alptraum´isimli üyeden Alıntı ↑
Konudan konuya atliyorsun el_feta. Simdide cuma namazini devlet reisi KILDIRIR konusu. O zaman Türkiyenin hicbiryerinde Cuma namazi kilinmaz ve kilinanlarda kabul olmaz dedigin getirisi. Hanefi mezhebindeyim ben ve safii mezhebinde olmadigim icin dedigin soruyuda bilmiyorum sadece hanefi icin arastirdiktan sonra buldugum bir KISIMDI: Imam-i Azam in görüsü budur ictihad budur bunu ne diye uzatiyorsun daha anlamadim.
Cuma namazi ise konu Allahaskina baska baslik ac orta konusalim. cuma namazi diyecegiz abdeste gireceksin bu seferde. ZIP ZIP ZIP.
Konudan konuya atlamıyorum...Cuma ve bayram namazını örnek veren sizsiniz..Ben de aynı hanefi ictihadına göre 'islamın hakim olduğu yerde cuma namazının kılınacağını' söylüyorum..İmam-ı azam gibi alimlerin zamanında böyle bir sorun olmadığı için,eğer bir yerde cuma kılınırsa orası islam devleti sayılırdı ki cuma namazının şartları arasında devlet reisinin kıldırması vardır,anlıyor musunuz,zaten cuma islam devleti'nin alametidir...LAİK devletin değil...
İspanya'da savaşan biri şehid mi olsun şimdi???? Endülüs var diye?
Ya da suriye ,mesela..halkında çokça müslüman var evet ama islam devleti midir orası..???
hem bu ülkenin anayasasından da kaldırılmadı mı bu?
adamlar biz değiliz diyor,siz ne diye islam devleti yapmaya uğraşıyorsunuz....
Bahsettiğim KÜRESEL BİR İNTİFADA hareketidir....
Burada put olarak mustafa kemal,orada esad şurda mübarek öbür yanda karzai beriki yerde müşerref..
hep aynı hikaye...ve müslümanların hep aynı sorunu...
sistem kendini meşrulaştırmaya çalışıyor ..hepsi bundan ibaret...
Ve tüm ortadoğu halkları kıyam etmedikçe,bu direniş bitmeyecek...
basit görenleriniz,kabul etmeyenleriniz,çok biliyosun deyip alay edenleriniz de olsa,şeriat istiyoruz,Allah'ın hükmünü istiyoruz...Bunun dışında olan hiçbir yer islam diyarı olamaz...
Biz İKİ KIBLESİ DE İŞGAL OLMUŞ GARİP BİR TOPLULUĞUZ...
BİZ YERYÜZÜNÜN MÜSLÜMANLARIYIZ....
vesselam...