el_feta´isimli üyeden Alıntı ↑
yahu el insaf...işte tam olarak kastettiğim zihin yapısı safinaz hanımın kendini anlattığı zihin yapısı...kuvvetle muhtemel bu konu da başı çokça ağırdığından,bilgisayar başında yazacağım şeylerden dolayı fevri davranacak ve bana kızacaktır...beni ne kadar kaale alırsınız,samimiyetimi ne bilirsiniz bilemem elbet ama,inanın,başörtüsü nü böyle ikili bir düzleme taşımak bile işin şeytancası...Allahın dini onun emirlerine uyarak gerçekleştirilir,sizi siz yapan unsurlardan vazgeçerek değil...firavun un zulmü artınca allah cc,ayetinde musa ya: evlerinizi karargah edinin der...yani zulümler anaların rahmine kadar da uzansa alternatifi bir farzdan vazgeçmek(eminim,çok çok üzülüyosunuzdur,lakin iyi niyetiniz yanlış bir ameli doğru yapmaz,kızmadan sadece bir vicdanınıza sorun,inanıyorum hak vereceksiniz bana)...
tebessümlerime alışmayı deneseniz ve sui zan yerine hüsnü zanla yaklaşsanız daha iyi olmaz mı?...benim şahsınıza hiçbir küçük görmüşlüğüm yok,kişiye şer olarak kardeşini küçük görmesi yeter zaten,bundan allah sığınırım...
ve son olarak,her ikinizde mevcut cemaatinizin(olabilir,cemaatLİ olmak da gerekir,cemaatÇİ olmamak kaydıyla,saygı duyarım) aldığı eleştrilerden dolayı,bir şekilde anlamaktan ziyade hemen aksine söz söyleyene yüklenmeye başlıyorsunuz,dolayısıyla tartışma olan bir ortam oluşuyor ve taassup kokuyor,farkında olmasanızda,en samimi halimle bu eleştrimi kabul edin..
durum bu...nur cemaatlerinin farklılığının varlığı benim sözüm değil vakıa bu,başörtüsünü müslüman kızların,bir yerlere gelmek hedefiyle açmasına izin verenlerin varlığı da yalan değil,o zaman bu kızgınlık niye ki..benim görevim,doğru bildiğimi söylemektir...müslüman diye zaman gazatesini son zamanlarda yeni şafak da yapıyor,tuhaf kadın resimleri olan ve kapitalist kokan havalarını eleştirmeyecek miyim,mesela??...hani,eğri oturalım,doğru konuşalım derler ya,benimkisi de öyle...
vesselam...
Bakin taassub felan koktugu yok biryerin gayet güzelde münazara oluyor düsüncesindeyim.Avrupaya basörtüsü sorunu icin okumaya gelen insanlari hic gözardi etmiyorum peki evlerinemi cekildiler bu insanlar yani bu bakis acisiylami bakiyorsunuz ilim cindede olsa gidip alan aliyor iste mesele o basörtüsünü takmakda degilmi bakin basörtüsü furuat dedik siz basinizi acindan getirdiniz ki böyle bir konu asla yok gazetelerin koydugu resimlere kadar uzandiniz ve sonundada elestiremeyecekmiyim diyorsunuz tabiki herkesin hakki elestirin biz elestirmiyormuyuz zannediyorsunuz ama mesele bu seferde gazetelere uzandi yani bakin konudan konuya atlayan sizsiniz ve her sundugunuz konuyada cvp veren biziz lakin biz konudan atlamadik farkindaysaniz:cool: