluşu yaptı hastalığın çaresini buldu nasıl cehenneme gider ama bu haksızlık.Cevap:Bir kere baştan alalım: Onu annesinin karnında besleyip yediren ona hayatı bahşeden onu üstün zeka ile donatan nimetlerini hikmet bulurda iman eder diye gösteren Allah celle bütün bu verdikleri karşılığı o adamın bir hastalığa çare bulmasıyla mı cennetine buyur edecek.İyi düşünelim hastalığı veren kim Allah nimetiyle şifayı var eden kim yine Allah o adama göz kulak burun ve zekayı aklı veren kim yine Allah peki bu kadar nimetin karşılığı nerede.Rabbim isterse bizi bir anda yok eder bu belki deprem belki sel belki bir salgın ne farkeder hayatımız ve ölümümüz onun elinde kim kime borçlu.

Hasılı Allah a ve o nun rasulüne iman etmeyen tek kul cennete adımını atamaz cehennemdede cezasını çeker sorun Rablik ve onu unutarak geçirmiş bir hayat sizce bu kadar kolaymıydı?
selam ve dua ile...

Fani 06 01-08-2010 16:38

Benim kendi düşücemi açıklayım eğer yalnış bir sey söylersem Düzeltirseniz sevinirim.

Allah c.c herkezi bir bahçeye salmış her sey serbest demiş ve insanlar nasıl davranmak istiyorsan öyle davran ama bunun birde kötü yanı var yaptığın şeyin birde hesap verme tarafı vardır

örnegin bir insan kötü bir sey yapıyorsa sen onu uyarıp bunu yapman kötü ve bizim islam dinine göre yalnış bir davranıştır bunun öbür tarafta hesabı sorulur gibi vb. uyarı verildiği zaman karşı tarafa o yine istedigi gibi davranabilir....

yani İstersen müslaman gel bu dünya istersen hangi şekilde olursa olsun seni islama çekmek isteyen olur yani yapmak ve yapmamak senin elinde bu yüzden Allah inancı olmayan bir insana nereye gidecegi bilinmez ama Dinimizde inançsız insanların gidecegi yerin belli oldugu söylenir..

Son dk bile müslüman olmak seni o ateşden kurtulmana sebep olabilir...

çok uzaktım ... Sonuç budur müslüman olmayan bana göre cehenmeme girme sebebini açıkladım...

Bir kusur işledikse af ola...!!

emirahmedyasin Üstad daha net açıklamış eline koluna sağlık diyelim.
saygılarımla

emirahmedyasin 01-08-2010 16:53

Alıntı:

sagopa_27´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 55766)

emirahmedyasin Üstad daha net açıklamış eline koluna sağlık diyelim.
saygılarımla

Estağfirullah...Rabbim riyadan muhafaza eylesin...Rabbim kalplerimizi dini üzere sabit kılsın.

altun 01-08-2010 21:38

sorum yanlış anlaşıldı müslüman olmayıpta başka dine mensup olanları kastettim Allah'a inanıyor ve ömrü boyunca iyi ve yararlı işler yapmış.genede müslüman olmadığı için cehennememi gider

emirahmedyasin 01-09-2010 07:01

Alıntı:

altun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 55771)
sorum yanlış anlaşıldı müslüman olmayıpta başka dine mensup olanları kastettim Allah'a inanıyor ve ömrü boyunca iyi ve yararlı işler yapmış.genede müslüman olmadığı için cehennememi gider

Aynen cehennemin dibini görür.Parçalanmış bir inanç işe yaramaz aynısı geçerli.Ayetler sadece Allah a iman demiyor rasulünede imanı istiyor.Kişi Hazreti Muhammedi haşa muhattap kabul etmiyorsa nasıl cennete girer? bu diğer mü'minler için haksızlık olmaz mı? yada müşrikler bizde Allah a inanıyoruz derlerdi.
Yine söyleyelim kişilerin iyi şeyler yapması zaten Allah ın onlara lütfu ama insan muhakkaki çok nankördür.

