![]() |
Alıntı:
Mehmed kirkinci hocaefendi nin ve digerlerininde fethullah gülen hocaefendi hakkindaki yazilarini okudunuzmu yada fethullah hocaefendinin digerleri hakkindaki yazilarini okudunuzmu buna binaen nasil tanidiginiz bildiginiz bir kac kisiden dolayi hepsi birbirini kötülüyor gibi yargiya varabilirsiniz lakin bu sizin SIG düsünmeniz anlamina gelir.Onun disinda oruc diye kastetmissiniz bende sizin o yaziniza sunu aciklayayim Nafile orucun bozulabilirligi konusundaki FIKIH ilminiz ne kadar Acikcasi sizi yargilamiyorum yargiladigim bilgisizliginiz,SIG düsünceniz... Hemen hemen hep sahislar,kavramlar üzere tartisan insanlarin yasam tarzini gördüm inaninki kabul gören bir davranis degil bunuda unutmayin selametle |
:)...................................... |
Alıntı:
Simdi burda dahi baktigimizda tartisilmaz birsekilde iman agir basmaktadir her halükarda Hala ayni seyi söylüyorsunuz nerede denilmis basörtüsü furuattandir baslarinizi acin Hocaefendi kim ki basörtüsünü farz iken bu farzi uygulamayin diyebilsin Günahlari kisilere yüklememek lazim lakin yoksa sefkat tokatlari yiyenlerden oluruz akillanmazsak sayet tokadin en sertini yiyenlerden dahi oluruz Halk düzelmeden bu düzende düzelmeyecek gibi birakin bu parti siyaseti düsüncelerinizi lütfen |
Alıntı:
|
Başörtüsü için kıran kırana sözde cebelleşip,erkeklerin kızlara güller verip sadece işi cidden meydanlara dökme ve siyaset olarak algılayan insanlarıda çok biliyoruz.Bunun yerine islamın ve imanın şartlarını yerine getirip bir gaye uğruna başını açıp aynı zamanda günahınıda kabul eden insanları yeğlerim.Çünkü diğer grup insanlar başlıca farziyetleri akıllarına bile getirmeden ve tesettürün gerçekten gereklerini yerine getirmeden sırf başörtüsü konusunda taviz vermedik diyerek kendilerini takva yönünden daha üstün buluyorlar ki bu sadece onlara göre... Bende üniversitede başımı açtım ki zaten bu sorun vardı ve şu an çalışırkende açıyorum.Ama inşallah benden sonrakiler böyle sorunla karşılaşmayacaklar... Sözde taviz vermeyenler evlerinde oturup,kendi kendilerini avutmaya devam etsinler... |
karalamak mevzu,safinaz hanım ın başının altından çıktı,ona cevaben kullandım...oruç meselesi de nereden çıktı,onu anlayamadım,ben bir direniş eatıfta bulundum sadece... tam tersine farkındaysanız en baştan beri-yanlışım varsa düzeltin- hiç şahıs ismi kullandım mı?..aksine fikirler üzerinden konuşurum,şahısların fikre dönüşmesi bir istisna elbet..derdim,bildiğim kadarını aktarmaktır,iddialı olduğum yerleri belli eder uslubum(,sorunuza da cevap vereyim bu arada her ne kadar alakasızsa da konumuzla,fıkıh bilgim çok iyi değildir...) :) bu arada maşallah hemen de yemişiz lafları,sığ düşünüyomuşum falan...kendimi büyük zannedip,allah katınad küçük olmaktan O'na sığınırım...inşallaah daha derin düşünürüz,rabbim severse dinde fakih kılarmış ya bir kimseyi... vesselam...!? : |
Ayrıca Risale-i Nurlar her cemaatte farklı değildir.Bir cemaatin yayınevi ayetlerin Türkçe anlamını verir,diğeri sadece ayetleri verir,diğeri ayetlerin hem Türkçe yazılışını hem de anlamını verir.Ayrılık dediğiniz bu mu? Risale-i nur cemaatlerinden birisi kemiyete önem verir,diğeri keyfiyete,biri yazar,biri okur... Ayrılık dediğiniz bu mu? En sonunda aynı kapıya çıkarlar,farklı yollardan giderek.Bence de bilmeden konuşmayın... |
Alıntı:
|
yahu el insaf...işte tam olarak kastettiğim zihin yapısı safinaz hanımın kendini anlattığı zihin yapısı...kuvvetle muhtemel bu konu da başı çokça ağırdığından,bilgisayar başında yazacağım şeylerden dolayı fevri davranacak ve bana kızacaktır...beni ne kadar kaale alırsınız,samimiyetimi ne bilirsiniz bilemem elbet ama,inanın,başörtüsü nü böyle ikili bir düzleme taşımak bile işin şeytancası...Allahın dini onun emirlerine uyarak gerçekleştirilir,sizi siz yapan unsurlardan vazgeçerek değil...firavun un zulmü artınca allah cc,ayetinde musa ya: evlerinizi karargah edinin der...yani zulümler anaların rahmine kadar da uzansa alternatifi bir farzdan vazgeçmek(eminim,çok çok üzülüyosunuzdur,lakin iyi niyetiniz yanlış bir ameli doğru yapmaz,kızmadan sadece bir vicdanınıza sorun,inanıyorum hak vereceksiniz bana)değildir... tebessümlerime alışmayı deneseniz ve sui zan yerine hüsnü zanla yaklaşsanız daha iyi olmaz mı?...benim şahsınıza hiçbir küçük görmüşlüğüm yok,kişiye şer olarak kardeşini küçük görmesi yeter zaten,bundan allah sığınırım... ve son olarak,her ikinizde mevcut cemaatinizin(olabilir,cemaatLİ olmak da gerekir,cemaatÇİ olmamak kaydıyla,saygı duyarım) aldığı eleştrilerden dolayı,bir şekilde anlamaktan ziyade hemen aksine söz söyleyene yüklenmeye başlıyorsunuz,dolayısıyla tartışma olan bir ortam oluşuyor ve taassup kokuyor,farkında olmasanızda,en samimi halimle bu eleştrimi kabul edin.. durum bu...nur cemaatlerinin farklılığının varlığı benim sözüm değil vakıa bu,başörtüsünü müslüman kızların,bir yerlere gelmek hedefiyle açmasına izin verenlerin varlığı da yalan değil,o zaman bu kızgınlık niye ki..benim görevim,doğru bildiğimi söylemektir...müslüman diye zaman gazatesini son zamanlarda yeni şafak da yapıyor,tuhaf kadın resimleri olan ve kapitalist kokan havalarını eleştirmeyecek miyim,mesela??...hani,eğri oturalım,doğru konuşalım derler ya,benimkisi de öyle... vesselam... |
risalei nurların farklılığı bahsettiğiniz şekliyle değildir...nüshaları farklıdır...birleşmek mevzu ayrı bir husus,onu daha önce konuşacağımızı söylemiştim biiznillah...neye delil getirdiğinizi benimse karşılık olarak getirmediğimi de anlayamadım tam olarak.. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:54 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük