THEHAFIZ,Metin Mete,Zekeriya Beyaz,Yaşar Nuri,Bel'am b. Baura...

Benim kendimi ya da hanifliğimi birilerine anlatmak gibibir derdim yok, olamaz da. Herkes hayatınıyaşar sonuçta, böyle olmakla birlikte.. Hayatını Allah'ın istediği tarzda mı yaşar.. Mezhebini mi din yerine koyar.. Meşrebini, ...

1. Alt 02-23-2009, 21:33 #21
    THEHAFIZ Mesajlar: 135
    Benim kendimi ya da hanifliğimi birilerine anlatmak gibibir derdim yok, olamaz da.
    Herkes hayatınıyaşar sonuçta, böyle olmakla birlikte..
    Hayatını Allah'ın istediği tarzda mı yaşar..
    Mezhebini mi din yerine koyar..
    Meşrebini, cemaatini, alimini, şeyhini mi kutsar.
    Bütün mesele, Mahşer de neye göre cevabını verecektir ve vereceği cevabı nereden çalışmakta..
    Ve tuhaftır, birileri Peygamberi ilahlaştıradursun ve hatta O'ndan şefaat umadırsun..
    Peygamber furkan 30 la mahşer de yanlış sorulara çalışanları şöyle şikayet edecek..
    -HALKIM KUR'ANI TERKEDİLMİŞ BİR ŞEKİLDE TUTTU...
    Bu şikayet karşısın da..
    -Ama senin hadisin zannettiğimiz Hureyre ve Buhari rivayetlerine çalıştık... mı diyecek Kur'anı hayatlarından çıkaranlar..
    Her ne kadar herkes cennetini ve Cehennemini kendisi taşıyacaksa da yanında..
    yine de, Hureyrelere ve bilmem ne ravilere ait milyonlarca hadisin mahşeri cevap konusu yapılmasına da üzülmüyor değilim hani..
    Rabbim 6bin küsür ayetle sınıf atlatacağını beyan ededursun..
    Alttan, üstten, yandan milyonlarca daha soru üretip eklemleyenler..
    Kendi işlerini zorlaştırmaktan öte birşey yapmıyorlar sonuçta..
    Ama dediğim gibi, herkes hayatından sorumlu ve istediği gibi harcayabilir hayatını..
    Benim hayatımda Kur'an ötesi şeyler yok, olmayacakta..
    Niye kolayı zorlaştırayım ki?

2. Alt 02-23-2009, 22:00 #22
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Degil mi?

Ne kadar dogru bir söz bakin sizin kitaplarinizdan bir tanesi zaten öncünüz olmali bu kisi zannedersem.
    3-Müzemmil

Madem Kuran anlasilir bir kitap neden böyle ciltler dolusu kitaplar basilmaya ihtiyac duyuldu(?)

3. Alt 02-23-2009, 23:08 #23
    altun Mesajlar: 885
    bize şimdiye kadar iyi olun kimseyi kırmayın gıybet etmeyin sv. gibi şeyler öğretildi dini hiç bu kadar ince ayrıntısıyla düşünmedim benim anlayamadığım açık delil olan kura'nı farklı yorumlamanız paylaşamadığınız ne anlayamadım böyle yaparak dini çıkmaza sürüklüyorsunuz...
    ha belkide cahilliğimdendir bu söylediklerim bişiler öğrenmek için girdiğim sitede iyice kafam karıştı

4. Alt 02-24-2009, 00:22 #24
    el_feta Mesajlar: 1.168
    THEHAFIZ´isimli üyeden Alıntı
    Benim kendimi ya da hanifliğimi birilerine anlatmak gibibir derdim yok, olamaz da.
    Herkes hayatınıyaşar sonuçta, böyle olmakla birlikte..
    Hayatını Allah'ın istediği tarzda mı yaşar..
    Mezhebini mi din yerine koyar..
    Meşrebini, cemaatini, alimini, şeyhini mi kutsar.
    Bütün mesele, Mahşer de neye göre cevabını verecektir ve vereceği cevabı nereden çalışmakta..
    Ve tuhaftır, birileri Peygamberi ilahlaştıradursun ve hatta O'ndan şefaat umadırsun..
    Peygamber furkan 30 la mahşer de yanlış sorulara çalışanları şöyle şikayet edecek..
    -HALKIM KUR'ANI TERKEDİLMİŞ BİR ŞEKİLDE TUTTU...
    Bu şikayet karşısın da..
    -Ama senin hadisin zannettiğimiz Hureyre ve Buhari rivayetlerine çalıştık... mı diyecek Kur'anı hayatlarından çıkaranlar..
    Her ne kadar herkes cennetini ve Cehennemini kendisi taşıyacaksa da yanında..
    yine de, Hureyrelere ve bilmem ne ravilere ait milyonlarca hadisin mahşeri cevap konusu yapılmasına da üzülmüyor değilim hani..
    Rabbim 6bin küsür ayetle sınıf atlatacağını beyan ededursun..
    Alttan, üstten, yandan milyonlarca daha soru üretip eklemleyenler..
    Kendi işlerini zorlaştırmaktan öte birşey yapmıyorlar sonuçta..
    Ama dediğim gibi, herkes hayatından sorumlu ve istediği gibi harcayabilir hayatını..
    Benim hayatımda Kur'an ötesi şeyler yok, olmayacakta..
    Niye kolayı zorlaştırayım ki?

Eğer vahyi anlatma derdiniz yok ise,öenmli bir derdiniz var demektir...
    kuran ile hadis'in arasını ayırıp,sonra da bunun üzerinden anlayışlar ortaya koyan da sizsiniz..Biz de zaten bunu bize kuranın emrettiğini söylüyoruz..Anlamıyo musunuz,yoksa anlamak mı istemiyosunuz?
    niye anlatımınızı duygusallaştırıyosunuz ki..Elbet tabi herkes,kendi hesap verecek,evet kurandan sorulacağız,biz de bunu söylüyoruz ya...Ve bu yüzden resul ile Rabbini ayırmıyoruz...
    Farkında mısınız,sanki suni düşman üretmiş gibisiniz...
    Biz sizin anlattığınız ve itham ettiğiniz kitleye mi giriyoruz mesela,bunu açıkça söyleyin,biz de konumumuzu anlayalım...
    Biz kuran'ı yanlış mı anlıyoruz,anlıyor isek,soruyoruz işte,bundan daha doğal ne olabilir...
    sorularımıza da cevap alamıyoruz,siz o zaman tebyin dediğiniz görevi de yerine getirmiş olmuyosunuz...
    e o zaman güzel kardeşim,biz ne diye yazıyoruz ki,anlamsızlaşıyor ve kısır döngü olucam ben diyor sanki konu...Ben mi anlamıyorum ya da yanlış anlıyorum yoksa??
    selametle...

Henna bunu beğendi.
  5. Alt 02-24-2009, 10:49 #25
    Kur'an ile hadis ne zaman evlilik yapmış ki biz ayıralım canım kardeşim,
    Peygamberin vefaatından neredeyse 200 yıl sonra bu dine boca edilmiş bir olguyu..
    Dine boca edenlerden..
    -Niye Allah'ın dinine müdahele ediyorsunuz, Allah dinine müdahele ettirmez, ettirmeyeceğini de defaatlen tekrarlamış kitabında ve de müdahele eden ehli kitabı yerden yere vurmuş.. diye hesab sormamız gerekirken..
    -Arkadaşlar, dini, ilk tebliğcisi olan Nebi nasıl yaşadıysa o saadelikte yaşayalım... dediğimiz için biz mi iki şeyin arasını ayırmış oluyoruz.
    Benim din adına yaşayacağım şeyler, Peygamberin de rahatlıkla yapabileceği şeyler olmalı değil mi?
    Peki!.. Bir peygamber kendi sünnetini nasıl uygular, düşündünüz mü hiç?
    Mesela..
    Niyet ettim kendi sünnetimi kılmaya... mı diyordu..
    Ya da, bu orucun, haccın, zekatın şu kadarını Rabbim için,şu kadarını da kendim için yapıyorum.. mu diyordu..
    Ortada TEVHİD yok kibiz ayıralım..
    Kur'an+Hadis= ikili bir din uygulaması..
    Tevhid bunun neresindedir peki..
    Siz hiç iki zatın ortak olduğu tekli bir sistem gördünüz mü ve olması mümkün mü?
    Peygamberin SADECE VE SADECE KUR'ANI TEBLİĞ EDİP O'NU YAŞADIĞINI kabullenmek neden bu kadar zor ki?..
    Ya da, Peygambere, elçiliğine aykırı işler yüklemek ve aptırmakbu kadar kolay mı sizin için.
    Huzuri mahşer de, ben hadis falan üretmedim, Bana neden iftira ettiniz.. diye sorarsa cevabınız hazır mı?
    Yoksa, Hureyre ya da Buhari bizi kandırdı mı diyeceksiniz.
    O zaman AKLINI NİYE KULLANMADIN EY KULUM, KULLANMAYANLARI BİZ BÖYLE PİSLİK İÇİNDE BIRAKIRIZ (yunus100) derse Rabbimiz...
    Halimiz nice olur düşündük mü?
    Ben düşündüm ve atalar dini yerine RAB dinini seçtim..
    Seçene de eyvallah seçmeyene de..
    İradeye tasallut olmaz, olmamalı..

6. Alt 02-24-2009, 14:23 #26
    200 yıl sonra olan,hadis ve sünnet değil,bunların sistematikleşmesi...
    Ashab ne yapıyordu sanki bu süreçte???
    Resul'den duyduklarını icra etmiyor muydu?
    abdesti nasıl alırdı,nasıl ve ne şekilde ibadet ederdi???
    sizin anlattığınız ise bu hadis meselesinin kurumsallaşması...Saptırmayın konuyu...
    ikili diye siz ayırıyosunuz yine,kuran'da ALLAH VE RESULÜ diyor...okuyo musunuz??
    siz bunu ikili anlıyorsanız ikili efendim,var mı başka açıklaması..sorduk? cevap da alamıyoruz...
    selametle...

