Latife Hanım ve M.Kemal ( bir hatıra )

el_feta ´isimli üyeden Alıntı ↑...

1. Alt 12-20-2008, 18:48 #11
    mustafamehmet Mesajlar: 69
    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    mustafa kemal bu ülkenin bağımsızlığını falan sağlamamıştır..
    yazmayayım diyorum olmuyor...
    bu ülkeyi kuratran zihniyet 1. meclis zihniyetidir.
    O da dağıtılmıştır...
    Asılan asılmış,kesilen kesilmiş,takrir-i sükunlarla kalanlar susturulmuştur..

şu resmi tarih söylemlerinden vazgeçin...

Asıl yalan olan onlar..
    mustafa kemal dediğiniz şahıs,batıcı ittihad ve terakki (İT çetesi)'nin son halkasıdır...

soyu,sopu menşei belli olmayan adamın biridir...

ne islam ile ne dinle alakası yoktur.. Zaten o çağların söylemi de dinsizliktir..
    Chp'nin 10. yıl albümünü açın da ( o zamanlar bastırılan) kimin övüldüğünü görün..
    hitler ne ise mustafa kemal de odur...
    Gidin,yakın tarihle alakalı hatıra kitapları okuyun efendim..abdulhamid'den başlayın karabekire okyar'a,rıza nur'a kadar..
    satır aralarında çoook şey göreceksiniz...

1923-1950 döenmi tam bir diktatörlükj dönemidir...hatta bunu m.kemal bile itiraf eder...

Selam ve dua ile..

HİTLER LE MUSATFA KEMALİ SEN BİR ARADA GÖRÜYOSAN BENİM SANA DİYECEK HİÇ BİR SÖZÜM YOK Hayatınızda size başaralılar dilerim... daha fazla bu konu üstüne yazmıyıcam....

ayrıca gene avatarınızı söyliyicem her görüşümde içim bi garşp oluyo silahlı bi avatar kullanmanız böyle bi platformda bizim dinimizin ağırlıkda olduğu bi platformda yakışmıyo diye düşünüyorum. zaten dinimiz terörizimle başka ülkelerde bir tutuluyo bunu gören mülüman olmayan bi insana kötü örnek oluyosunuz nacizana fikrim sağlıcakla kalın....

2. Alt 12-20-2008, 19:10 #12
    el_feta Mesajlar: 1.168
    aynılar elbet...

siz kendi tarihinizi bilmiyorsunuz...

açın ESAD BOZKURT zamanın içişleri bakanıdır...

bu karşılaştığım iki insan için ne diyor...???

resmime gelince silahı da cihadı da seviyorum efendim..
    selametle...

3. Alt 12-20-2008, 19:18 #13
    Teorisyen Bozkurt'un Hitler hayranlığı

Mahmut Esat Bozkurt, Şey Sait İsyanı'nın şiddet ve terörle bastırılmasını savunup, binlerce masum insanın öldürülmesinde önemli rol oynar. Kemalizmin teorisyenliğini de yapan Mahmut Esat Bozkurt, Hitler'e ve Musolini'ye övgüler dizdiği Atatürk İhtilali adlı kitabında Kemalizmin, faşizm ve Nazizmle olan benzerliğini ortaya koyar. Bunun yanısıra, söz konusu kitapta Hitler gibi ari ırkını yücelterek Yahudileri aşağılamaktan da geri kalmaz.

