Diyalog Devletin Resmi Politikasidir

Kuran-i Kerimde islam disindaki dinlere sapiklik dendigine dair bir ayet varmi ya da bunu delillerinden cihan-i sümul bir beyyineniz Bakin siz düsünün siz konusunda siyasi olsun veya farkli olsun. ama ...

Ağaç Şeklinde Aç13Beğeni

1. Alt 02-12-2009, 15:46 #61
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Kuran-i Kerimde islam disindaki dinlere sapiklik dendigine dair bir ayet varmi ya da bunu delillerinden cihan-i sümul bir beyyineniz Bakin siz düsünün siz konusunda siyasi olsun veya farkli olsun. ama sizin kelleniz düsünsün yeter.

2. Alt 02-12-2009, 15:56 #62
    Metin mete Mesajlar: 547
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Kuran-i Kerimde islam disindaki dinlere sapiklik dendigine dair bir ayet varmi ya da bunu delillerinden cihan-i sümul bir beyyineniz Bakin siz düsünün siz konusunda siyasi olsun veya farkli olsun. ama sizin kelleniz düsünsün yeter.

İşte o Allah sizin gerçek Rabbinizdir. Gerçeğin dışında sapıklıktan başka ne vardır? O halde haktan nasıl çevriliyorsunuz?

YÛNUS - 32

3. Alt 02-12-2009, 16:01 #63
    Kur'an ve Sünneti tahlil ederken , siyak ve sibak bütünlüğünü göz önünde bulundurmazsanız , Ayetlerin nuzül sırasını hangi olaylara göre indiğini saptamazsanız Kuranı katletmiş olursunuz.

4. Alt 02-12-2009, 16:08 #64
    Kur'an ve Sünneti tahlil ederken , siyak ve sibak bütünlüğünü göz önünde bulundurmazsanız , Ayetlerin nuzül sırasını hangi olaylara göre indiğini saptamazsanız Kuranı katletmiş olursunuz.

De ki, «size gökten ve yerden kim rızık veriyor? O, kulaklara ve gözlere hükmeden kim? Ölüden diriyi, diriden ölüyü çıkaran kim? İşleri idare eden kim?» Hemen «Allah'dır» diyecekler. De ki, «O halde Allah'a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?»

İşte o Allah sizin gerçek Rabbinizdir. Gerçeğin dışında sapıklıktan başka ne vardır? O halde haktan nasıl çevriliyorsunuz?

Hak dinden çıkmış fasıklara Rabbinin kelimesi şöyle gerçekleşti: Onlar artık imana gelmezler.

YÛNUS - 31-33

Gercekten tesekkür ederim bu konuyu bana hatirlattigin icin,Bak Hak dinden dönen Yahudi ve Hiristiyanlara ne diyor Allah Yunus 33 te degilmi bu gercekten daha önce pek fark etmedigim ayetmis cok cok Tesekkür ederim Kerim bir gercegi daha müsahade etmeme vesile oldun Allah Kurana tabbi olmana yardimci olsun Insallah...

5. Alt 02-12-2009, 16:17 #65
    Buyrun Suat yildirim meali

31. De ki: Kimdir sizi gökten ve yerden rızıklandıran?Kimdir kulaklarınızı ve gözlerinizi yaratan?Kimdir ölüden diriyi, diriden ölüyü çıkaran.Kimdir bütün işleri çekip çeviren, kâinatı yöneten. "Allah!" diyecekler, duraksamadan:De ki: "O halde sakınmaz mısınız O'nun cezasından?"

32. İşte bunları yapan Allah'tır sizin gerçek Rabbiniz.Gerçeğin ötesinde, dalâletten başka ne kalır? Nasıl oluyor da haktan uzaklaştırılıyorsunuz?

33. Öyle büsbütün doğru yoldan çıkmış, isyanda ısrar eden o fâsıklara, imana gelmedikleri için, Rabbinin azap kararı kesinleşmiştir.

http://www.muhakeme.net/yunus-suresi...640.html?ltr=Y

Siz hangi meali kullaniyorsunuz ögrenebilirmiyim?

