islam neden tartışılmıyor ?

Sorunun nerde başladıgını sanrım anlıyorum, Evet, bu insanları öldürmek lazım , bu kitapları yakmak lazım , bu belgeselleri denize atalım....böylece insanlıgı biz kurtaralım.... evet bu çözümü desteklemek güzel ve sanırım ...

Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni

1. Alt 03-09-2009, 11:52 #11
    hamiyoda Mesajlar: 15
    Sorunun nerde başladıgını sanrım anlıyorum,

Evet, bu insanları öldürmek lazım , bu kitapları yakmak lazım , bu belgeselleri denize atalım....böylece insanlıgı biz kurtaralım....

evet bu çözümü desteklemek güzel ve sanırım en kolayı....

Ben hala konuşarak , kimseyi öldürmeden , yakmadan , yıkmadan ,onların ne dedigini ve konuştugunu ,çizdigini , yazıgını dinlemenin, görmenin ve okumanın bir zararı olmadıgı taraftarıyım....

Herkese barış dolu ,kan ve kinden uzak bir gün dilerim

2. Alt 03-09-2009, 13:48 #12
    el_feta Mesajlar: 1.168
    hamiyoda´isimli üyeden Alıntı
    Sorunun nerde başladıgını sanrım anlıyorum,

Evet, bu insanları öldürmek lazım , bu kitapları yakmak lazım , bu belgeselleri denize atalım....böylece insanlıgı biz kurtaralım....

evet bu çözümü desteklemek güzel ve sanırım en kolayı....

Ben hala konuşarak , kimseyi öldürmeden , yakmadan , yıkmadan ,onların ne dedigini ve konuştugunu ,çizdigini , yazıgını dinlemenin, görmenin ve okumanın bir zararı olmadıgı taraftarıyım....

Herkese barış dolu ,kan ve kinden uzak bir gün dilerim

gayemiz adam öldürmek değil..Asmaya ve Allahı inkar edenleri de yoketmek değildir islam...
    Sorun,sorunuzun hatası...
    Ben derken kendinizi düşündünüz mü?? benim fikrim bu diyorsunuz ya hani,işte o fikriniz nerde,nasıl oluştu??? hiç düşündünüz mü??? tarihi geçmişiniz,aileniz,tv ler vs,var mı bunun dışında??? bunu böyle söylememin ve özellikle sormamın amacı,sorduğunuz sorudaki mantık hatası-diyeyim hadi-...

müslüman dinler... ayet mi,buyrun:

Onlar ki, sözü dinler ve onun en güzeline uyarlar. ZÜMER 18

peygamberin mekkedeki bir lakabı da,kulaktı..onunla her sözü olanı dinlediği için alay ediyorlardı...

meramımızı iyi anlatamadık efendim,deneyeceğim tekrar...
    mevzu dinlemek ya da okumak değil..neyi okumak...insanın aklına sınır koyacak nedir? İnsan şu dünyada HAKK olanı nasıl bulur...
    Dilerseniz neiztche gibi,başlayalım delirene kadar...

Hayata şöyle bakıyoruz... Vahy ışık,akıl gözdür... Ve her taraf karanlıktır... İnsanların çoğu düşünmezler,otururlar öylece...Düşünmenin gerekli olduğuna karar verenler vardır,felsefeciler gibi,o karanlıkda gözleri görebildiği kadar ilerler/yol alırlar,hepsi karanlığın bir başka yerinde soluk alırlar...bazen doğru yolun üzerinden geçerler bazen hayli uzak düşerler...

Vahyin ışığı olmadan insan doğruyu nasıl bulur...
    hangi algıya göre vahyi tartışacaksınız... Doğru ne ki???

Olayın hala daha soyut ilerlemesi konuyu sıkıştırıyor,buyrun somut örnekler verin...
    Şu kocaa kainatta dünya gibi küçücük bir yerde yaşayan ve neler olup bittiğini anlayamayan aciz bir mahlukatın,HERŞEY hakkında yorum yapması neyin göstergesidir...

düşünmeyi,akletmeyi sıfırlamıyorum burada..Asla!!!

Ademoğlu ne kadar çok düşünürse düşünsün,BÜTÜNÜ göremez...Parçaya bütün muamelesi yapmak zulümdür..İnsana düşen tek şans,bütünü görene teslim olmaktır..İSLAM da kelime anlamı itibari ile o yüzden teslimiyyet demektir...

Varoluşumuz,önemlidir diyemeyeceğim,çünkü varolmadan ÖNEM i bile kavrayamayız...Şimdi size bir soru...İnsanlık tam iki yüz yıl,bilim ve akıl adına,darwinizm ve hegel in görüşleriyle oyalandı,şimdilerde evrim teorisi çöpe atılıyor,yerini bing bang alıyor...Sorarım size,bu 2 asır boyunca,sözümona aklını kullananların hepsi,dini tartışma düzlemine açıp,değer namına hiçbirşey bırakmadılar ve kendilerince öyle güzel ve ikna edici felsefeler buldular ki,bu mantıkla dünya haritaları değişti...

Yarın ahirette bu insanları,aklını kullanmaya çağıranlar olanlar ve olacaklar karşısında ne diyecekler: PARDON mu???

biz tam anlayamdık mı???

anlayabiliyor musunuz...Çıkştığımız şey akletmek değil..
    AKLI İLAH EDİNMEK..Herşeyin ölçüsünü kendi aklı zannetmek en başta hadsizlik ve kanaatimce de asıl akılsızlıktır..

MÜSLÜMAN AKILCI DEĞİL AKILLIDIR...

selam ve dua ile..

Konu el_feta tarafından (03-09-2009 Saat 13:59 ) değiştirilmiştir.
  3. Alt 03-09-2009, 17:46 #13
    AsMhA Mesajlar: 208
    hamiyoda´isimli üyeden Alıntı
    Arkadaşlar sanıyorum olayın özünü hala anlatamadım....

Diyorumki neden buna izin verilmiyor.... tamam hollandalı yönetmen böyle birşey yapmış olabilir, salam rüştü şeytan ayetlerini yazmış olabilir ama biz bu adamları neden öldürmeye kalkıyoruz, neden öldürülmeleri için emirler veriyoruz ben bunu nedenini soruyorum ...

Yani bu filmi oturup izlesek ve çok saygızca bulduk desek ... siyahları giyip sokaklarda yürüyüp protesto etsek, ne biliyim gidip adamın kapısının önüne bir çelenk bıraksak....

ama neden kalkıp birileri bu insanları öldürüyor ,öldürtüyor...

Kısa bir soru annene yada eşine yada çok sewdiğin birine edilen aleni küfürde oturup bu adamla diyalog kurar mısın? hemde haddini aşarcasına küfürler? Tek amacı seni küçük düşürmek olan sorgulamak dopğruyu aramak yada eleştirmek değil tek ama tek amavcı senin değer verdiğin durumlar ile alay etmek olan kişilere zerre kadar saygı duymam.

İdeolojik konuları gerekirse dinimin bası anlaşılmayan kurallarını elimden geldiğince araştırıp izah etmeyi denerim ama araştırma değil çamur atma war. Mitlliyetçiyim diyen insanlar da en ufak bir rejim aleyhtarı düşüncede hemen adamı asmaya çalışmaları buna bi örnek olabilir mi?

Olay burda doğruyu aramak olsa herkes oturup konuşur ama olaydaki amaç ortada oturup bu adama izah etmeye çalışmaktansa kafasına bir kurşun sıkmayı yeğlerim. Miadını doldurmuş we maksadını aşmıştır..

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.