'Ariler medeniyet kurucularıdır. İdealistlik, o kuvvettir ki, Arilerin üstünlüğünü gösterir. Yahudi Ariliğin en belirli bir zıddıdır. Yahudiler göçebe değil asalaktır.' (2)

Kemalizmin kuramcısı olarak öne çıkan Mahmut Esat Bozkurt, Kemalist Tarih Tezi'nin o denli etkisinde kalmış olmalı ki, Nazilerin üstün ırk olarak gördükleri Arilere sahip çıkmakta, Türkleri de bu ırkın bir kolu olarak benimsemektedir. Oysa Arilerin Türklerle hiçbir ilişkisi yok ama Kürtlerle ilişkili olduğu da o denli gerçek. Yahudilere olan düşmanlığı ise, kendisini Nazilerle özdeşleştirdiğinden olsa gerek; çünkü tarihte Yahudilerle Türkler arasında ciddi hiçbir sorun yaşanmamış; aksine Cumhuriyet'in kuruluş yıllarındaki Türkleştirme politikasında Yahudilerin önemli katkıları olmuştur. Dolayısıyla düşman olunacak hiçbir neden olmamasına karşın Yahudileri düşman olarak nitelendirmesi totaliter rejimlerde iktidarın düşmana olan gereksinimden kaynaklandığındandır. Halkı hayali düşmanlarla oyalayıp içteki azgın sömürüyü gizlemek despotik rejimlerin çok sık uyguladıkları yöntemlerden biridir. Resmi ideolojinin de bundan beslendiği 80 yıllık cumhuriyet tarihine bakıldığında net bir şekilde görülmektedir.

'Türkün en kötüsü, olmayanın en iyisinden iyidir'

Falih Rıfkı Atay'ın aktardığına göre Hitler Mustafa Kemal için şöyle demişti: 'Mustafa Kemal'in ilk öğrencisi Musolini, ikincisi benim.' (3) Mahmut Esat Bozkurt daha ileri giderek Naziliğin ve faşizmin ilham kaynağının Kemalizm olduğunu söyler. 'Zamanımızın bir Alman tarihçisi, gerek nasyonal sosyalizmin ve gerek faşizmin Mustafa Kemal rejiminin az çok değiştirilmiş birer şeklinden başka bir şey olmadıklarını söyler. Çok doğrudur. Çok doğru bir görüştür.' (4)

2 - M.E.Bozkurt, Atatürk İhtilali, s.65 Altın K. 1967
    3 - F.R.Atay, Çankaya, c.1 s.205 1937
    4 - M.E.Bozkurt, Ataürk İhtilali, s.137, Altın K. 1967

Mahmut Esat Bozkurt, Mustafa Kemal'in nedense en çok sevdiği bakanlarından birisidir.

selam ve dua ile efendim...

4. Alt 12-21-2008, 06:12 #14
    dediğin gibi yapıp yazılarını okudum atatürkler ilgili. ama bişey dikkatimi cekti hiç biri senin yazın değil hepi başka sitelerden kopyala yapıştır yaptığın seyler bazıların sana kaynak nedir diye, sen cevap olar kaynağı bilmiyorum sitenin birinde gördüm aldım koydum demişsin. peki sadece atatürkü kötülüyo diye doğruluğundan emin olamdığın bişeyi nasıl olurda koyarsın bi müslümana yakışıyomu. sen hergün google atatürk hakkında yalanlar yazıp ne bulursan koyuyosun. ve

diyosun ben silahı ve cihatı seviyorum...

sorum : insan öldürmekden başka bir işe yaramayan bi alet nasıl sevilir...

ve cihad sevilecek bişey değildir Allah cc göstermesin cihadı ihtiyac kılmasın inşallah... cihad mı istiyosun , zalimlerin bizim üstümze zulum yapıp sonra savaşalımmı ... ne yapallım anlamıyorum seni... biraz ağzından dinimiizn güzelliklerini duyalım lütfen kusura bakma her yazını okuyamadım ama okuduklarım hep yok recm, el kesme, ve bu tarzda şeyler .dinimizin insanın icini açan okudukca okuyası gelen yönleri daha cok ama cok kücük bi alanda takılıp kalıyosun... bu son dedğimi lütfen yanlış anlama.

bunu da not olarak yazıyorum. yani cihad sevilecek bişey değildir sözünü, yanlış anlamaya calışma. cümleyi bütünüyla alıp anlamaya calış.

sağlıcakla kal...

