**yasin sandiği**

emirahmedyasin ´isimli üyeden Alıntı ↑...

1. Alt 08-11-2009, 16:01 #11
    nesibe Mesajlar: 48
    emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı
    Tasavvuf nedir tasavvuf bugünkü manada ise hasılı onların şeriatı tekrar okuması lazım.

yozgatta bir 'şeyh efendi' varmış 'bana karısı güzel olanlar hizmet etsin 'diyomuş. 'mürid'leri de kabul ediyorlar tabii!!
    bu nasıl bir cehalet aman ya Rabbi.böyle insanların soylarını dayandırdıkları kişiler de Abdülkadir Geylani gibi İslam davası uğrunda yaptığı yolculuklarda nerede vefat ettiği bilinmeyen ve bu yüzden çok yerde naaşı bulunan mübarekler..
    Kendileri oturur 'müridleri' her işlerini yapar.böyle de kurtulduğunu sanarlar zavallılar. hristiyanlık da böyle bozuldu ya zaten bilgisiz toplumun başına bir de bilgisiz din alimleri gelince cennet satmaya varan cehalet çıktı ortaya.
    Rabbim sen bizi hak yolundan ayırma..

2. Alt 08-11-2009, 16:15 #12
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Dünyadaki devletlere baksak o halde Milletleri icinde islam elden gitmis deriz. Sahis, devlet bu gibi seyler örtü olmasin gözlerinize. Tasavvufu herkesin merk etmesi lüzumu yoktur fakat tasavvuf a bagli olanlarida tekfir hakki bizde yoktur. Tasavvufu anlamak disardan gözüktügü gibi degildir. Tarikat i eger ugur dündar in programlarindan ya da hasili böyle üzücü olaylardan ögrendiyseniz lezzetinden mahrum kalmissiniz demektir. Halbuki ilim, irfan ögrenme yeridir.

3. Alt 08-11-2009, 23:19 #13
    nesibe Mesajlar: 48
    bu anlama gelecek bir söz söylemekten Rabbime sığınırım. demek istediğim tasavvuf adı altında din dışı olan işler, ameller.Efendimiz(s.a.v.) hendek kazarken bile ashabını yanlız bırakmıyor.durum böyleyken oturup bir iş yapmayan kişilere sözümüz.
    ki bizim hayat prensibimiz:ilim+amel+tasavvuf..
    bu konuda H. Kamil Yılmaz- İrfan Gündüz'ün tasavvufun esasları güzel bir eser...

4. Alt 08-13-2009, 17:55 #14
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Tasavvufu ben cahil müridle tartışamam hayatını Allah a isyanla geçirmiş şahıs son demlerinde tarikatlara dahil olur onuda herşeyi zanneder ve varı yoğu olan bu camianın eksikliklerini göremez ve bizde onla münazara edemeyiz bu konuyu ilmi anlamda bilenler ile konuşabiliriz.
    Tasavvufa yabancı değilim ama lezzette görmedim...

5. Alt 08-13-2009, 18:08 #15
    HİRANUR Mesajlar: 295
    tasavvufu ben cahil müridle tartışamam hayatını allah a isyanla geçirmiş şahıs son demlerinde tarikatlara dahil olur onuda herşeyi zanneder ve varı yoğu olan bu camianın eksikliklerini göremez ve bizde onla münazara edemeyiz bu konuyu ilmi anlamda bilenler ile konuşabiliriz.
    Tasavvufa yabancı değilim ama lezzette görmedim...

herşeye katiliyorum da
    tasavvuf'a yabanci degilim ama lezzette görmedim derken neyi kastattiniz tam anlayamadim

6. Alt 08-14-2009, 10:47 #16
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    HİRANUR´isimli üyeden Alıntı
    herşeye katiliyorum da
    tasavvuf'a yabanci degilim ama lezzette görmedim derken neyi kastattiniz tam anlayamadim

Ben bugünkü manada kullanılan tasavvuffa yabancı değilim çeşitli cemaatleri tarikatleri dolaşıp araştırmışlığım var. O efsane gibi bahsedilen lezzet hikayelerine rstlamadım.Lezzet sadece saf Kur an i hayatta.

H?RANUR bunu beğendi.
  7. Alt 08-14-2009, 11:48 #17
    HİRANUR Mesajlar: 295
    ben bugünkü manada kullanılan tasavvuffa yabancı değilim çeşitli cemaatleri tarikatleri dolaşıp araştırmışlığım var. O efsane gibi bahsedilen lezzet hikayelerine rstlamadım.lezzet sadece saf kur an i hayatta.

sizin de dedinizgibi bazi mürşitler kur'an'i rehber edinmediklerinden kendilerine ve etrafinda kilere lezzet veremiyorlar o lezzeti önce kişi kendisi almalidir ki etrafina tagita bilsin rehberini saglam tutmalidir.

emirahmedyasin bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.