Sigara haram mi? Değil mi?

Unnecessary ´isimli üyeden Alıntı ↑...

1. Alt 08-22-2009, 14:23 #11
    arowona Mesajlar: 14
    Unnecessary´isimli üyeden Alıntı
    bende senin yazdığından anlamadım:(

var öyle ben denk geldim bi kaçına kardeşim...!sigara ve kafeine ve bağımlılık yapan şeylere haram fetvası verilmiş..ibniyeymiyyeye tekfir yapanlarda genelde sigara içer ve sufidir..o bakımdan!...

mesela yemenliler işi gücü bırakır çoluk çocuk kadın erkek sabahtan akşama ot çiğner!..

ümmeti sefilleştiren kafirleri güldüren müminleri huzunlendiren davranışlardır bunlar!..müslümanlar iradelerini bu pisliklerden uzak durarak göstersin!..selametle.

2. Alt 08-22-2009, 14:51 #12
    Unnecessary Mesajlar: 726
    arowona´isimli üyeden Alıntı
    var öyle ben denk geldim bi kaçına kardeşim...!sigara ve kafeine ve bağımlılık yapan şeylere haram fetvası verilmiş..ibniyeymiyyeye tekfir yapanlarda genelde sigara içer ve sufidir..o bakımdan!...

mesela yemenliler işi gücü bırakır çoluk çocuk kadın erkek sabahtan akşama ot çiğner!..

ümmeti sefilleştiren kafirleri güldüren müminleri huzunlendiren davranışlardır bunlar!..müslümanlar iradelerini bu pisliklerden uzak durarak göstersin!..selametle.

hamd olsun açıklama yetti yanlız asıl sigaracılar yazmıyor biliyorlar sukut ediyorlar sanırım:D neyse ziyanı yok biz ezelimde gerisi gelir

3. Alt 08-23-2009, 17:14 #13
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Ben yıllarca sağlam tiryakilik geçirmiş bir insanım.Bırakalı bir buçuk sene oldu.İçenleride içmeyenleride en iyi anlayan benim herhalde.
    Kardeşimiz demişki ibn.Teymiyeye dsapık diyenler içer...Bizim rejid müslümanlardan içenler oldukça fazla...
    Sıgara elbet zararlı ama haram olduğu noktasında ben hala ikna olmuş değilim.
    İlk başlarda pek katılmak istemedim ama üsluplarınız oldukça itici ve seviyeyi düşürücü nitelikte.Sıgara tiryakisi olmayan biri rahatça brak diyebilir.İmam şafii eğer hanım kocasından boşanırsa koca hanımın içiyorsa sıgara parasınıda nafakadan sayıp vermeli diyor bu işin bir yanı...
    Sizden ricam biraz daha üsluplu ve empati yaparak yazın...
    selam ile...

{{?ura}} bunu beğendi.
  4. Alt 08-27-2009, 17:36 #14
    M ALİ RUMİ Mesajlar: 193
    Arkadaşlar sigara içmenin hükmü konusunda hiç birimizde ictihad yapacak kudrette değiliz. Haram mı? değil mi? bu tartışmaların içerisine hiç girmemek en güzeli. İki Cihan Serveri (SAV) " Şüpheli şeylerden sakının" buyurmuş, bizim düsturumuz bu olmalı vesselam.

altun bunu beğendi.
  5. Alt 09-17-2009, 04:23 #15
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Sagliginiza zarar getirecek her unsur o halde harammidir? Fazla yemek yemek ve spor yapmamak....

6. Alt 09-18-2009, 02:09 #16
    Unnecessary Mesajlar: 726
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Sagliginiza zarar getirecek her unsur o halde harammidir? Fazla yemek yemek ve spor yapmamak....

konu sigara ! yani sen sigarayı bırak yemek bol bol ye

7. Alt 09-18-2009, 02:15 #17
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Fazla yemek yemek te insani öldürür Hatta sakat kalmaniza sebeb verebilir. Kalp krizi v.s.

emirahmedyasin ve {{?ura}} bunu beğendiler.
  8. Alt 09-18-2009, 02:45 #18
    {{şura}} Mesajlar: 697
    ben bir zamanlar tiryakiydim ama elh bıraktım....

hiç içmeyen bir insanın bırak demesi kolay....

ama sigara içen kişiler nasıl bir insan suya gereksim duyuyorsa sigarayada aynı şekilde gereksinim duyuyor...

bırakıyorum demekle olmuyor....

önce beyinde bitirilmeli bu iş....

haram konusu gelnce şüpheli...

ama şüpheli olan şeylerdende kaçınmak lazım....

rasulullah ağızlarınız kur,an yolu onu temiz tutunuz buyuruyor....

gerçi bu sigaraya işaretmi tartışılır....

bu içki,soğan,sarmısak vs olabilir....

en güzeli haram olsun olmasın sağlıklı bir yaşam ve bütçe için bırakmak....

gelecek nesillere tertemiz bir ortam miras etmek....

9. Alt 09-18-2009, 05:46 #19
    altun Mesajlar: 885
    {{şura}}´isimli üyeden Alıntı
    ben bir zamanlar tiryakiydim ama elh bıraktım....

hiç içmeyen bir insanın bırak demesi kolay....

ama sigara içen kişiler nasıl bir insan suya gereksim duyuyorsa sigarayada aynı şekilde gereksinim duyuyor...

bırakıyorum demekle olmuyor....

önce beyinde bitirilmeli bu iş....

haram konusu gelnce şüpheli...

ama şüpheli olan şeylerdende kaçınmak lazım....

rasulullah ağızlarınız kur,an yolu onu temiz tutunuz buyuruyor....

gerçi bu sigaraya işaretmi tartışılır....

bu içki,soğan,sarmısak vs olabilir....

en güzeli haram olsun olmasın sağlıklı bir yaşam ve bütçe için bırakmak....

gelecek nesillere tertemiz bir ortam miras etmek....

allah razı olsun

{{?ura}} bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.