recm konusu ve ateistler ne diyor bakalim

el_feta ´isimli üyeden Alıntı ↑...

Ağaç Şeklinde Aç19Beğeni

1. Alt 12-21-2008, 03:06 #31
    Metin mete Mesajlar: 547
    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    siz hadis kabul etmiyorsunuz..sizinle bunu tartışamam bile...sizin hikaye dediğiniz benim dinimin direklerinden biri...aynı kaynakları olmayan iki kişi nasıl anlaşsın...

sizin dediğiniz ayeti inkar eden kim ki???

o ayeti yarım yazmamın sebebi de ,sanki böyle bir ceza olunca bi acayip olunuyomuş,katı olunuyomuş gibi bir hava oluşmasına binaen yazdım...

dediğiniz konu zaten ihtilaflı hiç girmeyeceğim bile...olabilir recmi kabul etmebilirsiniz hiiç bir itirazım da yok efendim..hayır recm var deseniz de bi itirazım olmayacaktı...
    yazımı iyi okursanız düzeltmek istediğim hususlar bunlar değildi...

selam ve dua ile...

Bakiniz El_Feta arkadas,Allahin ayetlerini yazarken simdi lafi cevirme?Yukardaki yazinda;

Alıntı:
    hayır...
    peygamber bizzat kendisi bu cezayı uygulamıştır...
    peygamber'in kızdığı ise cezanın ardından ki(uyguladığı bir kadındı,yaptığı iş bilinmiyordu ve kendisi itiraf etmişti) bazı müslümanların arkasından kötü söz söylemesine kızmıştır ve hatta o kadın öyle bir tövbe etmiştir ki 70 kişiye dağıtılsa hepsi affolunurdu,demiştir...olay bundan ibarettir...

Eziyet değil bu,Allah'ın hükmüdür efendim..Adı üstünde ceza...Ve kulların aksine cezalandırma yetkisi vardır...Bu hakkı Allah'ın verdiği kurallara göre yapmaya ŞERİAT Diyoruz zaten biz...

Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.

Arada had cezalarına kayılmış..el kesme olayı kuran ile sabittir..recm ise böyle değildir...
    tartışmaya girmeyeceğim ihtilaflı bir mevzudur islam hukukunda.
    ..

selam ve dua ile...

Bakiniz;Tam olarak dediginiz zulüm degildir bu Allahin verdigi hükümler icin dogru,.Ama ayeti nasil yaptiginiza bir bakarmisiniz?Kuranda delili olmayan ve Allahin Hükmünün üzerine hüküm getirenlere karsi Allahin hükmünü göstermek gerekir.tabiki Bu hüküm ZULÜMDÜR...Allahin Kullarina ondan olmayan hüküm ZULÜMDÜR...Benim size göstermek istedigim,Allahin ayetleriyle oynamanizin tehlikesidir..

2. Alt 12-21-2008, 12:00 #32
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Yahu yine aynı yerde tıkanıyoruz...
    hadis kabul etmiyorsunuz...üstelik hikaye diyorsunuz..bense kuran'ın hükmünü biliyorum resul'ünde allah'ın ona verdiği yetki olduğunu biliyorum ve islam hukukunun kuran ve sünnet üzerin ekurulduğunu bildiğimden bu ikisini beraber söylüyorum..klasik fıkıh da bunu evli ve bekar oalrak ayırmıştır mesela...
    selam ve dua ile..

3. Alt 12-21-2008, 16:11 #33
    Yahu yine aynı yerde tıkanıyoruz...
    hadis kabul etmiyorsunuz...üstelik hikaye diyorsunuz..bense kuran'ın hükmünü biliyorum resul'ünde allah'ın ona verdiği yetki olduğunu biliyorum ve islam hukukunun kuran ve sünnet üzerin ekurulduğunu bildiğimden bu ikisini beraber söylüyorum..klasik fıkıh da bunu evli ve bekar oalrak ayırmıştır mesela...
    selam ve dua ile..

Yahu kardesim;Kesin farz olan bir konuda sen nasil dersinki ayetin burasini gecte hikayeler böyle söylüyor diye?Allah daha birinci ayette hemen olayi kesinlestirirken;Kesin hüküm ifade ederken;

24:1

Bu, bizim indirdiğimiz ve (hükümlerini) farz kıldığımız bir sûredir
    .Düşünüp öğüt almanız için onda apaçık âyetler indirdik.

