Ben oyle çok bir iddam olmadan bir kaç şeye değinmek istiyorum,
Dini neden tartışamıyoruz, bence en büyük soru bu olmalı!
Bugün dünyanın ileri ve gelişmiş medeniyetleri arasında , kendi dinlerini ,
teorilerini , evrimi , ve bunun gibi bizde ( islam ) aleminde yasak olan agza alınması bile gunah olan şeyeri tartışıyorlar....
Bilmiyorum izliyormusunuz ben belgesel meraklısı bir adamım , discovery channel , histroy channel , national geography , gibi kanalları takip ediyorum ...
insanlar bu kanallarda kendi dinlerini çok rahatlıkla tartışıyor , yaratılış teorilerini ,adem ve havvayı , nuhun gemisini, isayi , incilin yazarlarını, hatta isa'nın gerçekten var olup olmadıgını tartışabiliyorlar...
Peki islamdaki şiddet niye ? neden en ufak bir sorgulamaya karşı ? Neden tartışamıyoruz? Neden bukadar acımasız ? Neden bukadar tutucu?
Ben boyle konuların , yani islamla ilgli eleştirilerin oldugu kitapların, belgesellerin, neden olmadığını , veya bu tip şeylere neden tahammül bile edemiyoruz ...işte bunu merak ediyorum...
Geçenlerrde islami yayın yapan bir televizyon kanalında bir deniz belgeseline denk geldim , daha önce orjinalini izledigim bir belgeseldi, türkçe çevrisini duyunca gerçekten çok güldüm, dogru düzgün bir belgesele bile tahammülümüz yok .... neden ?
Teşşekürler