Hocaefendinin Papa'ya yazdığı mektuba gelen itirazlara verilen cevap

Alıntı:...

1. Alt 05-14-2008, 00:20 #11
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Alıntı:
    İkincisi seni tartışmam önem bakımından bu başlıktaki konudan sonrasın.

Beni tartisiyorsunuz demedimki ,beni konusuyorsunuz dedim lakin siz anlamadiniz size cvp vermiyorum demeniz efendimizin ebu cehilin ayagina 100lerce kezden fazla gitmesine cok ZIT bir durum gibi geldi .Lakin efendimiz anlamayana bir defa daha anlatirdi bir defa daha meselesi karsisindakinin anlayip anlamamasi degildi Siz cok sahislara indirgediginizden ben bu durumu böyle izah ettim

Bir kere yanlis gördügünüz bir seyi delilleriyle,beyyineleriyle cevaplandirirsaniz daha akla mantiga uyar bu sekilde ilk itirazi okudum diyalog bu demek degildir siz cok karistiriyorsunuz benim düsüncem bu

derseniz kendi düsüncenizle kendiniz kadar kalirsiniz

Delilleri ve fikirleri ve size tezat gelmis bir durumu ya da kavrami yada konuyu artik anlayamadigim herneysesöylerseniz daha güzel olur.

2. Alt 07-13-2008, 22:33 #12
    xyzt Mesajlar: 384
    (Bakara: 120)

“Sen onların dinlerine tabi olmadıkça, yahudiler de hristiyanlar da senden asla hoşnut olmazlar."şüphesiz yol, Allah'ın yolu." de.

el_feta bunu beğendi.
  3. Alt 07-15-2008, 03:17 #13
    xyzt´isimli üyeden Alıntı
    (Bakara: 120)

“Sen onların dinlerine tabi olmadıkça, yahudiler de hristiyanlar da senden asla hoşnut olmazlar."şüphesiz yol, Allah'ın yolu." de.

Ne anlatmak istiyor ayette sayin xyzt

4. Alt 07-16-2008, 01:24 #14
    ama ben müfessir değilim.
    bu apaçık bir ayet değil midir.
    İşte biz onu (Kur'ân'ı) böylece, apaçık âyetler olarak indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola eriştirir. (HAC/16)

5. Alt 07-16-2008, 01:34 #15
    Sence Allah dilemedigi halde sen nefes alabilirmisin peki bir yaprak kimildarmi hayirdada serdede onun izni olmali degil mi...

Onun disinda ayetten ne anladigini söylemek ile müfessirlikle ne baglam var anlayamadim...

Belki yanlis anliyorsun belki farkli algiliyorsun zaten anlamak farkli olmasaydi ya da anlayamamak bugun herkes müslüman olurdu degil mi.... Ya da herkes tek sekilde anlar tefsirlerde olmazdi

6. Alt 07-16-2008, 01:44 #16
    ya herkes yanlış anlıyosa.
    ben kuranı kerimin mealini okuduğumda nasıl anlıyorsam o şekilde inanıyorum. belki çok kafama takılanları tefsire bakıyorum. kaldı ki tefsirler de biribirinden farklı

7. Alt 07-16-2008, 01:45 #17
    Bir kac farkliligi getirin inceleyelim temelde bir farklilik olmadigini görecegiz ya herkes yanlis anliyorsa dersek bu sefer Kuranin evrensel ölümsüzlügünü yalanlamis oluruz bu da küfre düsürür

8. Alt 07-16-2008, 01:51 #18
    siz neyi inceleyeceksiniz ki. sizin bu konuda bilginiz nedir. ilahiyatçımısınız?

9. Alt 07-16-2008, 01:59 #19
    Sizce dini ilahiyatcilarmi anlarlar ya da iki tefsir arasindaki kiyasi sadece ilahiyatcilarmi yaparlar sadece onlarmi cennete gidecektir peki ya da onlarin anlatmasina muhtacmiyiz ya da en özetinden neden ilahiyatcilar yetisir? Bu zamaan kadar din adina sadece ilahiyatcilarin mi konusma hakki vardir. Bugun tarih hakkinda konusabiliyorsun tarihi inceleyebiliyorsun ama tarih okumadigin halde cografya desen ona keza matematik sorulari cözebiliyorsun matematikci olmadigin halde Bugun siyasetcilere bir bak acaba siyaset mezunumu bu insanlar

Benim verdigim örnekler tabiki islamla tami tamina esit tutulamaz ama tesbihde hata olmaz diyelim

Sen yinede getir tefsiri biz anlamazsak illaki bir anlayan bir bilen cikar

10. Alt 07-16-2008, 02:08 #20
    ilahiyatçımısnız derken. aslında bu konudaki birikiminizin ne olduğunu sormak istemiştim
    din adına herkes konuşuyor. bizim de yaptığımız gibi.
    ama bide bu konuları bilinçli konuşmak var. delil göstermek var. en çok sömürlen konulardan bir tanesini de ne yazikki din. herkes her gün kafasına göre hadis uyduruyor. günah olmayan hareketler günah diye yutturuluyor. ama kimse sorgulamıyor.
    o nedenle bu işin eğitimini almış insanlara itibar etmek daha doğru gibi geliyo bana.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.