BeKKe´isimli üyeden Alıntı ↑
Bizim dinimiz hataları örtmeyi...kötülüğü yasakalamayı emreder..iyiliği de emretmeyi..insanlara kızmayı değil...kötülüğe kızıcaz...insan eğer Allah cc için buğz ediyorsa Allah Resulunun s.a.v nasıl kızdığına bakacak..Cübbeli ahmet kuran okuyan namaz kılan Allah bir diyen bir insan...vaazlarıı dinlemedim ..belki yarım saat dinlemişliğim var emirahmet nerden bilebilirim ne yaptığını ne dediğini...bilince elbet kötü ise üzülür islahı için dua ederim..yanlış yolda ise..rabbim hidayet versin..M.islamoğlu hocayı çok severim..amma efendimiz s.a.vdahi tepki vermemiş hatırlatırım size.....Kendini ateşe sürükleyen bir müslümana kızmam üzülürüm...acırım...Eğer müslüman değilse kızarım...Allah çin buğz etmeyise sevmeyide resullahdan s.a.v öğrenmeliyiz...
eğer cübbeli hoca dinini ateşe atıyor ise...müridanına ve kendine üzülürüm..rabbim sıratı müstakimden kimseyi ayırmasın...
Cübeli insanların tekfir ediyor diye bende onun gibi mi yapmalıyım...
eğer sen yumuşak sözlü olmasaydın yanında kimse kalmazdı demiyor mu Kuranı kerim...öylese sizin ve bizim vazifemiz dalalette olan kardeşlerimizin hidayetine vesile olmak değil mi yaradılış gayemiz..Eğer,cübbeli hoca diyelim ki çok büyük imani tehlikede ve ateşle oynuyor,müslümana düşen nedir ona gafletinden kurtulmak için yardım etmek ..eğer ki ajan olsun...biz yeryüzüze İlayı kelimatullahı yaymak sevdirmek için halife olarak geldik...Önce varıp gidip bulup bizzat kendisine irşad etmekle yükümlü çıkmazmısınız eğer hakikat islamdan söz ediyor isek...Allah cc bir tek insanın imanla şereflenmesi için resul göndermiş kitap göndermiş..ve br kişinin bile iman etmesini yeğ tutmuştur ...
asrı saadette bir kişi için ne kadar emek verilmiş görülmektedir...
bunlar olay ve kişilere yaklaşırken atladığımız hususlar beklki konu ile bağlantısı kurulamamıştır..esasında her an ve olayda efendimzin uygulamlarını defaaten gözden geçirmek adına hatırlatma idi...
biraz fevri çıkışlarınız kardeşim..belki mücahit ruhlu olmanızdandır..ama mücahid sekineti ve tevazuyu adaleti ve temkini elden bırakmaz hele emri ilahiyi ve sünnati resula ittibayı..onun olan biten hadiselere yaklaşımında kimseye söz ettiği veya hemen kızdığı görülmemiştir....
sözlerimi üzerine alınma emirahmat genel bab da dertleşiyoruz..samimiyetine güvendiğim için ablan olarak fikirlerimi beyan ediyorum kardeşim..niyetim sadece kendi düşüncelerimi size de ulaştırmak..insan kazanmak kötülüklerin cefasından kurtulmak, islam huzurunu anlatmak adına,kişileri yaptıklarına elbette tepkisiz kalmayalım..lakin sözleirmizde çok dikkatli ve çekici olmalıyız yazılarımızı okuyan islamı birkes daha tanıyıp sevmeli....
kusur ettiysem bağışlayın...
selam ile...
Siz olaylara elinizden geldiğince pozitif bakmaya çalışın bunun işe yaradığını sanmıyorum.Her ne kadar müslüman olsakta sizle benim aramda fıtraten farklılıklar olacak.Siz olaya böyle yaklaşın bırakın bende böyle yaklaşayım.
Bana sorsanız ben müslümanmıyım inşaAllah derim.
Ama cüppeli müslüman mı deseniz m.kemal kadar derim.