hay allah razı olsun...cevaplayacağım inşallah...
Kim çıkarmış bu dınler arası dıyalogu ya eskiden böyle bırşeymivardı?.Bunlar yenı terımler asrı sadete bakalım anlaşmak var ama bırleşmek yok.ALLAH RESULU (A.S.M.)hayatında kaç defa kafırle anlaşmaya oturmuş.23 senelik hayatta hudeybiyeden başka varmı?23 senelik hayatın bır anlaşması hayata tatbık edılıyorda ,diğerlerıne neden bakılmıyor,veya nekadar bakılıyor.din duşmanlarını razı edeceğim diyene milyonlarca muslumanın nefretını kazanmayalım sonra.muslumana düşen muslümanlarla ıttıfak etmek ıttıhat ıtmek,kafırlemasaya oturmak olmasa gerek dıye düşünüyoruz.
Bosna Hersek’te katledilen binlerce Müslüman’ı, Irak’ta öldürülen milyonları, Filistin’de kız erkek ayırt edilmeden ırzına geçilen çocukları, yakılan yıkılan mabetleri görmezden gelip; İsrail’de ölen iki çocuk için camide salya sümük ağlamak, Londra Metrosundaki patlama için geç kalmış gibi hemen başsağlığı dileyip üzüntülerini dile getirmek, Müslümanları terörist ilan etmektir.
Dinler arası Diyalog: Peygamberimize hakaretler yağdıran küstahları aman diyaloga gölge düşmesin diyerekten duymamak duyurmamak, risale cevşen okuyan papazların ön sayfa güzelleri gibi çarşaf çarşaf resmini yayınlamaktır.
Dinler arası Diyalog: İslam’ı yayıyorum Türk dilini dünyaya öğretiyorum diyerek, adı Türk Okulu olan okullarda Türkçeyi 2 saatlik seçmeli ders yapıp İngilizce eğitim vermektir.
Kime karsi ezik olacagiz ki?
Kim dinlerarasi diyalog icerisinde girildigi islami da ezik görmüstür:söyledikleriniz bu zamana kadar gerceklesmis bir husus degildir.Islami bilmiyoruz diyenlere mistisizm örnegini getirirseniz , Ne kadar islama örnek bir cevap olur, dinlerarasi diyalog; islam temelleri üzerine diyalog yapan kardeslerimiz tarafindan sürdürülmektedir.
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
|