Maaşlı üniversite öğrencileri!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-22-2012 (13:49)   Son Mesaj: 02-22-2012 (13:49)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    02-22-2012

    Maaşlı üniversite öğrencileri!

    Maaşlı üniversite öğrencileri!
    Maaşlı üniversite öğrencileri!

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne bağlı Medya Merkezi’nde 50 öğrenci sigortalı ve aylık 220 TL maaşlı olarak çalışıyor ...

    MARMARA Üniversitesi İletişim Fakültesi"ne bağlı Marmara Medya Merkezi"nde (MMM). 50 yarı zamanlı öğrencinin çalışıyor. Her ay 50 öğrencinin staj yapabildiği merkezde, çalışanlar sigortalı ve aylık 220 TL maaş alıyorlar.

    Fakültenin Nişantaşı"ndaki kampüsünde, Prof. Dr. Erdal İnönü Kültür Merkezi"nde açılan MMM bünyesinde Marmara TV, Marmara Radyo, Marmara Haber Ajansı, Marmara İnternet Haber, Marmara E- Yayıncılık, Marmara Animasyon ve Marmara Reklam ve Tanıtım PR hizmetlerini barındırıyor.

    Öğrencilere medyada rol veriyoruz[/B]

    Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyen MMM Koordinatörü Araş. Gör. Yenal Göksun, şöyle devam ediyor: "Kısmi zamanlı öğrencilerin yanı sıra gönüllü olarak görev almak isteyen öğrenciler, "Bu yapıya nasıl katılabiliriz?" diye başvuruda bulunuyor. Medya merkezini bir cazibe merkezi haline getiren nokta öğrencilere mesleki deneyim kazandırmanın yanı sıra yeteneklerini keşfetme imkanı sunması. Öğrenciler, bir medya kuruluşunun işleyişini başından sonuna kadar yaşayarak ve bizzat rol alarak öğreniyorlar. Henüz geçen hafta kurguda çalışan bir öğrencimiz ulusal bir kanaldan gelen iş teklifini reddederek merkezde kalmayı tercih etti. Çünkü medya merkezi öğrenciye çok daha fazla imkan sunuyor."

    Haber sitesi: haber.marmara.edu.tr [/B]

    Merkezde Marmara İnternet Haber Sitesi (haber.marmara.edu.tr) çalışanı öğrenciler, internet haberciliğini öğreniyorlar. Portalın amacı Marmara Üniversitesi"nin çalışmalarını dış dünyaya aktarmak ve Marmara üniversitesi öğrencilerini ilgilendiren eğitim, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda öğrencileri bilgilendirmek. Değişik marka ve formatta 17 aktüel kameranın bulunduğu merkeze TRT tarafından 9 kamera ve 2 VTR hibe edilmiş. Öğrenciler, ihtiyaçlar ve ilgi alanları doğrultusunda haber yazım tekniği, kamera, reji, diksiyon gibi dersleri, sektörden gelen profesyonellerden alıyor.

    Prof. Dr. Yusuf Devran
    Elektronik Yayıncılık[/B]

    E-Yayıncılık biriminde özellikle Z-Kitap e- gazete ve e-dergi konusunda uygulama çalışmaları yapılıyor. Bu birimin özellikle Türkiye"de yeni gelişmekte olan elektronik yayıncılık konusunda sektöre katkı sunması amaçlanıyor. Bu konuda Türkiye"deki Basın-Yayın Meslek Birlikleri ile işbirliğine bile gidilmiş. Bu işbirliği neticesinde Basın-Yayın konusunda bir yüksek lisans programı açılmış. Fakülte hocaları, programın bu alandaki ilk yüksek lisans çalışması olduğunu belirtiyor.

    Çalışan öğrenci sayısını 150"ye çıkacak[/B]

    Marmara Medya Merkezi"ni, İletişim Fakültesi"ne 7 ay önce atanan Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran kurdu. Bir süre sonra, MMM"de çalışan öğrenci sayısının önce 100"e, sonra da 150"ye çıkarılmasını amaçlıyor.