xyzt 01-09-2010 19:54

altun güzel bir soru sormşssun. benimde cevremde cok gündeme gelen bi konuydu bu. allaha ve hz. muhammedin(s.a.v) onun resulu olduğunu dil ve kalben söylemeyen iman etmiş olmuyor. dolayısıyla da iman etmemeiş olanalr da cennete giremiyorlar.

emirahmedyasin cidden çok ikna edici yazmışsınz. iki açıklamanız da faydalı oldu.

alptraum 01-09-2010 21:26

Allahin birligine inaniyor ve Hz. Muhammedin onun kulu ve elcisi olduguna inaniyorsa iman etmis olur. Iman edende cennete girme ümidi vardir. Allaha inanip Peygamberimizi inkar etse Kafirdir. Kafirlerinde dereceleri vardir ve onlarinda cehennemdeki azaplari cesit cesittir. Bu yüzden yaptiklari iyiliklere yanitlari Allah-ü Teala ahirette verecektir.

Unnecessary 01-09-2010 21:35

Çok değişik bir konu bir ve kafamda soru işaretleri çıkmaya başladı çünkü ben hiç bu soruyu düşünmemiştim yararlı bulduğum yazıları okumayı deneyeceğim teşekkr ederm!

Bediüzzaman26 01-10-2010 21:58

Allahin birligine inaniyor ve Hz. Muhammedin onun kulu ve elcisi olduguna inaniyorsa iman etmis olur

Demişsiniz ya. Şimdi benim akrabağımdan biri var işte o Allaha inanıyor ama Peygamberimize inanmıyor. Eğer tövbe etmez ise o da mı cehennemi boylar??

alptraum 01-10-2010 22:07

Su zamanda böyle bir red hem Kuran ayetleriyle, hem hadislerle hem icma ile de sabittir ki böyle insanlar ebedi olarak cennete giremezler. Rabbim hidayet versin insaallah.

altun 01-11-2010 19:56

benimde aklıma ilk 'sefiller' kitabını okuduğumda takıldı.bi piskoposun hayatını anlatıyordu. adam devlet tarafından gelen parayı hep ihtiyaç sahiblerine dağıtıyordu.kendide mütevazi bi hayat yaşıyodu.daha sonra hapisaneden çıkan bi hırsızı yola getirmişti.şimdi bu adam hiristiyan diye ceheneme mi gider

mus'ab 01-12-2010 21:35

Esselamü aleyküm:

Sadece okumakla yetinmeyi düşünüyordum ama olmadı. Bir insanın Allah'ı kabul edipte habibi kibriya rasulullah (s a v ) efendimizi kabul etmemesi ebedi cehennemde kalması için yeterli sebeptir. peygamber efendimizi tasdik etmeden iman etmiş olunmayacağı ayetlerle sabittir.

Bir piskopos, rahip yada bilmem kim insani olarak ne kadar düzgün ve güzel yaşantıya sahip olursa olsun iman etmedikçe cennete giremez.

cennet ve cehennem ebedi olacaktır.çünkü cennetlikler için sonsuz bir saadet inkarcılar ve kafirler için ebedi azap vaad ediliyor.günahkarlar için ise cehennem geçici bir ikametgah cennet yine ebedidir.

Emirahmetyasin kardeşimiz ayet ve hadis-i şeriflerle zaten cevaplamış. AYET ve HADİS le
hakkında kesin hüküm bulunan konuları tartışmak (haşaa) ayeti tartışmaktır. Ayet ve hadisler
hükümü ve manası açıksa, asla ama asla tartışılamaz.

islamı sağa sola eğip bükerek ılımlı müslüman tavrı takınmak, ne islamidir nede insanidir.
Ancak tavizler vererek islam'a hakarettir.

Lütfen; Allah ve Resulünün KESİN hüküm koydukları konularda: iyi ama. bana göre, falan kitapta, peki şöyle. gibi ifadelerle de farkında olmadan hafife almayalım. Günaha gireriz.

ALLAH'a emanet olun.

Bediüzzaman26 01-12-2010 23:53

Birilerinden duydum ama şu doğru değil mi? Mesela müslüman bir kişi günahı kadar cehennemde yanacakmış sonra cennete gitcekmiş eğer imanı varsa. Doğru mu?

mus'ab 01-13-2010 20:23

Evet bu doğru bu konudada hadis-i şerifler mevcuttur.
ÖRNEK:

ALLAH c. iman sahiplerine cehennemde azap eder. sonra imanları sebebiyle ebedi cennete sevkeder. H- Şerif

Zerre kadar imanı olan cennete girecek. H şerif

Ayet olarak meryem suresi 71-72 ye bakılabilir.

milyondolar 01-26-2010 16:28

müslüman olmayanlarda cennete giderler, siz sanmayınki hıristiyan yada yahudi olupta Hz. Muhammed (S.A.V) i hepsinin peygamber kabut etmediğini. onların içindede vardır Hz. Peygamber efendimizin gerçekten peygamber olduğuna inanlar.
sonuçta cennete gitmenin açık açık anlatılan kitaptada yazdığı gibi. Allah ın varlıgına ve birliğine nanın, gönderilen peygamberlere inanın, gönderilen kitaplara inanın ve iyi işler yapın, yani inanan ve iyi insan olun deniyor. bu vasıfları olan kişi cennete gider en doğrusunu Allah (C.C.) bilir.
Ben kendim müslümanım, ama başka dinde olupta benim peygamberime de kendi peygamberinede inananları görmüşümdür ve iyi insanlardır, tabi içlerini bilemem.

milyondolar 01-26-2010 16:36

Alıntı:

Bediüzzaman26´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 55808)
Allahin birligine inaniyor ve Hz. Muhammedin onun kulu ve elcisi olduguna inaniyorsa iman etmis olur

Demişsiniz ya. Şimdi benim akrabağımdan biri var işte o Allaha inanıyor ama Peygamberimize inanmıyor. Eğer tövbe etmez ise o da mı cehennemi boylar??

birkere senin söylediğinde mantık hatası var
nerde var şurada; sizin bir akrabanız var Allah a inanıyor fakat onun göndermiş olduğu peygambere inanmıyor, yahu arkadaşım bu nasıl bir iştir, akarabanız Allah a inanıyorsa onun demiş olduğu herşeyede inanır demektir, bu nasıl bir Allah a inançtır ki kendisine inanıp onun gönderdiği ve bu senin peygamberin dediği peygambere inanmaz, bu uydurmasyon gibi geldi, yada o akrabanız Allaha da inanmayanlardan en doğrusunu Allah (C.C.) bilir.

Bediüzzaman26 01-26-2010 21:06

Ama arkadaşım doğru söylüyorum. Yemin bile edebilirim. Gerçekten bak. İlla ki Allaha inanan peygamberimize inanacak diye bir şey yok ki. Çoğu hristiyan peygamberimizi inkar ediyor ama Allah imanı var buna ne diyorsun peki? Hem benim gibi biri nasıl uydurabilir? İstersen gel bizim eve gör neler olduğunu??

altun 01-28-2010 22:36

Alıntı:

milyondolar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56065)
müslüman olmayanlarda cennete giderler, siz sanmayınki hıristiyan yada yahudi olupta Hz. Muhammed (S.A.V) i hepsinin peygamber kabut etmediğini. onların içindede vardır Hz. Peygamber efendimizin gerçekten peygamber olduğuna inanlar.
sonuçta cennete gitmenin açık açık anlatılan kitaptada yazdığı gibi. Allah ın varlıgına ve birliğine nanın, gönderilen peygamberlere inanın, gönderilen kitaplara inanın ve iyi işler yapın, yani inanan ve iyi insan olun deniyor. bu vasıfları olan kişi cennete gider en doğrusunu Allah (C.C.) bilir.
Ben kendim müslümanım, ama başka dinde olupta benim peygamberime de kendi peygamberinede inananları görmüşümdür ve iyi insanlardır, tabi içlerini bilemem.

yorumunuz için teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum.

Bediüzzaman26 02-01-2010 15:02

Çoğu insan da peygamberimize inanmıyor ama!

