vesselam..
vesselam..
yazıdaki hadisi şerifi görmek beni mesud etti.. vesselam.....
Emirahmet kardeşim,
Ayet dışında delil ve kanıt kabul etmeyen birini bel'am gibi görmek, elbette tuhaf kaçmış, ama, bizim tezlerimiz ortada.
Biz, Kur'an Allah tandanslıdır ve kulunu bilen Rabbimizin kuluna yetecek bilgileri eksiksiz göndereceğini iman ediriz.
Kur'anın yetersiz olduğunu ve Allah'ın bazı şeyleri unutup kitabına almadığına dair, alimlerinizin ve yücelttiğiniz kişilerin eserlerinde öyle ibarelere mevcut ki..
Biz bunları BELAMLIK özelliği görüp kaleme alsık yer yerinden oynar.
Herkes kendi hesabını verir mantığıyla koca koca hezeyanlara gözlerimizi yumarken, sizin SADECEKUR'AN dediğimiz için bizi belam ilan etmeniz..
Elbette şak bir hareket değildi.
Şunu da biliyruz ki,
Kimin ne olup ne olmadığını en iyi Rabbimiz bilir ve tüm MUHAKEMEleri O'na havala edeiyoruz..
O ne güzel hakim ve ne güzem muhakeme edendir
Gezegenler hakkında bilgisizlik Bel'amlık olsa en büyük belam ilk müfessir Razi olur çünki dünyanın dönmediğini yazmıştır eserinde,
Rabbimiz müteşabih ayetler konusunda, her okuyanın vereceği güzel manalar olarak açıklık getirmiştir ki güzeli bulunup bilindiği an eski görüşten cayılır.
Ben, akide konusuna vurgu yapmışımdır hep.
Tevhid konusunda sağlam durmanın önemine dikkat çekmişimdir,
Zaten tevhiden doğru yerde duramayan insanın hiçbir doğrusu geçerli değildir.
Eğer MUHKEM ayetler de anlaşılmayan ve birilerinin açıklamasına ihtiyaç duyulan yerler varsa, size bir sözüm yoktur.
Ama biliyoruz ki MUHKEM ayet demek her okunanca anlaşılan ayet demektir.
Ve bunların da asla ne tefsire ne açıklanmaya ihtiyacı yoktur
sözkonusu ve onlarca yerde geçen resul ayetlerine hala daha tumturaklı bir cevap veremediğinizin de farkında mısınız???
Konu Henna tarafından (02-23-2009 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir.
Şöyle bir cevap verip meseleyi kapatmayı düşünüyorum,
20 Yıllık bir Kur'an hadimi olarak, müptelası olduğum mucizetül-beyan beni henüz hiçbir hadise ve rivayete muhtaç etmedi.
Ben Kur'anda aradığım herşeyi buldum, başka şeylere ihtiyaç duymadım,
Duyanlara da bir sözüm olamaz, kişi neyi nerede arıyorsa sonuçta orada bulacaktır, vesselam
Şöyle bir cevap verip meseleyi kapatmayı düşünüyorum,
20 Yıllık bir Kur'an hadimi olarak, müptelası olduğum mucizetül-beyan beni henüz hiçbir hadise ve rivayete muhtaç etmedi.
Ben Kur'anda aradığım herşeyi buldum, başka şeylere ihtiyaç duymadım,
Duyanlara da bir sözüm olamaz, kişi neyi nerede arıyorsa sonuçta orada bulacaktır, vesselam
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
|