el_feta´isimli üyeden Alıntı ↑
siz hadis kabul etmiyorsunuz..sizinle bunu tartışamam bile...sizin hikaye dediğiniz benim dinimin direklerinden biri...aynı kaynakları olmayan iki kişi nasıl anlaşsın...
sizin dediğiniz ayeti inkar eden kim ki???
o ayeti yarım yazmamın sebebi de ,sanki böyle bir ceza olunca bi acayip olunuyomuş,katı olunuyomuş gibi bir hava oluşmasına binaen yazdım...
dediğiniz konu zaten ihtilaflı hiç girmeyeceğim bile...olabilir recmi kabul etmebilirsiniz hiiç bir itirazım da yok efendim..hayır recm var deseniz de bi itirazım olmayacaktı...
yazımı iyi okursanız düzeltmek istediğim hususlar bunlar değildi...
selam ve dua ile...
Bakiniz El_Feta arkadas,Allahin ayetlerini yazarken simdi lafi cevirme?Yukardaki yazinda;
Alıntı:
hayır...
peygamber bizzat kendisi bu cezayı uygulamıştır...
peygamber'in kızdığı ise cezanın ardından ki(uyguladığı bir kadındı,yaptığı iş bilinmiyordu ve kendisi itiraf etmişti) bazı müslümanların arkasından kötü söz söylemesine kızmıştır ve hatta o kadın öyle bir tövbe etmiştir ki 70 kişiye dağıtılsa hepsi affolunurdu,demiştir...olay bundan ibarettir...
Eziyet değil bu,Allah'ın hükmüdür efendim..Adı üstünde ceza...Ve kulların aksine cezalandırma yetkisi vardır...Bu hakkı Allah'ın verdiği kurallara göre yapmaya ŞERİAT Diyoruz zaten biz...
Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
Arada had cezalarına kayılmış..el kesme olayı kuran ile sabittir..recm ise böyle değildir...
tartışmaya girmeyeceğim ihtilaflı bir mevzudur islam hukukunda...
selam ve dua ile...
Bakiniz;Tam olarak dediginiz zulüm degildir bu Allahin verdigi hükümler icin dogru,.Ama ayeti nasil yaptiginiza bir bakarmisiniz?Kuranda delili olmayan ve Allahin Hükmünün üzerine hüküm getirenlere karsi Allahin hükmünü göstermek gerekir.tabiki Bu hüküm ZULÜMDÜR...Allahin Kullarina ondan olmayan hüküm ZULÜMDÜR...Benim size göstermek istedigim,Allahin ayetleriyle oynamanizin tehlikesidir..