Edirne'de 149 öğrenciye sabah kahvaltısı   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 12-18-2012 (13:27)   Son Mesaj: 12-18-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

12-18-2012

Edirne'de 149 öğrenciye sabah kahvaltısı

Edirne'de ''Okulumda Besleniyorum'' projesi kapsamında bin 149 öğrenciye her sabah kahvaltı veriliyor.

Edirne'de ''Okulumda Besleniyorum'' projesi kapsamında bin 149 öğrenciye her sabah kahvaltı veriliyor. Edirne Milli EÄŸitimÂ*Müdürlüğü'nce birkaç yıl önce baÅŸlatılan proje, geçen aydan itibaren Edirne Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı'nca yürütülmeye baÅŸlandı.

Proje kapsamında, Cumhuriyet, Fevzipaşa, Mustafa Necati, Mimar Sinan ve Meriç ilkokullarında eğitim gören bin 149 öğrenci, simit, poğaça, kek ve sütten oluşan kahvaltılarını sınıf arkadaşlarıyla yapıyor.

Fevzipaşa İlkokulu'nu ziyaret eden Edirne Valisi Hasan Duruer, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, okul müdürü Arif Demirci'den projeyle ilgili bilgi aldı.

Duruer, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin vakfa aylık maliyetinin 20 bin lira olduÄŸunu belirterek, ''Dezavantajlı vatandaÅŸlarımızın sabah kahvaltı yapamadıklarını bildiÄŸimiz için kasım ayından bu yana öğrencilere kahvaltı yardımı yapıyoruz. Toplam bin 149 öğrenciye kahvaltı yardımı yapılıyor. Sabahları poÄŸaça, kek, simit öğrencilere dönüşümlüÂ*olarak veriliyor. Meyve suyu ve süt de veriyoruz. Uygulama, bir süre daha devam edecek'' diye konuÅŸtu.

-Devamsızlığı müzikle yenecekler-

Okul müdürü Demirci de en büyük sıkıntının öğrencilerin devamsızlığı olduğunu ifade ederek, sorunu müzikle yenebileceklerini düşündüklerini söyledi.

Demirci, çoÄŸunluÄŸunu Roman ailelerin çocuklarının oluÅŸturduÄŸu öğrencilerinin müzik yetenekleri olduÄŸunu, öğrencilerin devamsızlığını Edirne Roman EÄŸitimÂ*Gönüllüleri DerneÄŸi'yle müşterek oluÅŸturacakları müzik korosuyla aÅŸacaklarını dile getirdi.

Vali Duruer deÂ*öğrencilerin yetenekli oldukları alanda geliÅŸmelerini saÄŸlamanın önemli olduÄŸunu anlatarak, ''Dezavantajlı okulların hepsinde birer çocuk korosu oluÅŸturalım. Projelerinizle ilgili ihtiyaçlarınızı listeleyin, biz de gerekeni yapalım'' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Â*

Kaynak: AA

Edirne'de 149 öğrenciye sabah kahvaltısı Yorumları