MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Genel Islami Bölüm (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/)
-   -   Günlük Salavat Getirelim. Buyrun! (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/11773-gunluk-salavat-getirelim-buyrun.html)

oguzhan 10-27-2008 00:23

Günlük Salavat Getirelim. Buyrun!

Leider kann Ihr Browser die Diashow nicht anzeigen. Womöglich benötigen Sie einen aktuellen Flash-Player.

Allahümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed

Henna 10-27-2008 00:42

Allahümme Salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ Âli Seyyidinâ Muhammed..

oguzhan 10-27-2008 00:51

Selam Sana Hak Habibi..

Leider kann Ihr Browser die Diashow nicht anzeigen. Womöglich benötigen Sie einen aktuellen Flash-Player.

Henna 10-27-2008 01:04

kardeşim...
Allahım ve efendim razı olsun..

Esselatü vesselamu Aleyke Ya Resulallah !
huz bi yedik !
kallet hileti..
edrikni bi şefaatike..

oguzhan 10-27-2008 14:50

Allahümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed...

safer82 10-28-2008 20:08

Allahümme Salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ Âli Seyyidinâ Muhammed

alptraum 10-28-2008 20:46

Allahümme Salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

Henna 10-28-2008 23:52

Allahümme salli ala Seyyidina Muhammedin ve ala Ali Seyidina Muhammed

oguzhan 10-29-2008 01:18

safer82 10-29-2008 22:39

Henna 10-29-2008 22:58

"Allahümme salli ala Seyyidina Muhammedin ve ala Ali Seyyidina Muhammed"

oguzhan 10-30-2008 01:42

safer82 10-30-2008 12:26

Henna 10-30-2008 15:27

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...11282ob1-1.gif

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali Seyyidina Muhammed

oguzhan 10-31-2008 00:01

Peygamber Efendimiz'e gönderilen salavâtlar ona takdim edilir. O da bu selâmları alır.

Bu bulunmaz fırsatı kaçırmamak için ona her fırsatta salavât getirmeye gayret etmelidir. Ayrıca hadîste Cuma gününün fazîletinden de söz edilmiştir. Bu sebeple Rasûl-i Ekrem'e Cuma günü daha çok salât ü selâm göndermeli ve böylece Cenâb-ı Hakk'ın rızâsını kazanmaya çalışilmalıdır.

Rasûlullâh'a salât ü selâm getirmek sûretiyle kazanacağı mânevî ecre önem vermemiş, kendini elde edeceği büyük bir sevaptan mahrum bırakmış kimseler hakkında Peygamber -sallallâhu aleyhi ve sellem-:

"Asıl cimri, yanında adım anıldığı hâlde bana salâvât getirmeyen kimsedir." buyurmuştur.

Henna 10-31-2008 12:10

Allahümme salli ala Seyyidina Muhammedin ve ala ali Seyyidina Muhammed.

safer82 10-31-2008 17:21

safer82 11-01-2008 11:31

Henna 11-01-2008 12:56

Allahümme salli ala Seyyidina Muhammedin ve ala ali Seyyidina Muhammed.

safer82 11-03-2008 12:34

oguzhan 11-04-2008 01:01

safer82 11-04-2008 10:03

safer82 11-05-2008 15:36

Allahümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed...

yabanGülü 11-05-2008 19:58

Henna 11-06-2008 22:57

Allahümme Salli ala Seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

oguzhan 11-08-2008 02:57

oguzhan 11-14-2008 01:42

Henna 11-14-2008 01:49

Allahümme Salli ala Seyyidina Muhammedin ve ala Ali Seyyidina Muhammed

beyza 03-04-2009 19:59

--->: Günlük Salavat Getirelim. Buyrun!

Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Alihi ve sahbihi ve barik veselim

oguzhan 03-14-2009 03:33

beyza 03-14-2009 09:17

Allahümme salli Ala seyyidina Muhammedin ve Ala alihi ve sahbihi ve barik ve selim

Henna 03-14-2009 11:44

esselatu vesselamu aleyke ya resulallah
esselatu vesselamu aleyke ya habiballah
eselatu vesselamu aleyke ya emine vahyillah

AsMhA 03-14-2009 18:10

esselatu vesselamu aleyke ya resulallah
esselatu vesselamu aleyke ya habiballah
eselatu vesselamu aleyke ya emine vahyillah...

Unnecessary 07-11-2009 12:48

Salavat Rekoruna Varmısınız..

Selamun Aleykümm:)):cicek01221: :cicek01221::cicek01221::cicek01221:

Allah(cc) için Foruma girdiğimizde buraya salavat yazarak başlayalım inşallah

"Allâh ve melekleri Peygamber'e çokça salât ederler. Ey mü'minler! Siz de O'na çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin." (el-Ahzâb, 56)

Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âl-i Muhammed, kemâ salleyte alâ âl-i ibrahim ve bârik alâ Muhammedin ve alâ âl-i Muhammed, kemâ bârekte alâ âl-i İbrahim, inneke hamîdun mecîd

Manası

(Allâh'ım! İbrahim'in âline rahmet ettiğin gibi Muhammed'e ve âline de rahmet et. Allâh'ım! İbrahim'in âline hayır ve bereket lutfettiğin gibi Muhammed'e ve âline de hayır ve bereket ihsân et. Şüphesiz Sen övülmeye lâyık ve yücesin.)

