Öncelikle sanıyorum tüm yazılanlar Maide 44 ayetinin anlaşılmasına dayalı yorumlardır oy kullanmak müslümanım diyen her kişinin görevidir zira şöyle bir söz vardır zaruret kapıdan girince şeriat çıkar şöyleki türkiyedeki anayasal ...
Konu zeynep_hearty tarafından (03-20-2009 Saat 05:16 ) değiştirilmiştir.
Konu Henna tarafından (03-20-2009 Saat 13:37 ) değiştirilmiştir.
Konuyu tekleştirmek taraftarı değilim...ya oy ver ya verme.. İslamoğlu tumturaklı bir cevap vermiyor işin aslı,ben de dinledim..
Zeynep hearty,ÅŸartlar hakikaten "ilkeselliÄŸimizi" bu kadar etkiliyor mu???
ben "oy kullanmamayı" ilke edinen biri değilim,"ilkem" küfrü ve şirki ayırmak,tağutun ne olduğunu dile getirmek,demokrasi,kemalizm,laiklik gibi fikirlerin islam ile bağdaşmayacağını açık ve net ortaya koymaktır...
Bu minvalde oy kullanan arkadaşlara sorum: hakikaten oy verdiğinizde,bu insanlar islam'a mı hizmet edecek??? Laikliğin koruyucusu biziz diyen müslümanlar???
müslüman ve islam sempatizanı arasında oldukça fark var kanaatindeyim...
Allah resulü'nün zamanında da meclis var,DArun nedve,Allah resulü dilese idi,burayı kullanabilirdi,bilhassa amcası vasıtasıyla ama kullanmadı???
Özgün olmayan hiçbir hareket tutunamaz... Biz müslüman olarak ne istediğimizi biliyor muyuz? şu ihl bi hallolsa bi de başörtüsü,ooohh deymeyin keyfimize (mi) diyeceğiz???
Biraz da tecrübe ekleyeyim buna..Bu ülkede 1950den beri biraz bizden gözüken tüm siyasetçilerin sonu nasıl oldu??
Sivil bir hareket üretmediğimizde,siyaset enerjimizi almıyor mu? ve sistem kendi içinde bizi eritmiyor mu???
Onların sahası ve hakem onlardan...Bizimkiler iyi oynarlarsa az biraz,düdük çalınıyor ve maç finish!!!
28 şubat gibi mesela,herhalde bu hakem! düdüğünü hepismiz duymuşuzdur...
Bir diğer sorum,ben müslümanım diyenlerdeki islami hareket bilinci,ne durumdayz dersiniz??
Halkı oy vermek ya da oyvermemek diye ikiye ayırmıyorum,ya da biri sapık diğeri hakk gibi bir ithamım da yok...
oy vermek mesuliyet diyenler,milli görüş camiası...İslami hareketi tek kanaal bağlarsanız,olacağı budur tabi...Saygı değer büyüğümüz de milli görüşe oy vermeyenler için "PATATES DİNİéne mensuplar demişti..var mı aranızda bu dine mensup olan???
Lübnan hizbullahı,güncel olarak incelenmesi gereken bir yapı bence..her zaman sivil bir lider,ama meclis de elemanları var..Ve nasrallah'a biatlı...Meclisten kovsalar bile,halk var,ya da dilerseler meclisten milletvekillerini çekip sistemi sıkıştırabiliyorlar...
ya da ya el_feta,biz islami hareket olarak çok yeniyiz mi diyorsunuz? öyle ya,taş çatlasın 40 yıl olmuştur,ötesi yok...
Seyyid kutub'un yoldaki işaretleri'ni okuyanınız vardır elbet..O bile bu işin 200 yıl sürebileceğini söyler...Allah rahmet etsin...
Bizi gayri islami bir düzenle yönetecek müslümanlar...
galiba sıkıntı burada...
he bir de,sorularıma cevap verecek mübarek zatlar arıyorum aranızda
selam ve dua ile..
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
|