Hala sen nasil dersinki Allahin hükmünü birak Fikih bunu söyle ayiriyor dersin?Allah kesin olarak hüküm demiyormu?Hemen arkasindan teyid etmiyormu cok acik oldugunu?Hemde düsünüp ögüt almaniz icin!!Eger bir konuda kesin hüküm varken yok su söyleydi diyerek nasil sen bunu red edersin hemde ben biliyorum diyerek?Allahin sözüne güveninmi yok?Yoksa Allah unuttuda senin fikih dedigin ilimmi tamamliyor?Lütfen biraz düsünüp Allahin ayetlerine karsi saygili olun....

4. Alt 12-21-2008, 16:52 #34
    eyvallah...

Allah'ın ayetini yok saymadım ki efendim...Zaten fıkıh dediğiniz de kuran'ın islamın bu yanına bakar,yani fıkıh dediğiniz islam'dan ayrı bir kurum değildir,nasıl akaid belli bişeyleri işler ise fıkıh da belli konuları işler..Bu tarz ceza konuları da fıkhın alanına girer...
    Kuran'sız fıkıh mı olur elbet,haklısınız,bence de..kuran Allah'a ve resulüne götürün diyor biz de götürüyoruz ve aldığımız sonuçlar da böyle...

hikaye deyip durmayın hadislere...kuran araştırmalarının kitaplarını mı okuyosunuz ne yapıyosunuz bilmiyorum ama islamı ilk anlamaya çalışan siz değilsiniz...bu müsteşrikler özellikle uğraşıyorlar zaten hadislerle..neyse...imam şafi'nin ve imam şibli'nin de olması lazım sünnet müdafaası adlı küçük risaleleri vardır,hafızam beni yanıltmıyorsa,dikkate alırsanız tavsiye ederim efendim...
    Resulü ve sünneti kuran'dan ayırmak..ben böyle bişeyi ne kabul edemem efendim..sitelerde veya sağda solda tartışmaktan mıdır nedir bilmiyorum,zamanla koyulaşmış bu tutumunuz...
    müslümanların islamı kuranı anlamda sorunları vardır amenna...bunu daah önce de söyledim,birtakım tabuları yıkayım derken tozduman/dümdüz etmeyin ortalığı...

Allah'a ve elçisine itaat edin, ki merhamet olunasınız. (Al-iİmran Suresi, 132)

Ey iman edenler, Allah'a itaat edin, Resûl’e itaat edin ve kendi amellerinizi geçersiz kılmayın. (Muhammed Suresi, 33)

Allah'a itaat edin, peygambere de itaat edin ve sakının. Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki, elçimize düşen, ancak apaçık bir tebliğdir. (Maide Suresi, 92)

Sana iyilikten her ne gelirse Allah'tandır, kötülükten de sana ne gelirse o da kendindendir. Biz seni insanlara bir elçi olarak gönderdik; şahid olarak Allah yeter. Kim Resûl’e itaat ederse, gerçekte Allah'a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse, Biz seni onların üzerine koruyucu göndermedik. (Maide Suresi, 80-81)

De ki: "Eğer siz Allah'ı seviyorsanız bana uyun; Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayandır, esirgeyendir." (Al-i İmran Suresi, 31)

Andolsun, sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resûlü’nde güzel bir örnek vardır. (Ahzab Suresi, 21)

Biz her peygamberi mutlaka kendi kavminin diliyle gönderdik ki, onlara emredilen şeyleri açıklasınlar.” (ibrahim suresi 4)

(peygamber açılaması varmış demek ki ,e biz açıkladığı şeylere ne diyecez,hadis ve sünnet değil mi işte???)

selam ve dua ile...

5. Alt 12-21-2008, 17:30 #35
    eyvallah...

Allah'ın ayetini yok saymadım ki efendim...Zaten fıkıh dediğiniz de kuran'ın islamın bu yanına bakar,yani fıkıh dediğiniz islam'dan ayrı bir kurum değildir,nasıl akaid belli bişeyleri işler ise fıkıh da belli konuları işler..Bu tarz ceza konuları da fıkhın alanına girer...
    Kuran'sız fıkıh mı olur elbet,haklısınız,bence de..kuran Allah'a ve resulüne götürün diyor biz de götürüyoruz ve aldığımız sonuçlar da böyle...

hikaye deyip durmayın hadislere...kuran araştırmalarının kitaplarını mı okuyosunuz ne yapıyosunuz bilmiyorum ama islamı ilk anlamaya çalışan siz değilsiniz...bu müsteşrikler özellikle uğraşıyorlar zaten hadislerle..neyse...imam şafi'nin ve imam şibli'nin de olması lazım sünnet müdafaası adlı küçük risaleleri vardır,hafızam beni yanıltmıyorsa,dikkate alırsanız tavsiye ederim efendim...
    Resulü ve sünneti kuran'dan ayırmak..ben böyle bişeyi ne kabul edemem efendim..sitelerde veya sağda solda tartışmaktan mıdır nedir bilmiyorum,zamanla koyulaşmış bu tutumunuz...
    müslümanların islamı kuranı anlamda sorunları vardır amenna...bunu daah önce de söyledim,birtakım tabuları yıkayım derken tozduman/dümdüz etmeyin ortalığı...