Peygamber -sallallâhu aleyhi ve sellem-'in şânını yücelten âyet-i kerîmelerden biri de budur. Hem Allâh'ın, hem de meleklerin Rasûlullâh Efendimiz'e salavât getirmeleri, onun Allâh katındaki değerini ortaya koymaktadır.

Allâh'ın, Peygamber -sallallâhu aleyhi ve sellem-'e salavât getirmesi, "ona merhamet etmesi, şan ve şerefini yüceltmesi"dir.

Meleklerin Rasûlullâh'a salavât getirmesi de, aynı şekilde "Onun kadr u kıymetini anıp, yüce mertebelere erişmesi için Allâh'a niyazda bulunmaları" demektir.

Allâh Teâlâ âyet-i kerîmede, kendisinin ve meleklerin Rasûl-i Ekrem'e salavât getirdiklerini hatırlattıktan sonra, kullarına hitâben:

"-Ona -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, bizim gibi siz de salât ü selâm getirin, saygıların en yücesiyle O'nu yâdedin." buyurmaktadır.

Abdullâh bin Amr -radıyallâhu anh-'dan gelen bir rivâyette Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:

"Kim bana bir defa salât ü selâm getirirse, bu sebeple Allâh Teâlâ da ona on misli merhamet eder." (Müslim)

Hadîsin bazı rivâyetlerinde, Hazret-i Peygamber'e salavat getiren kimseye, Cenâb-ı Hakk'ın on defa merhamet edeceği müjdesine ilâveten, o kimsenin on günahının bağışlanacağı, manevî derecesinin on derece daha yükseltileceği de haber verilmektedir. (Nesâî)

Ashâb-ı Kirâm'dan Ebû Talhâ el-Ensârî'nin anlattığına göre, birgün Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- mütebessim bir çehreyle Ashâb-ı Kirâm'ın yanına geldi ve Cebrâil -aleyhisselâm-'ın kendisine şu müjdeyi getirdiğini haber verdi:

"-Muhammed! Ümmetinden biri sana bir salât getirdiğinde benim onun günahlarının bağışlanması için on defa istiğfar etmem, o kimsenin sana bir selâm getirmesi hâlinde de benim ona on selâm vermem seni sevindirmez mi?" (Nesâî)

Görüldüğü gibi Hazret-i Peygamber'e salât ü selâm getirmek, Allâh'ın rahmetini ve rızâsını kazanmaya vesîledir. Bu sebeple her fırsatta Rasûl-i Ekrem Efendimiz'e salât ü selâm getirmelidir.

İbn Mes'ûd'dan gelen bir rivâyette de Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlar:

"Kıyâmet gününde insanların bana en yakın olanları, bana en çok salât ü selâm getirenleridir."

Bir başka hadîs-i şerifte ise, Evs b. Evs -radıyallâhu anh-'dan rivâyet edildiğine göre Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem-:

"-Günlerin en fazîletlisi Cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokça salât ü selâm getiriniz; zîrâ sizin salât ü selâmlarınız bana sunulur." buyurunca, Ashâb-ı Kirâm:

"-Yâ Rasûlullâh! Vefât ettiğin ve senden hiçbir eser kalmadığı zaman salât ü selâmlarımız sana nasıl sunulur?" diye sordular. Bunun üzerine Peygamber -sallallâhu aleyhi ve sellem-:

"-Allâh Teâlâ, peygamberlerin bedenlerini çürütmeyi toprağa haram kıldı." buyurdu. (Ebû Dâvud)

Hadisten de anlaşıldığı gibi Peygamber Efendimiz'e gönderilen salavâtlar ona takdim edilir. O da bu selâmları alır.

Bu bulunmaz fırsatı kaçırmamak için ona her fırsatta salavât getirmeye gayret etmelidir. Ayrıca hadîste Cuma gününün fazîletinden de söz edilmiştir. Bu sebeple Rasûl-i Ekrem'e Cuma günü daha çok salât ü selâm göndermeli ve böylece Cenâb-ı Hakk'ın rızâsını kazanmaya çalışmalıdır.

Rasûlullâh'a salât ü selâm getirmek sûretiyle kazanacağı mânevî ecre önem vermemiş, kendini elde edeceği büyük bir sevaptan mahrum bırakmış kimseler hakkında Peygamber -sallallâhu aleyhi ve sellem-:

"Asıl cimri, yanında adım anıldığı hâlde bana salâvât getirmeyen kimsedir." buyurmuştur.

Unnecessary 07-11-2009 12:58

--->: Salavat Rekoruna Varmısınız..

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...szwt7gy9-1.png

Unnecessary 07-11-2009 13:02

allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed

Unnecessary 07-11-2009 19:28

Allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed :))

mhmt 07-12-2009 00:28

Allahumme salli ala seyyidine Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed.

selametle..

Unnecessary 07-12-2009 00:43

Allahumme salli ala seyyidine Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

kipchak 07-12-2009 01:14

http://www.muhakeme.net/gunluk-salav...-t11773p4.html

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:20 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük