Efendim...Peygambere iftira atan ve sahih olan (ki hadis usulü biliyo musunuz) şöyle birkaç tane hadis yazar mısınız???
Kuran zaten resul ile anlaşılır...Çünkü O vahyi en iyi bilendir...(kuranı kuran açıklamaz anlamında değil bu)..
Alptraum kardeşim,allah razı olsun haşir suresi 7. ayeti yazmış : Peygamber size ne emretmişse alın, neyi yasaklamışsa ondan da kaçının...
peygamberin ne emrettiğini biz nasıl anlayacağız...
Alah cc dolaylı olarak hadisleri de korur efendim..ben bunlardan şüphe etmeye başladım denip hadisler terkedilir mi? allah aşkıan etmeyin eylemeyin,bu nasıl yorumdur...Bu ümmetin selefi de yanlış yaptı o zaman,imam hanbel bir muhaddisdir,imam malik'in muvatta'sı vardır,imam şafi 'nin sünnet anlayışı meşhurdur...???
bu dönemde müslüman toplumlar arasında yenilik hareketleri adına hadisleri yok sayan ve üzerinde oynayanlar var...Ümmetin ilim kanalları gözden geçirilmeli amenna ama bana garip geldi at gitsin olur mu hiç??? hem kuran'a vuralım derken,e siz herhangi bir hadisi kuran'a vurdunuz bu olmaz dediniz,siz kuran'a vakıfiyetiniz ne ki bunu diyebilesiniz(çok çok açık olmadığı müddetçe),oysa aynı hadisi bir başkası hayır bu kuran'a uyuyor diyebilir.kaldı ki eğer hadis sağlam ise demek ki biz ayeti bu hadise göre anlamamız lazımmış deriz...
size soru sordum,namaza subhaneke ile mi başlıyorsunuz??? vitr namazı kılıyo musunuz,kunut duası olarak ne okuyosunuz???
abdest alırken ağzınıza su vermiyo musunuz??
teravih namazı kılar mısınız???
bu daha en başta aklıma gelen sorular...
inanın fıkha bir girsek o kadaar çok soru kalır ki havada...
sizden isteğim..lütfen sakın ha,guru falan yapmayın...gidin şu hadis ve sünnet ne imiş adamakıllı bir araştırın..
selam ve dua ile...