Allah'a ve elçisine itaat edin, ki merhamet olunasınız. (Al-iİmran Suresi, 132)

Ey iman edenler, Allah'a itaat edin, Resûl’e itaat edin ve kendi amellerinizi geçersiz kılmayın. (Muhammed Suresi, 33)

Allah'a itaat edin, peygambere de itaat edin ve sakının. Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki, elçimize düşen, ancak apaçık bir tebliğdir. (Maide Suresi, 92)

Sana iyilikten her ne gelirse Allah'tandır, kötülükten de sana ne gelirse o da kendindendir. Biz seni insanlara bir elçi olarak gönderdik; şahid olarak Allah yeter. Kim Resûl’e itaat ederse, gerçekte Allah'a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse, Biz seni onların üzerine koruyucu göndermedik. (Maide Suresi, 80-81)

De ki: "Eğer siz Allah'ı seviyorsanız bana uyun; Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayandır, esirgeyendir." (Al-i İmran Suresi, 31)

Andolsun, sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resûlü’nde güzel bir örnek vardır. (Ahzab Suresi, 21)

Biz her peygamberi mutlaka kendi kavminin diliyle gönderdik ki, onlara emredilen şeyleri açıklasınlar.” (ibrahim suresi 4)

(peygamber açılaması varmış demek ki ,e biz açıkladığı şeylere ne diyecez,hadis ve sünnet değil mi işte???)

selam ve dua ile...

Hayir sizinle anlasmak oldukca güc;Sebep;

Kurani bir bütün olarak alamiyorsunuz.Hikaye diyorum sebebine gelince ben Allahtan cok korkan ve Resulünden haya edenim cünki;Bir cok konuda Allaha,Kitabina ve Resulüne olmadik iftiralar atan bir mantigin ürünü olan bu hikayelere iman etmek Allahin istedigi Imanla cakisir.Yujarida Vermis oldugunuz ayetlere gelince isterdimki o Ayetlerin bir kac ön ve arkasini alarak iyice okumaniz.Allahin Resulü bagiriyor ayetle ben sizi VAHYle uyariyorum.Allahin Kitabi olan Vahy korunmustur ama velakin her on yilda bir takim kurumlar tarafindan Sahicimi degilmiye tabii tutulan hikayeler öylemi?Iste gercegin ta kendisi olan VAHY Furkan olan KURANdir buyrun Resulün uyarisi olan Kurana,Aciklamis neyi aciklamis dersin Allah bilmece sormusta Resul onumu aciklamis yoksa Kendisine lutfedilen Vahyi aldigi gibi insanlara Tebligmi etmis;

Bu Kuran, bana, sizi ve ulaştığı kimseleri uyarmam için vahyolundu.

Enam Suresi 19

Böylece biz seni, kendilerinden önce nice ümmetlerin gelip geçtiği bir ümmete sana vahyettiklerimizi okuman için gönderdik.

Rad Suresi 30

Sen de aralarında, Allah’ ın indirdiğiyle hükmet.

Maide Suresi 49

Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?

Ankebut Suresi 51

De ki “ Ben sizi ancak vahiy ile uyarıyorum.”

Enbiya Suresi 45

6. Alt 12-21-2008, 19:09 #36
    tamam işte hadis kabul etmiyorsunuz...Allaha ve resulü'ne götürün diyor mu ayet demiyor mu???
    niye böyle bi ifade ayette...
    sizin hadislere olan inancınız sarsılmış olabilir...öyle her on yılda bir de sahih mi diye mi bakıldığı yok,hadis usulü bilmediğinizden böyle söylüyorsunuz...Resul'ün sözleri aradan çıkacak olsa idi ALLAH VE RESÜLÜ ifadesi geçmezdi..biz sadece kitaplarda resulü okurduk KURANDA DA allah lafzı tek başına geçerdi...
    biz aslında hadisde ve sunnette değil,kuran'da anlaşamıyoruz...Ben kuran okuyunca kuran'ın hadislere bakın dediğini anlıyorum siz anlamıyorsunuz...
    zorlamanın bir alemi yok,galiba...
    selam ve dua ile..