5. Alt 12-21-2008, 11:48 #15
    allah razı olsun efendim...

yazılarımın çok ciddi bir ksımı benim yazımdır efendim alıntı değil ,bunu belirteyim alıntıları son zamanlarda yapmaya başaldım biraz daha..
    neyse...Cihad sevilecek bişey değil demişsiniz...Bilakis cihad sevilecek bişeydir..Allah 'tan savaş falan istenmez elbet,savaş soğuktur..Amma cihad sevilir..hem cihad benim içimi de açıyor,nasıl olacak bu..hem cennet kılıçların gölgesi altındadır,bu bir hadistir...
    Hatta halid b velid'in lakabı niye Allah'ın kılıcı??? niye ALLAH'ın gülü,çiçeği,böceği,kuşu değil de kılıcı???

bence bir müslümanın bunu sevmesinden daha doğal birşey olamaz...

Kuran'ın emirleri güzeldir değil mi???
    kuran'da en çok bulunan konudur,cihad 300 küsür ayetle,yahudileşmekten sonra... Anlamadığım bunun neden müslümanların zoruna gidişi??? ben kimseye gidin şurayı bombalayın,yakın yıkın da demedim,ya da benzeri bir durum da...

selam ve dua ile..

6. Alt 12-21-2008, 15:20 #16
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Selamun aleykum benim sizin yazınızdan anladığım dün yazdıklarımdır.zaten yazınızı sizde dikkatli okursanız ne anlam çıkarılabileceğini görürsünüz.benim kimseye şahsi kinim olmaz müslümanların nefretleri ve sevmeleri Allah(c.c) ın kıstaslarına göredir kimseye yazdığından dolayı şahsına hakaret yada onu zorla yanlış anlamaya çalışmadım inşaaallah bundan sonrada hep öyle olucak. yazı dili çok farklı bir alem.biz burda yazılardan hareketle muhabbet ediyoruz .ben yok bu yazı boyle bu aslında şoyle demek istedi diyemem ki.selam ve dua ile
    Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adil davranmamaya itmesin. Adaletli olun; bu, Allah korkusuna daha çok yakışan (bir davranış) tır. Allah'a isyandan sakının. Allah yaptıklarınızı hakkıyle bilmektedir
    adaletli olmak(Mâide Suresi 8. ayet)

el_feta bunu beğendi.
  7. Alt 12-21-2008, 15:58 #17
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    (dediklerimi parca parca alıp yanlış bi mana cıkarmıssın... )
    Selamun aleykum benim sizin yazınızdan anladığım dün yazdıklarımdır.zaten yazınızı sizde dikkatli okursanız ne anlam çıkarılabileceğini görürsünüz.benim kimseye şahsi kinim olmaz müslümanların nefretleri ve sevmeleri Allah(c.c) ın kıstaslarına göredir kimseye yazdığından dolayı şahsına hakaret yada onu zorla yanlış anlamaya çalışmadım inşaaallah bundan sonrada hep öyle olucak. yazı dili çok farklı bir alem.biz burda yazılardan hareketle muhabbet ediyoruz .ben yok bu yazı boyle bu aslında şoyle demek istedi diyemem ki.selam ve dua ile
    Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adil davranmamaya itmesin. Adaletli olun; bu, Allah korkusuna daha çok yakışan (bir davranış) tır. Allah'a isyandan sakının. Allah yaptıklarınızı hakkıyle bilmektedir
    adaletli olmak(Mâide Suresi 8. ayet)

Konu emirahmedyasin tarafından (12-21-2008 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir.
  8. Alt 12-21-2008, 16:59 #18
    Metin mete Mesajlar: 547
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Öncelikle hosgeldiniz sayin mustafamehmet,

ben yazdiginiz konunun din konusundan alayim yani islam tarafindan.

