el_feta´isimli üyeden Alıntı ↑
karalamak kelimesi hoş değil,böyle birf şey yapmam,eleştirmek tükürmek demek değildir,eleştrilerimi öyle anlamanız,öncelikle beni tanımadan tanımlamanızdan ve eleştriye yüklediğiniz anlamdan kaynaklanıyor...onun yolunda gidenler demişsiniz,said nursi nin yolundan gittiğini iddia eden nur cemaati gruplarının sayısını tam olarak biliyo musunuz? ve birbirlerini sapıklıkla itham ettiklerini de...fevri konuşmanızın bir anlamı yok,durum bu,farklı nur cemaati ne mensup kardeşlerin risale-i nur ları bile birbirini tutmuyor...
elhasılı,karalama gibi bir niyetim yok,siz başörtüsü mücadelesi verilirken okullarda tüm cemaatlerce,bu orucu ilk kimlerin bozduğunu 1. ağızdan şöyle bir dinleyin,eminim ben gibi siz de kızacaksınızdır...bana kızmayın,ne yazık ki o kdar saf değil piyasa ve islam adına iş yapanların ne kadar sırat-i mustakiym üzere olduğu hayli tartışılır...kuran ve sünnet bilgisi olmayanlar bu farklılıkları anlayamazlar,farz-ı misal,siz kuran-ı bilmiyorsanız,sizden gizlediğim ayetleri nereden bileceksiniz,yahut kişiler birer tabu gibi öğretilirken(mesela:said nursi ve imam gazali hazretleri gibi,allah her ikisinin de mekanlarını cennet eyleye)onların kitaplarındaki nakısaları nasıl göreceksiniz,bileceksiniz(said nursi nin ebced le uğraşması,ihya-yi ulumiddin deki bir çok uydurma hadis mesela)...şunu unutmayalım,tabiin devri islamın daha ilk dönmeleridir ve sorarım size o kadar sapık mezhep nasıl çıkmış,işte aynen bu günde de adları olmasa da anlayış olarak o mezhepler halen daha var,çünkü insan aynı insan..
selam ve dua ile...
Kim kimi karaliyor allah askina bunu nereden cikardiniz
Mehmed kirkinci hocaefendi nin ve digerlerininde fethullah gülen hocaefendi hakkindaki yazilarini okudunuzmu yada fethullah hocaefendinin digerleri hakkindaki yazilarini okudunuzmu buna binaen nasil tanidiginiz bildiginiz bir kac kisiden dolayi hepsi birbirini kötülüyor gibi yargiya varabilirsiniz lakin bu sizin SIG düsünmeniz anlamina gelir.Onun disinda oruc diye kastetmissiniz bende sizin o yaziniza sunu aciklayayim
Nafile orucun bozulabilirligi konusundaki FIKIH ilminiz ne kadar
Acikcasi sizi yargilamiyorum yargiladigim bilgisizliginiz,SIG düsünceniz...
Hemen hemen hep sahislar,kavramlar üzere tartisan insanlarin yasam tarzini gördüm inaninki kabul gören bir davranis degil bunuda unutmayin
selametle