7. Alt 12-22-2008, 01:45 #37
    tamam işte hadis kabul etmiyorsunuz...Allaha ve resulü'ne götürün diyor mu ayet demiyor mu???
    niye böyle bi ifade ayette...
    sizin hadislere olan inancınız sarsılmış olabilir...öyle her on yılda bir de sahih mi diye mi bakıldığı yok,hadis usulü bilmediğinizden böyle söylüyorsunuz...Resul'ün sözleri aradan çıkacak olsa idi ALLAH VE RESÜLÜ ifadesi geçmezdi..biz sadece kitaplarda resulü okurduk KURANDA DA allah lafzı tek başına geçerdi...
    biz aslında hadisde ve sunnette değil,kuran'da anlaşamıyoruz...Ben kuran okuyunca kuran'ın hadislere bakın dediğini anlıyorum siz anlamıyorsunuz...
    zorlamanın bir alemi yok,galiba...
    selam ve dua ile..

Evet diyor;

4:58 Allah, size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Doğrusu Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor! Şüphesiz ki Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

4:59 Ey iman edenler! Allaha itaat edin. Peygambere itaat edin ve sizden olan ulul-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allaha ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin.Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir.

4:60 (Ey Muhammed!) Sana indirilen Kurana ve senden önce indirilene inandıklarını iddia edenleri görmüyor musun? Tâğûtu tanımamaları kendilerine emrolunduğu hâlde, onun önünde muhakeme olmak istiyorlar. Şeytan da onları derin bir sapıklığa düşürmek istiyor.

4:61 Münafıklara,Allahın indirdiğine (Kurana) ve Peygambere gelin dendiği zaman, onların senden büsbütün uzaklaştıklarını görürsün.

Evet simdi haydi Allahin Resulüne arz edelim El_feta,Hayattami Alemlere Rahmet olan Resul?

Allahina sen hic dünyadan bir haber yasiyor gibisin daha gecen yil din yüksek surasi Hadisleri sahicileri ayirmak icin yeni bir kurul olusturmadimi?

Zaten Bu Kitap Allahin Resulünün agzindan dökülmüstür,bunda asla bir süphemiz yoktur.Sen Kurana cimbizla bakarken biz bir bütün bakiyoruz aradaki fark sadece bu?

8. Alt 12-22-2008, 10:17 #38
    efendii efendi!!!
    Kuran'ın bu ayetleri,o zamanın insanlarını mı ilgilendiryor o zaman,hani kuran'ın kıyamete kadar idi...bu ayetlerin bu kısmı bizi bağlamıyor mu???
    Kimin ne yaptığının ne önemi var...Bugün ayetler hakkında bişeyler yazanlar karalayanlar karşısında,biri gelip dese ki ya benim bu kitaptan şüphem olmaya başladı dese,siz ona ne dersiniz...???
    fark ise şu..kuran- kerim direkt olarak Allah'ın koruması altındadır..Sünnet ve hadisler ise dolaylı olarak Allah'ın koruması altındadır,bu yaz<dığım ayetlerden dolayı...

yoksa siz namaza SUBHANEKE ile başlamıyo musunuz???

hele söyleyin nerden duydunuz bunu?

ya sahih değil derse alim kılıklı belamlar,okumayı bırakacak mısınız???

selam ve dua ile..

9. Alt 12-22-2008, 16:35 #39
    efendii efendi!!!
    Kuran'ın bu ayetleri,o zamanın insanlarını mı ilgilendiryor o zaman,hani kuran'ın kıyamete kadar idi...bu ayetlerin bu kısmı bizi bağlamıyor mu???
    Kimin ne yaptığının ne önemi var...Bugün ayetler hakkında bişeyler yazanlar karalayanlar karşısında,biri gelip dese ki ya benim bu kitaptan şüphem olmaya başladı dese,siz ona ne dersiniz...???
    fark ise şu..kuran- kerim direkt olarak Allah'ın koruması altındadır..Sünnet ve hadisler ise dolaylı olarak Allah'ın koruması altındadır,bu yaz<dığım ayetlerden dolayı...

yoksa siz namaza SUBHANEKE ile başlamıyo musunuz???

hele söyleyin nerden duydunuz bunu?

ya sahih değil derse alim kılıklı belamlar,okumayı bırakacak mısınız???

selam ve dua ile..

Zaten aramizdaki farkta o,biz diyoruzki Kuran evrenseldir ve hükmü her daim gecerlidir ve dahi her insan bire bir muhattaptir,Ikincisi ben namaza sühaneke ile baslamiyorum,onlarin iptal etmesine gerekte yok cünki ben hayatimdan cikarali tam 6.yilim Elhamdülillah...Buyur nasil götürmemiz gerekiyorsa götürelim Alemlere Rahmet resule aramizdaki davayi;Ben diyorumki Allahin Resulü Kurandadir ve onun disindakiler onun agzindan ciktigi süphelidir ve bu süpheye iman heder edilemez...

10. Alt 12-22-2008, 19:07 #40
    Sözüm yok efendim...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.