' İçlerinden zulmedenleri bir yana, ehl-i kitapla ancak, en güzel yoldan mücadele edin ve deyin ki: 'Bize indirilene de, size indirilene de iman ettik. Bizim İlâhımız da, sizin İlâhınız da birdir ve biz O'na teslim olmuşuzdur.' (Ankebut,46)

'Allah sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah âdil davrananları sever.' (Mümtehina, 8 )

Bu ayetlerde diyalog yapmayin diye bir durum mu? var. Yoksa Kuran-i Kerim bu ayetlerde ne anlatmak istiyor. Iste bir bütünlük icerisinde zamanina göre degerlendirmek gerekiyor. Herkes kendi kafasina göre Kuran-i yorumlarsa vay halimize vay halimize vay halimize.

6. Alt 02-12-2009, 16:29 #66
    Buyrun Suat yildirim meali

31. De ki: Kimdir sizi gökten ve yerden rızıklandıran?Kimdir kulaklarınızı ve gözlerinizi yaratan?Kimdir ölüden diriyi, diriden ölüyü çıkaran.Kimdir bütün işleri çekip çeviren, kâinatı yöneten. "Allah!" diyecekler, duraksamadan:De ki: "O halde sakınmaz mısınız O'nun cezasından?"

32. İşte bunları yapan Allah'tır sizin gerçek Rabbiniz.Gerçeğin ötesinde, dalâletten başka ne kalır? Nasıl oluyor da haktan uzaklaştırılıyorsunuz?

33. Öyle büsbütün doğru yoldan çıkmış, isyanda ısrar eden o fâsıklara, imana gelmedikleri için, Rabbinin azap kararı kesinleşmiştir.

http://www.muhakeme.net/yunus-suresi...640.html?ltr=Y

Siz hangi meali kullaniyorsunuz ögrenebilirmiyim?

' İçlerinden zulmedenleri bir yana, ehl-i kitapla ancak, en güzel yoldan mücadele edin ve deyin ki: 'Bize indirilene de, size indirilene de iman ettik. Bizim İlâhımız da, sizin İlâhınız da birdir ve biz O'na teslim olmuşuzdur.' (Ankebut,46)

'Allah sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah âdil davrananları sever.' (Mümtehina, 8 )

Bu ayetlerde diyalog yapmayin diye bir durum mu? var. Yoksa Kuran-i Kerim bu ayetlerde ne anlatmak istiyor. Iste bir bütünlük icerisinde zamanina göre degerlendirmek gerekiyor. Herkes kendi kafasina göre Kuran-i yorumlarsa vay halimize vay halimize vay halimize.

Öncelikle ben size Elmalilininkini vermistim,Ama fark eden bir sey yok;

yani anlarsaniz Gercek olan Allahtir eger onu üclemis beslemisseniz bu sapikliktirki bugünki Yahudi ve Hiristiyanlarin durumunu aciklamiyormu?Sonrasi zaten tüm tarih boyunca bizler Hiristiyan ve Yahudilere ayni sekilde davranmisiz ama onlar?Bakin son saldirilarda Hiristiyanlarin tutumu ses varmi niye olsunki ÖLEN Müslüman.Yani anlatmak istedigim biz güzel mücadeleyi en güzel sekilde yapanizda karsindakilerin niyeti bozuk ve onlar eger omuzunu sivazliyorsa birilerinin iyi düsünmek gerek...

7. Alt 02-12-2009, 16:37 #67
    Siz tarafli hemde tamamen tarafli degerlendiriyorsunuz okuyan zanneder ki siz Türkiyenin medyasinin olmadigi iletisim araclarinin olmadigi biryerde yasiyorsunuz.

Son olaylarda hangi islam ülkesi tam bir destek gösterdi peki?

Diger hristiyan ülkesi dediklerinizdeki mitingleride görmediniz sanirim ve bu mitinglerde sonuna kadar izin verilirken yine Türkiyede kimi mitinglerde kisitlama oldu. Hristiyanlik olan ülkelerden kac ülke alkis gösterdide digerleri alkislamadi. Bakin bu yasamsal bir sbeeptir ve bu toplu yasamanin gerektirdigi bir sebeptir. Bugün ben Almanya düsseldorfta kendi adima sahitim ki, orada acilan tüm egitim merkezleri dersaneler, okullar bundan 10 sene öncesine kadar yoktu ve hizmetin zorlamasiyla oldu. Camiler vardi bostu e sonra camiler doldu ha kahve ha cami oldu. Dedikodu pazari oldu. Ben bizim ordakiler icin konusuyorum. Simdi ise oradaki genclerin üniversitelenmesi, okumasi ve bu ülkede söz sahibi olmasina vesile olmamismidir. Hapishanede yatan türk genclerine Zmaan gazetesi gitmemismidir. Ben daha sayisiz örnekte veririm ama comak sokmak istedikten sonra illaki olur. Ben sizin düsüncenizi degistirme gibi bir düsüncem yok nasil istiyorsaniz öyle inanin zaten de öyle oluyor. Istediginiz gibi inaniyorsunuz

Selametle

8. Alt 02-12-2009, 16:44 #68
    Siz tarafli hemde tamamen tarafli degerlendiriyorsunuz okuyan zanneder ki siz Türkiyenin medyasinin olmadigi iletisim araclarinin olmadigi biryerde yasiyorsunuz.

