Alıntı:
Demokrasi anlayışında da bu özelliği görürüz: Yüce Allah"ın nizamını kabul etmeyip, yönetimde insanların hüküm koyması ve Allah'ın indirdiğini bırakıp kendi hükümleriyle kendilerini yönetmek istemeleridir. Bunu demokratların ifadeleriyle (daha doğrusu, hal dilleriyle) söyleyecek olursak: “Sen kim oluyorsun ey tanrı! Biz kendi hayatımızı kendimiz düzenleyebiliriz. Kendimiz düzenlemek için yöntemler buluyor ve uyguluyoruz” demekteler; dilleriyle veya tavırlarıyla. -Basite indirgeyecek olursak- demokratik söylemin içeriği ve anlamı işte budur. Haliyle, başka bir bâtıl gâye için, insanı/halkı putlaştırma amacıyla bâtıl tanrılara başkaldırılınca, hak ilâh olan Allah Teâlâ"ya da baş kaldırılmış oluyor.
Alıntı:
Yani 70 milyonluk bir ülkede hâkimiyet, 70 milyon eşit parçaya bölünmüş demektir. Bunun Kur"ânî ifadesi 70 milyon ilâh kabul ediliyor, demektir.
Açtığınız konudan alıntılar yaptım. Bu ifadelerde Şirk kavramı net bi şekilde görülüyor. Bu yüzden ve sizin şu yorumunuzdan dolayı dedim.
Alıntı:
...çok açıktır,siz siyasi partiyle bu işi yaptığınızda bir putun karşıısnda eğilmeniz
Sizi karşıma alma niyetim yok, ne yapayım sizi (Latife)
Bunları geçiyorum. Sorun yok inş.
...
Google'ye de gelince.. Mesele google değil. Araştırmaya gelince, araştırdım zamanında. Benim derdim, söylemiş ifadesini delil olmadan kullandığımızda çıkan sorundur. Yani "benim tanıdığım duymuş, hoca söylemiş" demek çok kolay. Bu yüzden dikkat edilmesi gerekiyor böyle ifadelere. Hele hele Patates Dininden olan var mı? sorunuz, direk delil istememe neden oldu!
Anlıyorum sizi. Hayırlısı..
selametle..