Kuran-i Kerimde islam disindaki dinlere sapiklik dendigine dair bir ayet varmi ya da bunu delillerinden cihan-i sümul bir beyyineniz Bakin siz düsünün siz konusunda siyasi olsun veya farkli olsun. ama ...
Kuran-i Kerimde islam disindaki dinlere sapiklik dendigine dair bir ayet varmi ya da bunu delillerinden cihan-i sümul bir beyyineniz Bakin siz düsünün siz konusunda siyasi olsun veya farkli olsun. ama sizin kelleniz düsünsün yeter.
Kur'an ve Sünneti tahlil ederken , siyak ve sibak bütünlüğünü göz önünde bulundurmazsanız , Ayetlerin nuzül sırasını hangi olaylara göre indiğini saptamazsanız Kuranı katletmiş olursunuz.
Buyrun Suat yildirim meali
31. De ki: Kimdir sizi gökten ve yerden rızıklandıran?Kimdir kulaklarınızı ve gözlerinizi yaratan?Kimdir ölüden diriyi, diriden ölüyü çıkaran.Kimdir bütün işleri çekip çeviren, kâinatı yöneten. "Allah!" diyecekler, duraksamadan:De ki: "O halde sakınmaz mısınız O'nun cezasından?"
32. İşte bunları yapan Allah'tır sizin gerçek Rabbiniz.Gerçeğin ötesinde, dalâletten başka ne kalır? Nasıl oluyor da haktan uzaklaştırılıyorsunuz?
33. Öyle büsbütün doğru yoldan çıkmış, isyanda ısrar eden o fâsıklara, imana gelmedikleri için, Rabbinin azap kararı kesinleşmiştir.
http://www.muhakeme.net/yunus-suresi...640.html?ltr=Y
Siz hangi meali kullaniyorsunuz ögrenebilirmiyim?
' İçlerinden zulmedenleri bir yana, ehl-i kitapla ancak, en güzel yoldan mücadele edin ve deyin ki: 'Bize indirilene de, size indirilene de iman ettik. Bizim İlâhımız da, sizin İlâhınız da birdir ve biz O'na teslim olmuşuzdur.' (Ankebut,46)
'Allah sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah âdil davrananları sever.' (Mümtehina, 8 )
Bu ayetlerde diyalog yapmayin diye bir durum mu? var. Yoksa Kuran-i Kerim bu ayetlerde ne anlatmak istiyor. Iste bir bütünlük icerisinde zamanina göre degerlendirmek gerekiyor. Herkes kendi kafasina göre Kuran-i yorumlarsa vay halimize vay halimize vay halimize.
Siz tarafli hemde tamamen tarafli degerlendiriyorsunuz okuyan zanneder ki siz Türkiyenin medyasinin olmadigi iletisim araclarinin olmadigi biryerde yasiyorsunuz.
Son olaylarda hangi islam ülkesi tam bir destek gösterdi peki?
Diger hristiyan ülkesi dediklerinizdeki mitingleride görmediniz sanirim ve bu mitinglerde sonuna kadar izin verilirken yine Türkiyede kimi mitinglerde kisitlama oldu. Hristiyanlik olan ülkelerden kac ülke alkis gösterdide digerleri alkislamadi. Bakin bu yasamsal bir sbeeptir ve bu toplu yasamanin gerektirdigi bir sebeptir. Bugün ben Almanya düsseldorfta kendi adima sahitim ki, orada acilan tüm egitim merkezleri dersaneler, okullar bundan 10 sene öncesine kadar yoktu ve hizmetin zorlamasiyla oldu. Camiler vardi bostu e sonra camiler doldu ha kahve ha cami oldu. Dedikodu pazari oldu. Ben bizim ordakiler icin konusuyorum. Simdi ise oradaki genclerin üniversitelenmesi, okumasi ve bu ülkede söz sahibi olmasina vesile olmamismidir. Hapishanede yatan türk genclerine Zmaan gazetesi gitmemismidir. Ben daha sayisiz örnekte veririm ama comak sokmak istedikten sonra illaki olur. Ben sizin düsüncenizi degistirme gibi bir düsüncem yok nasil istiyorsaniz öyle inanin zaten de öyle oluyor. Istediginiz gibi inaniyorsunuz
Selametle
Bunlarin hepsi emekle olmustur öyle kolay bir sürec degildir. Istibdat in olmayisinin göstergesidir. Avrupada milli görüs de dinler arasi diyalog denemeleri yapmamismidir sizce ya da baska kruumlar. Siz sasiriyorsunuz ama Allah c.c. istegi ile onca 7/24 calisan kosturan bu hizmeti sirf Allah rizasi icin yapan insanlarin gayretleri ile olmaktadir.