Son olaylarda hangi islam ülkesi tam bir destek gösterdi peki?

Diger hristiyan ülkesi dediklerinizdeki mitingleride görmediniz sanirim ve bu mitinglerde sonuna kadar izin verilirken yine Türkiyede kimi mitinglerde kisitlama oldu. Hristiyanlik olan ülkelerden kac ülke alkis gösterdide digerleri alkislamadi. Bakin bu yasamsal bir sbeeptir ve bu toplu yasamanin gerektirdigi bir sebeptir. Bugün ben Almanya düsseldorfta kendi adima sahitim ki, orada acilan tüm egitim merkezleri dersaneler, okullar bundan 10 sene öncesine kadar yoktu ve hizmetin zorlamasiyla oldu. Camiler vardi bostu e sonra camiler doldu ha kahve ha cami oldu. Dedikodu pazari oldu. Ben bizim ordakiler icin konusuyorum. Simdi ise oradaki genclerin üniversitelenmesi, okumasi ve bu ülkede söz sahibi olmasina vesile olmamismidir. Hapishanede yatan türk genclerine Zmaan gazetesi gitmemismidir. Ben daha sayisiz örnekte veririm ama comak sokmak istedikten sonra illaki olur. Ben sizin düsüncenizi degistirme gibi bir düsüncem yok nasil istiyorsaniz öyle inanin zaten de öyle oluyor. Istediginiz gibi inaniyorsunuz

Selametle

Demekki Hiristiyanlarin sevdigi Müslümanlarinki girmis yani diyalogcularinki?Bir zamanlarda Koministlerinki(Ayni KÖLN radyosu gibi)girerdi hatta bir ara PKK kanin yayin(ROJ tv) organi veya gazetesi Özgür düsünce giriyordu hapishanelere,Devlet kurumlarina ne tesadüf degilmi,Neden acaba hep bunlar?Demekki son on yilda epey yok katletmissiniz?Veya Planlar degismis...

9. Alt 02-12-2009, 16:52 #69
    Bunlarin hepsi emekle olmustur öyle kolay bir sürec degildir. Istibdat in olmayisinin göstergesidir. Avrupada milli görüs de dinler arasi diyalog denemeleri yapmamismidir sizce ya da baska kruumlar. Siz sasiriyorsunuz ama Allah c.c. istegi ile onca 7/24 calisan kosturan bu hizmeti sirf Allah rizasi icin yapan insanlarin gayretleri ile olmaktadir.

10. Alt 02-12-2009, 16:59 #70
    Bunlarin hepsi emekle olmustur öyle kolay bir sürec degildir. Istibdat in olmayisinin göstergesidir. Avrupada milli görüs de dinler arasi diyalog denemeleri yapmamismidir sizce ya da baska kruumlar. Siz sasiriyorsunuz ama Allah c.c. istegi ile onca 7/24 calisan kosturan bu hizmeti sirf Allah rizasi icin yapan insanlarin gayretleri ile olmaktadir.

Bak bu cok dogru bir ara onlarda Milli görüsü denediler hemde Almanyanin Seyhül islamida onlardan secildi Almanlar tarafindan ben saymayi unutmustum ama onlar tez göze batip silindiler ne yazikki...Hicte öyle olmuyor ama siz diyorsaniz ne yapabilirim.Bakin Almanya veya Avrupali bir kurumu veya bir örgütü veya bir hizibi destekliyorsa mutlaka icerisinde bir hinlik vardir nereden biliyorsun dersen onlarin PKK yi nasil desteklediklerini cok iyi biliyoruz.Biz asla sasirmiyoruz bu olanlar karsisinda cünki olacagini zaten biliyoruz admi apar topar ta Amerikadan Vatikana getirmek öyle kolay degil en yakin verdigi randevu alti ay sonraya olurken bir anda kolay olurmu...