Bu ülkede ezanlarin türkce okunmasi size göre cok mantikli gelebilir ama ben avrupada yasiyorum ve burada camilerimizde pakistanli, suudi, alman, bosnak kardeslerimiz oluyor. Iste bu durumda namazida türkce kilacak olan imamdan tek türk anlayacaktir. Hemde Allahin sözünü tercüme edilmis vaziyette yani meal olarak yüzde yüz dogrulugu olmayan cümlelerle. Halbuki o ayetlerde esrarengiz binlerce olay zuhur etmekte ve her insanin okuyusunda bambaska lezzetler alinmakta iken bu gibi bir duruma tesvik olsa olsa türkcülük olur ki bunun islam ile bagdasan uzaktan yakinda bir ilgisi yoktur.

Siz tek Kuran diyorsunuz gördügüm kadariyla ama Namazi KILIS sekliniz Kuran in hangi ayetinde yaziyor. Yani kiyam ve ruku gibi hareketlerin ve secde gibi durumlarin görünüsünü nasil ihya ediyorsunuz.

Bakin ;

İmam Ebû Yusuf ile İmam Muhammed'e göre, Arapça’dan başka bir dil ile kıraati yerine getirmek caiz değildir. Yani Kur'ân'ı başka bir dile çevirip namazda o dil üzerine okumak, caiz değildir. Çünkü Kur'ân Allah (C.C.) sözüdür. Her kelime ve cümlesi bir nice mana ve hikmetlerle doludur. Arapça çok zengin bir dildir. Kelimelerin kendine göre ve bulunduğu cümle itibariyle birkaç manası vardır. Terceme yalnız o manalardan birini yansıtabilir. Ancak dili Arapça'ya dönmeyen, bunun teleffuzunu bir türlü beceremeyen ümmî bir kimsenin öğreninceye kadar kendi diline çevrilen âyetleri okuyabilir, diye bir fetva verilmiştir. (Fetâvâ-yi Hindiyye - Şerh-i Nukaaye / Şeyh Ebîl-Mekârim.) Buradanda bir örnek vermek istedim.

Bugün sarki sözleri dahi cok kolay ezberlenirken bir ezanin ezberlenmesi ya da okudugumuz bir kac ayetin manasinin ezberlenmesi zor olmasa gerek. Biz sadece isin kolayina kaciyoruz ve tembeliz demekten SIGINIYORUZ türkce olsunlara

Hz Peygamberin ümmeti böylemi olacakti derken sizce biz Hz Peygamber gibi olabildik mi?

Herkes kendi bildigi görevi ifsaa edebildimide toplumsal bir suclama icerisindeyiz?

Sorulacak cok soru var belkide ama bu konu yani Atatürk konusu ile tamamen alakasiz olan bu konuyu belli biryerde kesmek en mantikli olanidir diye düsünüyorum.

Sevgili Kerim,Size göre öyle.Bakin bende yurt disindayim ve bir cok milletten insan ayni safta yer aliyor ve dil konusu hala bir kaos.Size Ramazan bayramindaki bir olayi aktaracagim;

Yer;Dingolfing Fatih Camii,

Bulunan milletlerden gördüklerim;Alman,Türk,Pakistanli,Hindistanli,S rilankali,Arnavud,Bosnali,hirvatistanli,Fransiz(Bu nlar büyük bir bölümü Fas ve Cezayirli)Yine Cezayir ve Fasli,Somalili ve normal türkce bilmeyen Diger Türk devletlerinden olan bir kac kisi.

Hoca Türkiye Cumhuriyeti Diyanet isleri tarafindan tayin edilmis Trabzonlu bir Müslüman.

Hocanin nasihat(Vaaz) ettigi bir anda Arnavud kardesim kalkarak protesto ediyorum bizler anlamiyoruz lütfen ALMANCA diyerek isyan etti..Simdi soralim;

Sevgi deger Kerim;