    MMM bünyesinde internet üzerinden radyo ve televizyon yayınları yapıldığını belirten Prof. Dr. Yusuf Devran şu bilgileri verdi: "Kültür, eğitim, spor ve müzik programlarının yer aldığı yayın akışında İhlas Haber Ajansı (İHA) ile ortak çalışıyoruz. Marmara Haber Ajansı öğrencilerinin ürettiği özel haberler İHA"ya oradan da abonelerine servis ediliyor, biz de İHA"nın haber akışından faydalanabiliyoruz. Yakın zamanda almayı planladığımız mobil Reji aracı sayesinde İstanbul"da 15 farklı noktada yerleşkesi bulunan Marmara Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek bütün aktiviteleri internet üzerinden canlı yayınlayacağız. Yani Marmara İlahiyat Fakültesi"nde okuyan bir öğrenci her hangi bir panel ya da söyleşi için İletişim Fakültesi"nin Nişantaşı"ndaki merkezine gelmek zorunda kalmayacak. Görüntüye internetten erişebilecek."

    "Mesaimiz saatlerimiz derslerimize göre ayarlanıyor[/B]"

    İrem Eres (Halkla İlişkiler ve Tanıtım 1. sınıf)[/B]

    "Burada tüm çalışmaları hocalarımızın desteğiyle yapıyoruz. Ben birinci sınıftayım ve aldığım eğitimleri burada uygulamaya çalışıyorum. Okul bittiğinde de sektörde rahat rahat çalışabilecek hale geleceğiz. Ben radyoda haftanın 3 günü program yapıyorum. Mesaimizi ders saatlerimize göre ayarlıyoruz. Böylece işi de okulu da asmıyoruz.

    "Hocasıyla ekonomi programı sunuyor[/B]"

    Seval Ayran (Gazetecilik 2. sınıf)[/B]

    Merkezin haber ajansında editörlük yapıyorum. Her gün eğitim ve gençlikle ilgili haberler hazırlıyoruz. Ayrıca haftada bir gün üniversitemizden Yard. Doç. Dr. Şevket Sayılgan"la ekonomi programı sunuyoruz. Hedefin sektörün ulusal bir kanalında sunuculuk yapmak.

    Rıdvan Kanarya (Halkla İlişkiler ve Tanıtım 3. sınıf)[/B]

    TV kurgu ve montaj programlarıyla ilk kez burada çalışmaya başladığımda tanıştım. Okuduğum bölümün dışında da bilgi ve tecrübem edinmek için MMM"ye başladım. Haber yazmayı burada öğreniyorum.

    "Haberin merkezine gidiyoruz[/B]"

    Mehtap Yılmaz (Gazetecilik 1. sınıf)[/B]

    Marmara Haber Ajansın"da muhabirlik ve foto muhabirliği yapıyorum. İşimi daha iyi öğrenebilmek için oturduğum yerden değil haberin merkezine giderek çalışıyorum. Ayrıca internet haberciliğini de öğreniyorum. Burada medyada neler olup bittiğini sektördeki yeni gelişmeleri takip edebiliyorum. Arkadaşlarla beraber iş hayatına girmek için önemli aşama kaydediyoruz.

    Demet Selvi (Halkla İlişkiler ve Tanıtım 2. sınıf)[/B]

    MMM"nin Haber Ajansı"nda bir aydır çalışıyorum. Kısa zamanda haber yazma, hazırlama, röportaj, haber seslendirme ve kamera karşısında haber sunma deneyimleri yaşadım.

    Eyüp Yücel (Gazetecilik 2. sınıf)[/B]

    Merkezde, kamera ve haber yazma hakkında pek çok deneyim edindim. İyi bir gazeteci olmayı hedefliyorum.

    (Hürriyet Kampüs)




    Maaşlı üniversite öğrencileri! Yorumları