Misafir 01-19-2011 21:21

ya arkadaşlar neyi tartışıyoruz burda,kimsenin ibadeti kimseyi kurtarmaz sadece kendisini kurtarır

Yusuf124124 05-16-2011 21:53

bilgi veren tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum uzun süredir kafamı kurcalayan bir şeydi bu. bi keresinde bir mütfü hocamızla sohbete denk geldim ve aklıma takılan bu soruyu ona sorudm ve aldığım cevap ; iman eden herkes işlediği günahların hesabını verdikten sonra ebedi cennete girer. ve burda su soru takıldı kafama ? Allah'a ve peygamberlere inanıyor lakin Hristiyan. bu durumda ne olucak diye sordum. ve aldığım cevap eğer Allah'ın varlığına ve birliğine inanıyor Hz.Muhammedi ve tüm peygamberleri kabul ediyor ise işlediği günahların hesabını verdikten sonra ayrıca azap çekicer ama ebedi cehennemde kalmaz. ve cennete girer dedi. ve ekledi Allah bağışlayıcıdırr , Allah varlıkların affedicilerin en yücesidir. eğer ona inanır ona layik bir hayat sürersen varlığını birliğini kabul eder peygamberlerine inanırsan dinin İslam değil Hristiyanlıkta olsa çekmen gereken azabı cekersin ama ebedi cehennemde kalmazsın ve bağışlayıcı olan Allah cennetine seni alır.ama şunuda unutma nasıl ki yer ve gök 7 kat yaratılmışsa cennet ve cehennemde 7 kat y aratılmıştır. bu dünyadaki sınavını en temiz şekilde geçmiş mümin ne kadar yüksek katta cennet girere ; o diğer bahsettiğimde daha düşük seviyede cennete girer.

bildikleirm bunlar lütfen yanlis bildiğim şeyler varsa beni düzeltin yanlis seyler yazdiysam onlarida. kimseyi yanlis bilgilendirmek istemem umarım biraz olsun yardimci olmusumdur. Allah'ın hikmeti ve bereketi üzerinize olsun kardeşlerim.

gnothi seauton 05-16-2011 23:56

SubhanAllahi `amma yüşrikûn

ALLAH subhandır....onların ortak kostuklarından uzakdır....hasr suresi 23

,,,,kışı eger ALLAH a ortak kosmayıp..O na ogul ıstınadında bulunmaz ıse...yahut ALLAH kavramının yanına TANRI ılah kavrmını yuklemz ıse cennet ehlı olur....dercesıne *kavrayısına gorede mevkısı bellı olur...

teslıs ınancına sahıp olupda olen bırı .....bu dunyada amadır...ahırttede bunun netıcesı olarak ama kalacakdır...

kaldı kı...

tevbe 80.ayet

İstağfir lehüm evla testağfirlehüm* in testağfir lehüm seb`ıyne merraten felen yağfirAllahu lehüm* zâlike Bi ennehüm keferu billahi ve ResuliHİ, vAllahu la yehdil kavmel fasikıyn;

Bağışlanmalarını niyaz et onların, ya da etme (fark etmez)! Yetmiş kere bağışlanma dilesen de onlar için, Allah onları asla bağışlamayacaktır! Bu onların, kendi hakikatleri olan Allah`ı ve Rasûlünü inkâr etmeleri nedeniyledir! Allah inancı bozulmuşlar topluluğuna hakikati yaşatmaz.

Rabbım herseyı tastamam olarak yuce kitabımızda bızlere acıklamısıdr...çok şükür

Misafir 10-19-2016 16:07

istediği kadar Allah a inansın peygamberimiz Muhammed Mustafa S.A.V e inanmadıkça hiç bir kimse cennete giremez böyle sapık fikirleri insanlara aşılamayın...İyi o zaman hiç kimse müslüman olmasın istediği gibi hiristiyan yahudi olarak yaşasın cennete girsin ne kadar kolay yapmayın....azıcık imanınız varsa....

Misafir 10-19-2016 16:09

→ neden müslüman olmayanlar cennete giremez

istediği kadar Allah a inansın peygamberimiz Muhammed Mustafa S.A.V e inanmadıkça hiç bir kimse cennete giremez böyle sapık fikirleri insanlara aşılamayın...İyi o zaman hiç kimse müslüman olmasın istediği gibi hiristiyan yahudi olarak yaşasın cennete girsin ne kadar kolay yapmayın....azıcık imanınız varsa....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:04 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük