Anne kendi erkek çocuğunun, Baba da kızının naşını yıkayıp kefenleme hakkına sahip mi

alptraum kardeşim, ben seni taa islamforumdan tanıyorum ve ne kadar zeki biri olduğunu biliyorum, haşr 7 ile ilgili ayetle alakalı meseleyi anlamadığına asla kanaat getiremem, bal gibi anladın ama, Sırf ...


Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni

  1. Alt 02-12-2009, 21:59 #21
    THEHAFIZ Mesajlar: 135
    alptraum kardeşim,
    ben seni taa islamforumdan tanıyorum ve ne kadar zeki biri olduğunu biliyorum,
    haşr 7 ile ilgili ayetle alakalı meseleyi anlamadığına asla kanaat getiremem, bal gibi anladın ama,
    Sırf tarafgirlik hissiyle böyle davranmak zorunda kalıyorsun,
    Benim için mühim değil, o ayetin bir ganimet ayeti olduğunu ve dağıtılan ganimetten ne verilirse itirazsız kabul edilmesi gerektiğini Rabbimiz söyledikten sonra, siz neye kullanırsınız sizin beleceğiniz iş, amma..
    Ne olur tarafgirlik hissiyle HAKKIN ŞAHİTLİLİĞİNDEN yüz çevirmeyelim.
    Vebali büyük hareket tarzlarından uzak duralım.
    Hadislerle, rivayetlerle , icmalarla, kıyaslarla oynayabilirsiniz bu dinden çıkarmaz kimseyi ama..
    AYETLERLE OYNAMAK BEDBAHTLIĞINA asla tenezzül eylemeyelim.
    Lütfen bu konuda biraz daha titiz olmanızı istirham ediyorum

  2. Alt 02-12-2009, 22:13 #22
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Ben bu ayette bir kinayede görüyorum islam devletleri üzerine ama tabikide ganimettende bahsediliyor. Bu arada ben bugün Metin Mete ile de tam bahsettiginiz konuyu konustum

    Kur'an ve Sünneti tahlil ederken , siyak ve sibak bütünlüğünü göz önünde bulundurmazsanız , Ayetlerin nuzül sırasını hangi olaylara göre indiğini saptamazsanız Kuranı katletmiş olursunuz.

    Bence uyulmasi gereken cok önemli bir gereklilik. Bu yüzden Kuran-i cok iyi anlayabilmek icin tarihi bilmek gerekiyor. Tarihi bilmeden Kuranin cok iyi anlasilacagini zannetmem.

  3. Alt 02-12-2009, 22:15 #23
    THEHAFIZ Mesajlar: 135
    o zaman şöyle bir soru sormalıyım,
    Diyelim yarın dünya çapında bir deprem veya doğal afet gerçekleşti ve elimizde birtek Kur'an kaldı (sahibince özel korunduğu için)
    bu millete ne önerirsiniz?
    Hemen yeni tarihler, siyerler ve hadisler üretmesini mi?
    Benim bildiğim ilahi kitap tek başına yeterli olandır.
    Ve Kur'an tek başına yeterlidir

  4. Alt 02-12-2009, 22:24 #24
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Diyelimki tek basina yeter. Sanirim sizin tek basinaliktan kastiniz mezhep olmayisidir yoksa Resulullahin sünnetleri degildir umarim Kuran-i Kerimde Ayetle sabittirki Allah a, Resul e, ulul emre uyun. Düsününki kac asir gecmesine ragmen biz hala o tarihi okurken orda yasiyor gibiyiz ve hicbirsorun olmadan ulasiyor ve bu konuda ömrünü veren insanlarin tahlilleride var. Mana kavrami hayatinizda var ise söylediginiz durumun gerceklesmeyecegine inanmalisiniz ama yok ben mana alemine inanmam diyorsaniz maddede tikanmissiniz belki budur aramizdaki sorun diyebilirim.

  5. Alt 02-12-2009, 22:30 #25
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    THEHAFIZ´isimli üyeden Alıntı
    emir kardeş,
    öncelikle şunu söylemeliyim ki,
    Hiçbir mezhebe, meşrebe, fırkaya, cemaate tabi değilim,
    Sade bir EHLİ KUR'ANIM,
    Kur'anda yer almayan hiçbirşeyi de kabul etmem,
    Bu arada,
    Sünnete dayanak olarak aldığın HAŞR 7 yi belli ki ya hiç okumamışsın ya da okumuş anlamamışsın.

    Haşr Suresi 7 allah'ın, kentler halkından resulüne zahmetsizce aktardığı mal ve nimetler şunlar içindir: allah, Peygamber, yakınlar, yetimler, yoksullar, yolda kalmışlar. Bu böyle düzenlenmiştir ki, o mal ve nimetler sizden yalnız zengin olanlar arasında dönüp duran bir kudret aracı olmasın. Resul size ne verdiyse onu alın; sizi neden yasakladıysa ona son verin ve allah'tan korkun. Hiç kuşkusuz, allah'ın azabı çok şiddetlidir.

    Tamamen ganimet dağıtımıyla alakalı bir ayeti getirip sünnete veya hadise yamamak olsa olsa Kur'anı iyi tanımamaktır ki başka şeylere ayırdığınız zamanın yüzde birini Kur'ana ayırsaydınız bu hatalara düşmezdiniz.

    Azizim ben o ayeti kerimeyi taşırken tam olarak yazıcaktım ama konu kopmasın diye sadece Allah(c.c)ın Müminleri uyarmasına dikkatleri çekmek istedim. Dikkat ederseniz başalangıcına üç nokta koydum yani bunun önceside var diye.Sizin konuya burdan başlamanız hakikaket ibretlik.
    Sizin ayeti anlamanıza göre müminler sadece mal dağıtımında Rasulün dediğine tabi olur gerisinde kafasına göre takılır.Allah ın derin ilmini kendi anlayışınızla anladınız ayet manası halloldu öylemi.Benim Kur ana ne kadar zaman ayırdığımı yada başka şeylere ne kadar zaman ayırdığımı nasılda hemen bildiniz...Yoksa Allah(c.c.)ın İnsanları gözetleyen özelliğine mi talip oldunuz.Sahabi efendilerimiz bir ayeti alıp hayatlarına tatbik etmeden ikincisini istemezlerdi.Üzerine derin tefekkürler yaparlardı.
    İkincisi hiçbir mezhebe ... diye bir cümle ile kendinizin sade bir müslüman olduğunuzdan dem vurmuşsunuz.Alın size sizin gibilerle yeni bir ictihad.
    Peki sizin konuştuklarınız yüz yıl sonra ya bizim THEHAFIZ hocamız şöyle açıklardı bunları deseler ve kendilerine THEHAFIZCILAR deseler ne olucak.Yani sizde kendinizce bir ictihad geliştirdiniz alın size yeni bir fırka.
    Başka kardeşleri başka yerlerden tanıyor olabilirsiniz bizim konuştuğumuz hakikatin anlamını değiştirir mi.
    Hepimizin eksikleri var zamanla düzelecek inşaallah.
    Selam ve dua hakiki iman etmişlerin üzerine olsun...

    Konu emirahmedyasin tarafından (02-12-2009 Saat 22:32 ) değiştirilmiştir.
  6. Alt 02-12-2009, 22:37 #26
    THEHAFIZ Mesajlar: 135
    emir kardeşim,
    İSLAM YETMİYOR MU?
    Neden illa bir vasfa bürünmek zorunda olalım ki?
    Peygamber kendini hangi mezhebten görürdü acep..
    Evet, çıplak bir MÜSLÜMANIM ve eklerden Allah'a sığınıyorum.
    Aynen Peygamberim gibi.
    Ve peygamberimin bilmediği bir şeyi kutsamaktan Rabbe sığınırım..

  7. Alt 02-13-2009, 11:23 #27
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Güzel kardeşim belki çok iyi niyetlisinizdir.Ortalıktaki bazı şeyler sizi rahatsız etmiş olabilir.
    Amma ve lakin bu yüzden toptancı redde yanaşamazsınız.Dinde mehzep vardır mezhebin manası din değildir.Ve mezhepçilik yoktur.
    Eğer bir insan islami meseleleri kendi başına derin ilimle halledebiliyorsa ne ala.Varsın mezhebi olmasın.Ya da alimlerden alim olsun.Ki sevdiğim bir kaç alim hocam da mezebe tabi değildir.Ama Mısır da,Hindistanda,Suriyede islam ilimlerinde derinleşmiştir.
    Yalnız konuşmalarında büyük alim Ebu Hanife şöyle derdi,İmam Şafii şöyle derdi,Ahmed bin Hanbel şöyle açıklardı,İmam Malik de böyle yaklaşırdı derlerdi.
    İkincisi Hadisler konusunda çok yanıldığınızı düşünüyorum.Bakın ya yazdıklarımızı okumuyorsunuz yada sözlerimizden kırpıyorsunuz öyle anlıyorsunuz.
    Dün kü ayetin bir yerini yine izah etmek istiyorum:
    (Allah Resulü nün verdiği/emrettiği ve nehyettiği ne varsa ayette geçen (ma ismi mevsulünden dolayı) özel ve genel emrettiği ve nehyettiği şeyleri içine alır.Bundan dolayı hadisler sünnetler mü minlere şer i delildir.) Feyzül Furkan
    Bakın eğer art niyetli değilseniz sizlere yardımcı olmaya çalışırım sizden de fikirler alırım.Yalnız eğer art niyetli forumda illa dikkatleri çekmek için yazdığınızı hissederse Kale almam.Büyük alimin dediği gibi nice alimleri munazaralarda ikna ettim ama tek bir cahile laf anlatamadan çekip gittim.Burası ilk okul laf yarıştırma yeri değil.
    Gayemiz dini konularda hasbihal etmek.
    Selam ve dua hakiki iman etmişlerin üzerine olsun.

  8. Alt 02-13-2009, 11:32 #28
    THEHAFIZ Mesajlar: 135
    Beni siz tanımıyorsunuz ama tanıyanlar tanır emir kardeşim,
    DİN İLE OYUNUN-OYNAŞIN VE ŞAKALAŞMANIN olmayacağının idrakinde biriyimdir,
    Ve tek derdim biricik dinimi ALLAH'IN murad ettiği ve Peygamberimin yaşadığı safiyetiyle anlamak ve yaşamak..
    Bir müslümanın artniyetliliğine ben asla ihtimal veremem, olsa olsa konunun cahilidir derim ve anlatmaya çalışırım.
    Artniyetli olsam girerim bir cemaate ve çatır çatır paralarını yerim.
    Velakin, Rabbim şahidimdir ki bu dinden kuruş geçmedi boğazıma inş. geçmez de..
    Benim cemaatim, mezhebik, tarikatım yoktur, bütün nimetlerin bölüşüldüğü bu yapılanmalardan uzak duran birinin artniyetli olması düşünülebilir mi?
    KUR'AN SEVDALISI biçare biriyim ve SADECEKUR'AN çizgisinin yılmaz savaşçısıyım..
    Hepsi bu.

  9. Alt 02-14-2009, 01:42 #29
    Ziyaretci
    zeynep_hearty Mesajlar: n/a
    THEHAFIZ´isimli üyeden Alıntı

    Neden Kur'ansadece haramları hükme bağlarken helalleri saymaz,
    Çünki haram saymadığı şeyler hükmen helaldir ve bunu cildlere sığdırmak mümkün değildir.
    Allahın haram demediğine haram demenin ne manaya geldiğini yine Allah söylesin..



    Maide Suresi 87 Ey iman sahipleri! Allah'ın size helal kıldığı şeylerin temiz ve güzel olanlarını haramlaştırmayın; azıp sınırı aşmayın; Allah azıp sınırı aşanları sevmez.

    Bu cümleleriniz şu vakte kadar yazmış olduklarınızı yerle bir etti dehşet bir çelişki oluşturdu diyebilirim zira kuranda herşeyi bulmak mümkün diyen sizsiniz hem ciltlere sığdırmak mümkün değil diyen yine sizsiniz fikrimce (Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik.ayeti kerimesi kafidir )söylediğinizi makul kabul etsek yalnızca haramların sayıldığını düşünsek ki bu dahi sizin ifadenizle ciltlere sığmaz örneğin kelamullahta eşşek eti yenmez demiyr şu halde biz eşşek eti yiyebilirmiyiz hem aksini düşünsek Yaş ve kuru hiçbir şey müstesna olmamak üzere hepsi apaçık bir kitaptadır (Enam, 59) buyurulmaktadır..şu halde bu ayet sizin ifadenizle yine çelişir hal böyleyken ya sizin söylemleriniz kabul edilemez veya kelamullah çelişkilerle dolu bir kitaptır ...Selam ve dua ile...

  10. Alt 02-14-2009, 10:28 #30
    THEHAFIZ Mesajlar: 135
    alemi_ervah´isimli üyeden Alıntı
    Bu cümleleriniz şu vakte kadar yazmış olduklarınızı yerle bir etti dehşet bir çelişki oluşturdu diyebilirim zira kuranda herşeyi bulmak mümkün diyen sizsiniz hem ciltlere sığdırmak mümkün değil diyen yine sizsiniz fikrimce (Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik.ayeti kerimesi kafidir )söylediğinizi makul kabul etsek yalnızca haramların sayıldığını düşünsek ki bu dahi sizin ifadenizle ciltlere sığmaz örneğin kelamullahta eşşek eti yenmez demiyr şu halde biz eşşek eti yiyebilirmiyiz hem aksini düşünsek Yaş ve kuru hiçbir şey müstesna olmamak üzere hepsi apaçık bir kitaptadır (Enam, 59) buyurulmaktadır..şu halde bu ayet sizin ifadenizle yine çelişir hal böyleyken ya sizin söylemleriniz kabul edilemez veya kelamullah çelişkilerle dolu bir kitaptır ...Selam ve dua ile...

    Canım karndeşim,
    AKİDEVİ YÖNDEN imanınızı alakadar edecek herşeyi bulursunuz Kur'anda,
    Benim yukarıda söylemek istediğim şey..
    Akide ve imani meseleler dışında ki gelişmeler.
    Kıyamete dek oluşacak yeni yeni kazanımlar (uzaya çıkılaböilir mi, füzeye binilebilir mi, uçakla seyyahat caiz mi gibi) elbette ki akaid meselesi olmadığı için yer almaz ama bunların önünü tıkamayarak ta bir manada teknolojik gelişimin önünü açmıştır.
    Bir de,
    Bendeniz burada birileriyleyarış yapmıyorum, lütfen GOL ATMAK mantığıyla hareket etmeyin, birbirimizden ilmi yönde ne kadar faydalanabiliriz, bunun yollarını arayalım..
    El feta kardeşin birçok yorumundan büyük istifadeler ettiğimi itiraf edebilirim.
    Ne mantıkla yazıştığımızın bilinmesi için söylüyorum bunları.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.