siz ve arkadaşlarınızın (haliyle) olan romantizmi sol yanınızda kalsın...
Eğer evlenip de bazı şeyleri yaşayıp aşmış olsa idiniz hayata daha farklı bakardınız.
Sokaklar dul kadınlarla dolu.. Ve toplumsal tabu içerisinde dul bir kadın ile evlenmesi bile garipsenir bekar bir erkeğin(hiç evlenmemiş yani).. öyle farklı hayatlara rastlayabiliyorsunuz ki iki kadınla evlenmenin bambaşka bir rahmete kapı açabileceğini görüyorsunuz.. yaşamak çok farklı..
Halihazırda bir olay anlatayım ki yaşanmıştır. Üniversite de yabancı bir kıza eleman tebliğ ediyor. kız amerikalı.. müslüman oluyor... bu tebliğ eden müslüman gençte beraber olduğu birkaç erkek arkadaşı daha var, kendilerince küçük bir ekipler anlayacağınız..
Neyse.. Amerikalı kızı ailesi reddediyor. kız ortada kalıyor öyle. tebliğ eden arkadaşa diyor ki, ben kaldım böyle, beni al, evlenelim yoksa ben ne yaparım. bizimkinin bi sevdiği varmış, alamıyo tabi. ekipte faslı bir genç daha var ve evli. olayı eve gelip eşine anlatıyor. eşinin tepkisi şu oluyor, e o almadıysa sen niye almadın???
Kıskanma demişken birbaşka daha suriyede okuyan arkadaşlarımdan anlatayım.. arkadaş suriyede okuyan müslüman bi ablaya evlenme teklif ediyor. ve konuşuyorlar. her konuda anlaşıyorlar. abla br şart koşuyor: bizim mahallede benim çocukluk arkadaşım ve herşeyimi beraber yaşadığım bir kız arkadaşım var. onu burada koyamam. onu da alırsan olur, demiş. e bizimki de kabul etmiş tabi... : )...
Hasılı söylemek istediğim. Aslolan hukukun kendisidir. Var ise vardır. Bırakın olduğu gibi kalsın. Tek kadında da adaletsizlik olur, sevgisizlik, kıskançlık.. Hz aişe annemiz çok kıskanmış allah resulünü hatta neler yapmış, Allah ona rahmet etsin... Allah resulü başını nasıl yastığa koymuş???
çok kadında da sorun olur.. oluyordur da yığınla...
sorun insan ile alakalıdır... her zamanki gibi..
selam ile...