•●FühreR●•´isimli üyeden Alıntı ↑
@el_feta
Tebliğ,insanın yakınlarından başlar demişsiniz ki benim yakınımda gayri müslimler var ailem, akrabam vs yok
benim bulunduğum yerde yani avusturyada;
-diyalog faaliyetleri sırasında müslüman olan kişiler mevcut, ki bizzat bende bir tanesine şahit oldum.ve onunla birazda olsa konuşma fırsatım oldu. müslümanların gösterildiği gibi kaba, kadına adete alınıp satılan bir mal gibi bakan insanlar olmadığını öğrendim demişti.
-üniversite tezlerinde (bakınız üniversite tezlerinde diyorum yani profesör tarafından yüzlerce kişiye yapılan sunumlarda) terörle özdeşleşmiş bir din olarak anlatılan islamın gerçek islamla alakası olmadığı anlayan yüzlerce insan var.
-islamın, kadının erkekten 10 adım geride yürümesi gereken bir din olarak bilen bir çok kişi, hoşgörü ve barış dini olduğumuzu öğrendi.
ki bunların hepsi diyaloğun birer meyvesidir.
herkes çok ön yargılı yaklaşılıyor diyalog faaliyetlerinde yapılmak istenen öncelikle avrupada insanların islama bakış açısını değiştirmek gerçekleri göstermektir.
ki siz bu oluşuma ne derseniz deyin ister dinler arası diyalog deyin (ki bence bu yanlış bir cümle) ister kalplerin fethi deyin,ister din mensupları arası diyalog deyin....
bakınız bir olay anlatayım;
geçen hafta viyananın en büyük kilisesi (stephansdom) nin önünde bir kaç arkadaşı bekliyorduk ve yanımdaki bi arkadaşta (latife olsun diyemi düşündü bilmiyorum) karşıdan gelen diğer arkadaşa ''Allahu ekber'' diye bağırdı. ve bir anda insanlar bize şüpheyle baktı kendi aralarında terörist mi bunlar falan gibi laflar etmeye başladılar. işte ne kadar acıdır ki biz müslümanların imajı bu.
peki siz diyalog karşıtları islamın üzerindeki bu önyargıyı yıkmak için ne yaptınız? kaç kişinin gerçeği öğrenmesinine vesile oldunuz?
Istersen Kuran konussun biz susalim;
“Ne Yahudiler, ne de Hristiyanlar, sen onların dinlerine uymadıkça senden memnun kalacak değillerdir.”
(2/Bakara, 120)