Emekli işçi, okul için arsasını bağışladı   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 03-13-2013 (14:27)   Son Mesaj: 03-13-2013 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

03-13-2013

Emekli işçi, okul için arsasını bağışladı

Kayseri'de, emekli işçi 85 yaşındaki Hacı Ömer Tepecik, eşi ve kendi adına okul yaptırılması için arsasını bağışladı. Tepecik, "Yemedim içmedim, biriktirdiğim parayla bu arsayı aldım. Çocuklarımın da izniyle Milli Eğitim camiasına bağışladım. Anamın ak sütü gibi helal olsun" dedi.

Kayseri'de, emekli işçi 85 yaşındaki Hacı Ömer Tepecik, eÅŸi ve kendi adına okul yaptırılması için arsasını bağışladı. Tepecik, "Yemedim içmedim, biriktirdiÄŸim parayla bu arsayı aldım. Çocuklarımın da izniyle Milli EÄŸitim camiasına bağışladım. Anamın ak sütü gibi helal olsun" dedi. 'EÄŸitime Yüzde Yüz Destek' kampanyası çerçevesinde Kayseri ValiliÄŸi ile hayırsever Hacı Ömer Tepecik arasında protokol imzalandı. Valilik makamında gerçekleÅŸtirilen törende konuÅŸanÂ*4 çocuk babası Hacı Ömer Tepecik,Â*"Sümer Bez Fabrikası'nda ustabaşı olarak 30 sene çalıştım. 26 sene Åžirinevler Mahallesi'nde muhtarlık yaptım, yaklaşık 30 sene sendikacılık yaptım. Fakirlikten geldim, annem babam fakirdi, yokluk içinde büyüdüm. Küçük yaÅŸta çalışmaya baÅŸladım. Ä°ÅŸe yürüyerek gidip gelerek, yemeden, içmeden biriktirdiÄŸim parayla bu arsayı aldım. Bu arsa bana miras kalmadı, her kuruÅŸu benim alın terim, helal kazancım. Allah bana bunu çocukların okuması için bağışlamayı kısmet etti. Anamın ak sütü gibi helal olsun" diye konuÅŸtu.

Vali Åžerif Yılmaz da hayırseverin bağışladığı 11 bin 660 metrekarelik arsaÂ*üzerine 24 derslikli okul yaptırılacağını ve buraya da 'Hacı Ömer- Ayten Tepecik' adınınÂ*verileceÄŸini belirterek, "Erkilet mahallesinde yapılacak okul inÅŸaatına bu yıl baÅŸlanacak ve 2015 yılında tamamlanacak. Hayırseverimiz, zengin ya da iÅŸ adamı deÄŸil. Kıt kanaat geçinen biri. Buna karşın, zor koÅŸullarda biriktirdiÄŸi parayla aldığı 11 bin 660 metrekare arsayı Milli EÄŸitim camiasına bağışlaması son derece anlamlı. Kendisine, eÅŸine ve çocuklarına bu örnek davranışları nedeniyle teÅŸekkür ediyoruz" diyeÂ*konuÅŸtu.Â*

Konuşmaların ardından, Hacı Ömer Tepecik, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve Vali Şerif Yılmaz protokolü imzaladı.

Kaynak: DHA

Emekli işçi, okul için arsasını bağışladı Yorumları