THEHAFIZ,Metin Mete,Zekeriya Beyaz,Yaşar Nuri,Bel'am b. Baura...

yazıdaki hadisi şerifi görmek beni mesud etti.. vesselam.....

1. Alt 02-19-2009, 00:56 #11
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    yazıdaki hadisi şerifi görmek beni mesud etti..
    vesselam..

mhmt bunu beğendi.
  2. Alt 02-22-2009, 22:30 #12
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    esselamu aleyküm...
    Bir dostum bana fussilet suresi 30-37 ayetlerini mesajladı..
    Tekrar düşündüm...
    Şeriat noktasında hassasız biz... Belki olmamamız gerektiği kadar da tahammülsüz...
    THEHAFIZ'ı belamlıkla itham etmem hoş değildi bunu kabul ediyorum...ve Metinmete'yi de...
    Özür diliyorum bunun için...
    kendilerine sitede yeterli cevap verildiğini de görüyorum,bilmiyorum ne kadar daha sürer bu tartışma...Daha fazla katılmak da istemiyorum...

selam ve dua,hakiki iman etmişlerin üzerine olsun...

el_feta ve Henna bunu beğendiler.
  3. Alt 02-23-2009, 10:46 #13
    THEHAFIZ Mesajlar: 135
    Emirahmet kardeşim,
    Ayet dışında delil ve kanıt kabul etmeyen birini bel'am gibi görmek, elbette tuhaf kaçmış, ama, bizim tezlerimiz ortada.
    Biz, Kur'an Allah tandanslıdır ve kulunu bilen Rabbimizin kuluna yetecek bilgileri eksiksiz göndereceğini iman ediriz.
    Kur'anın yetersiz olduğunu ve Allah'ın bazı şeyleri unutup kitabına almadığına dair, alimlerinizin ve yücelttiğiniz kişilerin eserlerinde öyle ibarelere mevcut ki..
    Biz bunları BELAMLIK özelliği görüp kaleme alsık yer yerinden oynar.
    Herkes kendi hesabını verir mantığıyla koca koca hezeyanlara gözlerimizi yumarken, sizin SADECEKUR'AN dediğimiz için bizi belam ilan etmeniz..
    Elbette şak bir hareket değildi.
    Şunu da biliyruz ki,
    Kimin ne olup ne olmadığını en iyi Rabbimiz bilir ve tüm MUHAKEMEleri O'na havala edeiyoruz..
    O ne güzel hakim ve ne güzem muhakeme edendir

4. Alt 02-23-2009, 13:39 #14
    el_feta Mesajlar: 1.168
    THEHAFIZ´isimli üyeden Alıntı
    Emirahmet kardeşim,
    Ayet dışında delil ve kanıt kabul etmeyen birini bel'am gibi görmek, elbette tuhaf kaçmış, ama, bizim tezlerimiz ortada.
    Biz, Kur'an Allah tandanslıdır ve kulunu bilen Rabbimizin kuluna yetecek bilgileri eksiksiz göndereceğini iman ediriz.
    Kur'anın yetersiz olduğunu ve Allah'ın bazı şeyleri unutup kitabına almadığına dair, alimlerinizin ve yücelttiğiniz kişilerin eserlerinde öyle ibarelere mevcut ki..
    Biz bunları BELAMLIK özelliği görüp kaleme alsık yer yerinden oynar.
    Herkes kendi hesabını verir mantığıyla koca koca hezeyanlara gözlerimizi yumarken, sizin SADECEKUR'AN dediğimiz için bizi belam ilan etmeniz..
    Elbette şak bir hareket değildi.
    Şunu da biliyruz ki,
    Kimin ne olup ne olmadığını en iyi Rabbimiz bilir ve tüm MUHAKEMEleri O'na havala edeiyoruz..
    O ne güzel hakim ve ne güzem muhakeme edendir

emirahmedyasin kardeşime,ayrı olarak bir de burada teşekkür ediyorum,erdemli tavrı için...
    Belamlık da art niyet vardır,dolayısıyla böyle bir iddia,muhatabın nifakını onaylamaktır..
    Lakin sözkonusu durum eğer bir sapıklığın ortaya çıkarılması ise durum farklıdır...
    Bugün islamı yozlaştıran ve yıkan insanların dilinde de benim/sizin söylemlerim(n)iz var..Onlar da kuran diyorlar...
    Bizi resule bakmamızı kuran emrettiği için ,başımızı o tarafa çeviriyoruz,bunun kuranın bir emri olduğunu bildiğimiz için...Arapça bilemyen bir kişi,sözlükten! bakıp kuran'ı anlıyor ama,arapça'nın künhüne vakıf biri,aynısını yapınca,bunun adı tefsir oluyor ve bu yanlış oluyor!!!
    tuhaf!!!
    Tefsir de müphemlik vardır demiştiniz,anlamında..Siz kevni ayetleri ne kadar anlıyorsunuz,Allah cc onlarca yerde bunlarda düşünenler için ayetler/ibretler vardır demiyor mu??
    bugün siz,gezegenlerin nasıl döndüğü size kapalı değil mi???
    ve bilim bugün bunu iyi gözlemleme hakkına ve gücüne sahip değil mi??
    bir ilim adamı,bu araştırmalarını kuranı daha iyi anlamak için sunduğunda bu şirk midir? sapıklık mıdır?
    ya da arap dil ve edebiyatına vakıf bir kimsenin,o zaman yazılan şiirleri dahi bilen birinin,allah cc kuran'da kullandığı bir kavramın,şu anlamlara geldiğini söylemesi ve anlam ufkumuzu açması bidat midir???
    Koca peygamber,vahiy dışında cebrail as vasıtasıyla Allah resulü ile konuşmadığı sizin iddianız,buyrun kuran'dan gösterin ayetlerinizi?
    Kuran bizi ve tüm ümmeti ilgilendiren bir kitaptır,lakin Allah cc,resulüne kuran dışında hiçbir bilgi vermemiştir,onun kalbini sağlamlaştırmak için hiçbir şey göstermemiştir demek,kuran'ın neresinde??
    sözkonusu ve onlarca yerde geçen resul ayetlerine hala daha tumturaklı bir cevap veremediğinizin de farkında mısınız???
    tüm bunlara rağmen ,buna kızmış olan birinin kızmasının sonuna kadar arkasındayım,kullanılan ifadelerin hoş olmadığını da yine söylemiştim acizane ve bu kişi özür dilemekle bu ayıbını kapatmıştır,peki ya siz???
    tartışırken haktan sapmak nifak alametidir,bu her konuşmamda aklımın bir köşesindedir...sizin de olsun efendim

selam ve dua ile...

Henna bunu beğendi.
  5. Alt 02-23-2009, 14:44 #15
    Gezegenler hakkında bilgisizlik Bel'amlık olsa en büyük belam ilk müfessir Razi olur çünki dünyanın dönmediğini yazmıştır eserinde,
    Rabbimiz müteşabih ayetler konusunda, her okuyanın vereceği güzel manalar olarak açıklık getirmiştir ki güzeli bulunup bilindiği an eski görüşten cayılır.
    Ben, akide konusuna vurgu yapmışımdır hep.
    Tevhid konusunda sağlam durmanın önemine dikkat çekmişimdir,
    Zaten tevhiden doğru yerde duramayan insanın hiçbir doğrusu geçerli değildir.
    Eğer MUHKEM ayetler de anlaşılmayan ve birilerinin açıklamasına ihtiyaç duyulan yerler varsa, size bir sözüm yoktur.
    Ama biliyoruz ki MUHKEM ayet demek her okunanca anlaşılan ayet demektir.
    Ve bunların da asla ne tefsire ne açıklanmaya ihtiyacı yoktur

6. Alt 02-23-2009, 14:53 #16
    Gezegenler hakkında bilgisizlik Bel'amlık olsa en büyük belam ilk müfessir Razi olur çünki dünyanın dönmediğini yazmıştır eserinde,
    Rabbimiz müteşabih ayetler konusunda, her okuyanın vereceği güzel manalar olarak açıklık getirmiştir ki güzeli bulunup bilindiği an eski görüşten cayılır.
    Ben, akide konusuna vurgu yapmışımdır hep.
    Tevhid konusunda sağlam durmanın önemine dikkat çekmişimdir,
    Zaten tevhiden doğru yerde duramayan insanın hiçbir doğrusu geçerli değildir.
    Eğer MUHKEM ayetler de anlaşılmayan ve birilerinin açıklamasına ihtiyaç duyulan yerler varsa, size bir sözüm yoktur.
    Ama biliyoruz ki MUHKEM ayet demek her okunanca anlaşılan ayet demektir.
    Ve bunların da asla ne tefsire ne açıklanmaya ihtiyacı yoktur

...

gezeegnler hakkında bilgisizliğe belamlık demedim zaten yahu,bunun kullanılmasının hoş olmadığını söyledim artı bu bir örnekten ibaretti zaten...

Yazdıklarınıza karşı önyargılı olmamak için,benden başkalarına da okutuyorum ama,inanın inandırıcı ve ikna edici bir yanını göremiyorum...Sorduğum sorularda askıda kalıyor,sadece fikrlerimizin önündeki cepheden karşı tarafa görüş atıyoruz,anlamak ya da he yaa Allah razı olsun,sen haklısın diyebilecek,ne duruşa ne de nefsi yapıya sahip değiliz sanki...Hatta bir düşüneyim bile demek zor olabiliyor nefslere...
    Yazılar da limit sonsuza gidiyor,x= sonuçsuzluk tabi...!!!
    selam ve dua ile..

Henna bunu beğendi.
  7. Alt 02-23-2009, 18:10 #17
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    sözkonusu ve onlarca yerde geçen resul ayetlerine hala daha tumturaklı bir cevap veremediğinizin de farkında mısınız???

bende bu nu merakla beklemekteyim..ve hafız kardeşim inanın yazılarınızda bu çok dikkat çekiyor...geri dönün ve başka başlıklardaki yazılarınıza da bakın ki....siz bu kısmı ??? atlıyorsunuz...yada nedir açıklaması(!)?...(sahih)hadis reddinin açıklaması da olmaz hoş...
    ve hadis-i şerif vardı bu konuya eklediğiniz yazıda(R.İhsan Eliaçık)...buna çok sevindim ....
    selam ile...

Konu Henna tarafından (02-23-2009 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir.
  8. Alt 02-23-2009, 18:59 #18
    Şöyle bir cevap verip meseleyi kapatmayı düşünüyorum,
    20 Yıllık bir Kur'an hadimi olarak, müptelası olduğum mucizetül-beyan beni henüz hiçbir hadise ve rivayete muhtaç etmedi.
    Ben Kur'anda aradığım herşeyi buldum, başka şeylere ihtiyaç duymadım,
    Duyanlara da bir sözüm olamaz, kişi neyi nerede arıyorsa sonuçta orada bulacaktır, vesselam

9. Alt 02-23-2009, 19:15 #19
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    20 Yıllık bir Kur'an hadimi olarak, müptelası olduğum mucizetül-beyan beni henüz hiçbir hadise ve rivayete muhtaç etmedi.
    Duyanlara da bir sözüm olamaz, kişi neyi nerede arıyorsa sonuçta orada bulacaktır, vesselam

Madem herkes anlayabilir de sizin Ayetleri tefsir(size göre tebyin) etmeniz ya da burada örnekler göstermeniz ne ile ifade edilebilir. Peki bu kadar farkli anlayan kisiler varken veya anlayamayanlar varken ya da derinlerine inemeyenler varken sizde kendinizi Allahin sevgili kulu addedip onlari anlayamayanlar ya da anlamak istemeyenler olarakmi düsüneceksiniz.

FIKHA göre uygulamalarinizi ayetlerden tevillerle yaptiginizi biliyorum ve bunu siz yaptiginizda tebyin, hak, haniflik oluyorda Mezhep imamlari yaptiginda Allaha sirk kosmus oluyorlar. Gerci siz her defasinda sizlerin, Allaha sirk kosmadigini ona ortak vasitalar bulmadiginizi söyleyerek bizlerin sirke girdigini ve o ona ortak vesileler buldugumuzu söylemek istiyorsunuz.

Savundugunuz bu vurgu eksik kaliyor ne yazikki hatta diyebilirimki yeni bir AKIM baslatma hedefinde. Bana hanifligin örneklerini ayetlerle göstermeye kalkmayin cünkü, ben sizin FIKIH konusunda ayetleri nasil tevil yaptiginizi biliyorum ve bu yüzden bu durum ne yazikki bana safiyane gelmiyor. Anladigim o durki isteginiz yeni bir ictihad yeni bir FIKIH. Cok tehlikeli oynuyorsunuz Ibrahim a.s. atese giderken emindi cünkü ates onu tanirdi ya sizi taniyor mu? Mazaallah yanarsinizda yakarsinizda. Dikkatli olmanizi tavsiye ediyorum bize söylediginiz gibi (mezhep gözlüklerinden) bakmayiniz diye, lütfen sizde bu gözlüklerinizden bakmayin.

Henna bunu beğendi.
  10. Alt 02-23-2009, 21:28 #20

madem HERŞEYİ buldunuz,bize de anlatın diyoruz zaten...
    hem "herşey" dediğinizi daraltırsanız,herşeyi görmüş olursunuz..Zaten problem de bu..Bizim herşeyimiz ile sizin herşeyiniz kuran da uyuşmuyor...
    Allah aşkına sizin ki bir cevap mıdır?
    konuyu kapatmanız ve bildiğinizi anlatmamanız caiz de değildir efendim...
    yok eğer anlatamıyorum diyorsanız anlarız sizi...

selametle...

Henna bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.