Insanlar ibadetlerinde ancak ve ancak anladigi zaman haz alirlar.
    Hal böyleyken siz anlamadigimiz bir dilde neden israr ediyorsunuz?
    Bizim davamiz illaki her sey Türkce olsun degil;Ayni ile tüm milletlerin dili ile olmali ve anlamali diyoruz.Bu ister Vaaz ister Ayet ister Muhabbet olsun.Insan ancak anladigi seye iman edebilir.Anlamadigi bir seyi itikat kabul edemez etsede sen daha iyi biliyorsunki,Avusturya ve Almanyadaki Arnavud ve bosnaklarda dini sadece Arabca kelimeler sanan insanlarin Domuz etini dahi rahatlikla yediklerini.Ve hatta Ahmed Kabakli hocanin bir makalesinde söyle dedigini okumustum;Kazakistana davete giden Hoca yemekte Votka ve Kimizla donatilan masaya gitmediginde verilen cevap kendisini sok ettigini cünki Islami sadece Arapca okumak sanan bu insanlari aydinlatmak ugruna nasil bir yol izlenmesi gerektigini anlatiyordu yazisinda..Yani ayni Camiide ama her kes kendi dilinde anlayarak Yaradana iltica etmeli...

9. Alt 12-21-2008, 17:07 #19
    Metin mete Mesajlar: 547
    mustafamehmet´isimli üyeden Alıntı
    dediğin gibi yapıp yazılarını okudum atatürkler ilgili. ama bişey dikkatimi cekti hiç biri senin yazın değil hepi başka sitelerden kopyala yapıştır yaptığın seyler bazıların sana kaynak nedir diye, sen cevap olar kaynağı bilmiyorum sitenin birinde gördüm aldım koydum demişsin. peki sadece atatürkü kötülüyo diye doğruluğundan emin olamdığın bişeyi nasıl olurda koyarsın bi müslümana yakışıyomu. sen hergün google atatürk hakkında yalanlar yazıp ne bulursan koyuyosun. ve

diyosun ben silahı ve cihatı seviyorum...

sorum : insan öldürmekden başka bir işe yaramayan bi alet nasıl sevilir...

ve cihad sevilecek bişey değildir Allah cc göstermesin cihadı ihtiyac kılmasın inşallah... cihad mı istiyosun , zalimlerin bizim üstümze zulum yapıp sonra savaşalımmı ... ne yapallım anlamıyorum seni... biraz ağzından dinimiizn güzelliklerini duyalım lütfen kusura bakma her yazını okuyamadım ama okuduklarım hep yok recm, el kesme, ve bu tarzda şeyler .dinimizin insanın icini açan okudukca okuyası gelen yönleri daha cok ama cok kücük bi alanda takılıp kalıyosun... bu son dedğimi lütfen yanlış anlama.

bunu da not olarak yazıyorum. yani cihad sevilecek bişey değildir sözünü, yanlış anlamaya calışma. cümleyi bütünüyla alıp anlamaya calış.

sağlıcakla kal...

CIHAD;evet korunmasi gereken en büyük farzlardan bir tanesi.Ama sizinde dediginiz gibi bunun anlami illaki adam öldürmek degildir,aksine barisi saglamak icin kullanilmasi gereken en büyük ruhsattir.En büyük cihadsa ilmi olandir sanirim.Sizinde belirttiginiz gibi insanin icine yönelik insanlari allahin dinine davet edici ve onun büyüklügünü gözler önüne serici bir cok güzelligi varken illaki adam öldürmek olarak alirsak bu Islamin güzel farzini kayit altina almis oluruzki bu Allahin ayetlerine yapilan bir zulüm olur.Bugün silah ile cihad yapmamizi gerektiren bir cok neden vardir,misal;Irakta,Filistinde,Afkanistanda ve bir cok cografyada buna ihtiyac vardir ama Dünya genelinde yapilmasi gereken cihad ise Tebyindir....

10. Alt 12-21-2008, 21:14 #20
    selam mete arkadaş

ben orda el fataya 2 soru sordum galiba ilk sorum ikin ci sorumla karışmıs kusura bakamayın

ilk sorum: insan öldürmekden başka bir işe yaramayan bi alet nasıl sevilir... yani burda ben silahı kasttetim... yanlıslık içicn kusuara bakmayın...

sağlıcakla kalın....

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.