Cemaatle Namaz

teşekkürler ama ben madde halinde istemiştiimm.....

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

1. Alt 01-05-2011, 16:16 #11
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    teşekkürler ama ben madde halinde istemiştiimm..

2. Alt 01-05-2011, 20:51 #12
    Ziyaretci
    Alıntı:
    cemaatle namaz kilmanin toplumsal yararlari-Cemaatle Namaz

ya çocuk maddeler halinde dedi bi tanenizmaddeler halinde yazmadınız

3. Alt 01-06-2011, 22:00 #13
    Ziyaretci
    dilara <can> Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    cemaatle kilinan namazin faydalari-Cemaatle Namaz

ii olr bu arada bn dilara can istnbuldn < kuranda adı geçen peygamberler> performans ödevimiz de nolur bilen vrsa bir yardm ypsın

4. Alt 01-24-2011, 19:04 #14
    Ziyaretci
    hiçbiriniz maddeler halinde yazmamışsınız.ayrıca biz ne yapalım başkalarının yorumlarını... !!!

5. Alt 02-05-2011, 18:40 #15
    Ziyaretci
    ezgi su Mesajlar: n/a
    hiç bir sayfa aradqım konuyu vermemş çok gıcık birşy öfffff ya arkadaşlar aradığımız maddeler halinde cemaatle namaz kılmanın toplumsal ve bireysel yararları ama bunların hiç biri deqil böyle ödevlere gıcık oluyorum aradıqımı bulamayıncaa yaaaaa doqru deqil mi sizce de siz biliyorsanız lütfen cevaP VERİN VE YORUM OLARAK BARİ YAZINNN... !!!

6. Alt 02-21-2011, 20:07 #16
    Ziyaretci
    1-Cuma Namazı
    2-Teravih Namazı
    3-Bayram Namazı
    4-Cenaze Namazı

7. Alt 12-27-2012, 20:35 #17
    Ziyaretci
    cemaatle namaz kilmanin toplumsal yararlari

8. Alt 12-28-2012, 11:42 #18
    (cennet) Mesajlar: 113
    Cemaatle Namaz Kılmanın Toplumsal Yararları

1-Müslümanların birbirleriyle görüşmesini ve aralarında selamlaşmayı yaymak.
    2-Müslüman kardeşlerimizin hal ve hatırlarını sorup, dert, sıkıntı ve mutluluklarını paylaşmak.
    3-Dert, sıkıntılarımızı veya içinden çıkamadığımız konuları bilenlere sorarak doğru yolu bulup içimizi rahatlatmak.
    4-Dini sohpetlere katılmak, aklımıza takılan soruların cevaplarını öğrenmek.
    5-Çevremize örnek olup, onları da namaza teşvik etmek.
    6-Öğrendiğimiz bilgileri çevremizde anlatarak, onların da bu bilgilerden faydalanmasını sağlamak.
    7-İçimizde ki ibadet ateşini arttırmak, ibadet hevesimizi hiçbirzaman kaybetmemek.
    8-Namazda ki yanlışlarımızı düzeltmek.(etrafımızı gözlemleyerek)

Cemaatle Namaz Kılmanın Bireysel Yararları

1-Allah’ın farz ibadetlerinden namaz borcumuzu yerine getirmiş olmak.
    2-Allah’ın rızasını kazanmayı, sevdiği kullar arasında olabilmeyi ummak.
    3-İçimizde sonsuz huzuru bulmak.
    4-Yüzümüzü nurlandırmak.
    5-Kabir suallerine namazımız sayesinde zorlanmadan cevap verip , cenneti kazanmayı ummak.
    6-Namaz için yaptığımız her işimizde (abdest almak, kılmak için attığımız adımlar…) günahlarımızın dökülüp, sevaplarımızın artacağını ummak.
    7-Namazımız sayesinde Allah’ın huzuruna çıkmak,
    8-Secdeye eğilip (Allah’a en yakın Allah’ın huzurunda olduğumuz an) günahlarımızın için af dilemek, gözyaşı dökmek, verdiği sonsuz nimetler için şükretmek, hakkımızda hayırlı şeyler istemek.

(Alıntıdır = Secde: Baş eğme, itaat etme, üstün bir varlığın önünde yere kapanma demektir. Buradan da anlaşılıyor ki Rabbimiz ilk önce itaat etmemizi ,kul olmamızı istiyor ve boyun eğilecek yegane gücün 'Bir' ve 'Tek' olan kendisi olduğunu söylüyor.
    “Göklerde bulunanlar, yerdeki canlılar ve bütün melekler,büyüklük taslamadan Allah’a secde ederler.(Nahl , 49)
    “Görmez misin ki, göklerde olanlar ve yerde olanlar, güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allah’a secde ediyor” (Hac,18 )
    Namazın en önemli kısmıdır secde. Allah'a (cc) en yakın olduğumuz an... İmanın en doruk noktası... Rabbimizle sohbetin en üst seviyesi... Bizi bu kadar mutlu eden bir durumun bir de öbür tarafı var bize ait olmayan. “Onlara: Rahmân’a secde edin" denildiği zaman: “Rahmân da neymiş! Bize emrettiğin şeye secde eder miyiz hiç!" derler ve bu emir onların nefretini arttırır." (Furkân,60)
    Ebû Hüreyre'nin (ra) rivâyetiyle Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur: "Âdemoğlu secde âyetini okuyup secde ettiği zaman, şeytan ağlayarak ve feryad-ü figân ederek uzaklaşır. Kendi kendine şöyle der: `Ey helâk olası! Âdemoğlu secde etmekle emrolundu da secde etti; Cennet onun oldu! Ben ise secde ile emrolundum, fakat secde etmekten çekindim! Artık Cehennem benim içindir!"
    Ne diyoruz secdede ; SUBHANE RABBİYEL Ě’LA (Her şeyden yüce olan Rabbim münezzehtir ve O’na hamd ederim). İşte bu yüzdendir ki secde namazın en önemli kısmıdır. "Her şeyden yücesin ,senden yücesi yok hamd sana , sena sana…"
    "Aldanmış nefsim ; hani sen eğilmezdin,tanımazdın,itaat etmezdin ; tanı sen de tanı, ey içimde yıkılmaya direnen putlar sizde tanıyın, kahrolun, helak olun ;çünkü yalnız Kebir olan Allah (c.c) var.)

9. Alt 12-09-2013, 17:38 #19
    Ziyaretci
    madde halinde verebilirmisiniz

10. Alt 12-14-2013, 16:08 #20
    Ziyaretci
    Alıntı:
    cemaatle namaz kilmanin bireysel yararlari-Cemaatle Namaz

cenrjkj

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.