7. Alt 02-24-2009, 15:26 #27
    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    200 yıl sonra olan,hadis ve sünnet değil,bunların sistematikleşmesi...
    Ashab ne yapıyordu sanki bu süreçte???
    Resul'den duyduklarını icra etmiyor muydu?
    abdesti nasıl alırdı,nasıl ve ne şekilde ibadet ederdi???
    sizin anlattığınız ise bu hadis meselesinin kurumsallaşması...Saptırmayın konuyu...
    ikili diye siz ayırıyosunuz yine,kuran'da ALLAH VE RESULÜ diyor...okuyo musunuz??
    siz bunu ikili anlıyorsanız ikili efendim,var mı başka açıklaması..sorduk? cevap da alamıyoruz...
    selametle...

Sizi tebrik ediyorum feta kardeşim,
    Bu tevhid meselesinin ikiye bölündüğü gerçeğini kabul etme mertliğini gösterdiğiniz için.
    Ve diyebilirim ki karşılaştığım tek mert ehli sünnetsiniz,
    Ve de birin ikiye bölündüğünü görecek kadar basiretli.
    Bu basireti gösteremeyen müftüler ve ilahıyatçılar tanıdım çünki.
    Ve alyhimize açılan bu konu da bu itiraf ile kendini imha etmiştir.
    Binlerce teşekkürler.

8. Alt 02-24-2009, 16:53 #28
    THEHAFIZ´isimli üyeden Alıntı
    Sizi tebrik ediyorum feta kardeşim,
    Bu tevhid meselesinin ikiye bölündüğü gerçeğini kabul etme mertliğini gösterdiğiniz için.
    Ve diyebilirim ki karşılaştığım tek mert ehli sünnetsiniz,
    Ve de birin ikiye bölündüğünü görecek kadar basiretli.
    Bu basireti gösteremeyen müftüler ve ilahıyatçılar tanıdım çünki.
    Ve alyhimize açılan bu konu da bu itiraf ile kendini imha etmiştir.
    Binlerce teşekkürler.

yahu Allah sizi iyi etsin...
    savunduğunuz görüş için ne kadar tuhaf şeylerle çırpındığınızı görüyor musunuz?

yapmayın ,etmeyin..
    bari,bilmiyorum deyin,susun da,biz de hiç olmazsa edebi va diyelim...

cümlemi okur musunuz,tekar... EĞER siz öyle anlıyorsanız evet,öyledir yazıyor orda...Hem iftira edilecek de bir durum yok...bu sözde benim değil sizin anlayışınıza atıf var...
    neyse...

Eğer konuyu böyle tartışmaya devam edecekseniz,ben daha yazmaycağım efendim...
    ya inandığınız değerleri daha iyi öğrenin yahut susun...

hani "biliyorsan konuş ibret alsınlar,bilmiyorsan sus adam sansınlar " derler ya halk arasında,aynen öyle

9. Alt 02-24-2009, 17:31 #29
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Cok seyler yazdim cok kere sildim. Öyle olmasi gerektigine inandim cünkü ben karsimda muhatap aldigim kisinin saf olmamasi gerektiginin düsüncesinde oldugum icin sildim. Neyse gelelim asli konumuza

Bakin bir ayet
    Tahrim Suresi
    3. Hani bir ara Peygamber, eşlerinden birine sır olarak bir söz söylemişti. Fakat o, bunu kumalarından birine haber verince, Allah da bu durumu Peygamberine bildirdi. O da eşine söylediğinin bir kısmını bildirip, bir kısmından ise vazgeçmişti. Peygamber, o eşine bu durumu anlatınca o hayret ederek: "Bunu sana kim bildirdi?" dedi. Peygamber de: "Her şeyi bilen, her şeyden haberdar olan Allah, bana haber verdi." diye cevap verdi.

Burdan anliyoruz ki Peygamberimiz tek postaci degilmis sizin anladiginiz gibi Kurani getirmekle yükümlüydü aha onun isi bu kadarda degildi.

Postaci getirdigi mektubu okumaz bu bir

Postaci getirdigi mektubun geregini yapmaz bu iki

Postaci getirdigi mektup icin ömrü boyunca mücadeleye girmez bu üc

Postaci mektubu dagittigi icin kisiler tarafindan eza ya da cefa görmez bu da dört

Son olarakta kildiginiz namazi anlatirmisiniz bize?

Örnegin Abdest i ilk basta nasil aliyorsunuz ve abdestiniz nasil bozuluyor ya da günde bir kere abdest yetiyormu.

Namazi kac vakit ve kac rekat kiliyorsunuz ve sekilsel olarak anlatirmisiniz. Hangi sureleri okuyorsunuz ve bu sureleri arapcami türkcemi okuyorsunuz ya da sure okumayip dua mi ediyorsunuz ya da yalvariyormusunuz.

Ibadet sekillerinizi ögrenmek istiyoruz, buyrun anlatin ve bize Kurandan delilleriyle getirin.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.