Çanakkale´de iş dünyasından eğitime destek   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-06-2012 (15:53)   Son Mesaj: 02-06-2012 (15:53)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    02-06-2012

    Çanakkale´de iş dünyasından eğitime destek

    Çanakkale´de iş dünyasından eğitime destek
    Çanakkale´de iş dünyasından eğitime destek

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, bir firmanın desteğiyle yeni bir ilköğretim okulu inşa edilecek.

    Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, makamında düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Eceabat'taki Türközü İlköğretim Okulunun yerine yeniden bir ilköğretim okulu yapılması için OPET şirketi yöneticileriyle protokol imzalayacaklarını söyledi.

    Okulun tüm masraflarının firma tarafından karşılanacağını ve belirli bir süre sonra kendilerine teslim edileceğini belirten Tuna, ''OPET şirketi, Tarihe Saygı Projesi adı altında Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içinde birçok değerli katkıyı bundan önceki yıllarda yaptı. En son geçen yıl 57. Alay Şehitliği'nin yeniden düzenlenmesiyle açılışı yapıldı. Bu şekilde sosyal sorumluluk anlamında ilimize güzel katkıları oldu. Olmaya da devam ediyor. Şimdi de Eceabat ilçe merkezine bir okul kazandıracaklar'' dedi.

    Tuna, Türközü İlköğretim Okulunun depreme dayanıklı olmaması nedeniyle acilen yıkılması gerektiğini, bu nedenle binanın bir süre önce boşaltıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Oradaki öğrencileri geçici olarak başka bir okula almıştık. Şu anda hızlı bir şekilde okulu yapıp, inşallah önümüzdeki eğitim yılına yetiştirebilirsek yine öğrencilerimizi okullarına kavuşturmuş olacağız. Bunun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kendilerine Çanakkale adına çok teşekkür ediyorum. Birlikte daha güzel projelere imza atabileceğimizi ümit ediyorum. Bu davranışın başkalarına örnek olmasını diliyorum. Türkiye genelinde eğitim alanında devlet-millet işbirliğine her zaman ihtiyacımız oldu. Bundan sonra da olacaktır, olması gerekiyor. Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz büyük bir gelişim, dönüşüm yaşıyor. Şehirlere göç olgusunu yaşıyoruz. Sürekli nüfus artıyor. Dolayısıyla yeni yeni okular, eğitim öğretim mekanları ihtiyacımız gündeme geliyor. Böylelikle bir tanesini de Çanakkale'de gerçekleştirmiş oluyoruz. ''

    OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ise okulun maliyetinin yaklaşık 2.5-3 milyon lira arasında olacağını belirterek, binanın 2 bin 620 metrekarelik alanda 2 katlı ve 16 derslikli yapılacağını söyledi.

    Firmalarının yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olduğuna işaret eden Öztürk, ''Eşim ve ben eğitim kökenliyiz. Onun için eğitimin bizim kalbimizde ayrı bir yeri var. Her şeyi devletten beklememek gerekir. Firma olarak Türkiye'de 2 Anadolu lisesi, 5 tane de ilköğretim okulumuz var. Bu da hayırlısıyla 6'ncı okulumuz olacak. Sayın Valimizin bir telefonu bizim için emir oldu. Bunu isteyerek en iyi şekilde, en kısa zamanda yapacağımıza inanıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun'' şeklinde konuştu.

    Konuşmanın ardından, Tuna ve Öztürk, protokolü imzaladı.




    Çanakkale´de iş dünyasından eğitime destek Yorumları