dinlerarası diyalog için,siyasi demiştim,politik değil...hakkınızı helal edin ama bu ikisini karıştırabileceğinizi tahmin ettiğimden öyle yazmıştım,nitekim öyle de olmuş...
bir diğer husus,dünyanın islamlaşması süreciyle diyaloğun birbirine karıştırılması,avrupa da ve bir çok gayri müslim bilinen ülkelerde islamlaşma olmasını diyalog ile bağdaştırmak,biraz garip geldi ,bu zaten işleyen ve beklenen bir süreç,latin amerika da insanlar usame b.ladin posterlerini arabalarına yapıştırıyorlar,antiemperyalist duruşundan dolayı(nam-ı diğer ÇAKAL CARLOS da,hapishane de müslüman olmamış mıydı)...bunlar,diyaloğun meyvesi midir? Artı şu da var ki;papa denen zat-ı muhterem! bir şekilde mensubu olduğu mezhebte otoritedir,peki ya islam adına oraya gidenler ümmetin icmaı nı almış mıdır? bence burası da hayli önmeli...şu açıdan bakmanızı engelleyen sebep nedir: Modernite çökmüştür ve yeni bir dünya düzeni kuruluyor,bir şekilde dünya dindarlaşıyor,emperyalist güçler dindarlaşmayı kontrol altına almaya çalışıyo olmasınlar? neden hamasa düşman iken bu cenah farklı ve daha light duran cemaatlerle bu diyaloğu gerçekleştiriyorlar?..BREZİNSKİ(yanlış hatırlamıyosam) piyasayı tanıyan hemen herkes bilir,onun ilerisi için bir sözü vardı:ilerleyen dünya Radikal islam ile ılıman islam ın savaşı olacak,diye...bakın,bunoktalar tarihi dönmeçlerdir,etrafınıza bakın bu sadece diyalogla alakalı da değil,etrafınıza bakın en basitinden tesettür kıyafeti üreten firmlaraın kim olduğuna ,sokaklar da örtünmenin arttığına belki ama NASIL arttığına?...bazı cemaatler desteklenirken,Taliban,hamas,el kaide ,hizbullah gibi farklı cemaatlere yaklaşım neden böyle?...vu şurası da önmeli,başlangıçtaki milimetrik sapmalar,ilerleyen zamanlarda kilometreleri bulur...Duruş netliğimiz yok,şu ümmete bir baksanıza...bu kadar kadim düşmanların bizi masaya çağırmasının altında benim bir şeyler aramam en büyük hakım ve olması gereken de...lakin,bu iyi niyet,bu tavırlar anlamadan yapılıyosa çok büyük bir cehalet,yok eğer kasıtlı yapılıyosa ne büyük bir ihanet...
Zihniyetimize iyi bir bakalım derim acizane,Hakikaten bir müslüman olarak ne istiyoruz,ne bekliyoruz,ümmetin halini anlayabailiyo muyuz,yoksa grup genc in bir ezgisinde dediği gibi "o imzaları atan eller,hiç taş atmamıştı ki" modunda mıyız?..
velhasılı,durum budur kanaatindeyim..,
selam ve dua ile...