![]() |
--->: İşte Vahdettin'in Kuva-yı Milliye'yi destekleyen hatt-ı hümayunu Alıntı:
ne kadar zor değil mi? yeni bir şey öğretmek kolay ama var olan kanıyı değiştirmek..değil mi el-feta? tabiki hakkı söylemek dir asl olan...Allah razı olsun,hakkı tutup kaldırandan. "ihdinassıratel mustagim." |
--->: İşte Vahdettin'in Kuva-yı Milliye'yi destekleyen hatt-ı hümayunu .................................................. ...................... |
ayrıca tarihe bakmak için ayrı ayrı inanca sahip olman gerekmez..tarih kişilerin inançlarına göre değişmez.tarih tarihtir ya :) o devrin şartları gereği yapılan yapılmıştır,yaşanmış bitmiştir.bunun neresini eleştrip durasınki.80 90 yıl önceki mazileri takmış adamlar kafaya ya.rahat batıyor tabi.o zamanın şartlarında o zamanın krizlerini bilmiyor yaşamamış.ozamanki toplumsal şartlar siyasal şartlar adam bunları düşünemiyorki.bunları akıl edicek kafa yok. kaldıki yozlaşmış cacığı çıkmış bi sistem yüzünden,bitmiş mahvolmuş bi osmanlı var ortada herkez kabul ediyor.bütün dünya değişirken gelişirken sen orta yerde saymışın gelen vurmuş giden vurmuş 7 düvel tepene binmiş,ta sonundada sana konya kadar bi yer kalmış...eh haliyle aç emperyalist dünya güçlerine karşı güçlü olmak için global bir devlet sistemi gereği ortaya çıkmış.bu yoldada gereken devrimler yapılmıştır.yani bunu neyini tartışıp duruyoruz ben bunu anlamıyamıyorum. ve ayrıca şeriate dayalı bi devlet sistemini istiyorum derken benim adıma nasıl konuşuyorsunki sen.sen kim oluyorsunda milyonlarca insanın yaşadığı bu topraklarda bu milyonlarca insan adına konuşabiliyorsun.onlar için şeriat gerekir diyorsun.devlet kavramında din,devlet ve Allah arasında değildir kul ile Allah arasındadır.olması gerekende budur.Atatürkün devlet anlayışı dogmatik değildir hümanisttir.kimin hangi dinde olduğuna bakmaz.bu yüzden devlette din yoktur.insanlarda din vardır.devlet insanın dünyevi işlerini görür. sen dindarmısın.tamam.işte akıl işte vicdan işte camiler işte kitap işte sünnetullah.kim sana engel olaki ? halen daha yok kardeşim ben illa devlete düşmanım diosan var git dağa mağaralara münzevi ol be kardeşim.tuhaf yani ne diyeyim başka. |
m. kemal yok şöyle yaptı yok böyle yaptı dediğiniz şeyler,tarihtir işte... yapılan devrimler de,asılan insanlar da... hem bilakis islam hayat dinidir...Allah'ın arzındayız asıl,o tağutlarda kim oluyorlar ki,O'nun mekanında O'nun dediğini yapmıyorlar...????!!!! |
--->: İşte Vahdettin'in Kuva-yı Milliye'yi destekleyen hatt-ı hümayunu sayın dionysoz size bir iki sual: Birincisi namaz kılıyormusunuz?.İkincisi Kur an nın ahkam emirlerini örneğin Allah ın kendi hükmüne ortak kabul etmeyeceği mealindekileri hiç okudunuz mu? Son olarak Atatürk isminin Türklerin ümmete önderlik yapmış atalarını unutturmak için özellikle seçildiğini düşünüyormusunuz? |
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:28 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük