Günümüz sisteminin Hukuk alanında vazgeçilmez olan Avukatlık hakkında. Öncelikle mesleklerle sıkıntım yok. Avukat arkadaşlarda alınmasınlar. Daha doğrusu yanlış anlamasınlar. Sorum şu yönde? İslam'da Avukatlık ne demektir? Bu meslek yeri geliyor Avukatı, kötüyü savunmaya zorluyor. Boşanmada tarafları birleştirmek yerine daha kötü edip fazla nafaka koparmaya sevkediyor. Zorluyor. Ekmek parası cümlesi altında bunu yaptıyor. Mesela; önüne gelen davalarda vicdanın ötesinde sanık avukatlığında, sanığın nefsine hoş gelen ifadeler etmek gerekiyor. Kamu vicdanını es geçerek. Burda avukatların suçu var demiyorum, bu sistemde olanları söylüyorum. Ya da parası olanın iyi bir avukat tutarak 20 yıllık cezasını 10 yıla indirmesi, olayları çarpıtması ve hukuk boşluğundan faydalanmasına seyirci kalınabiliyor. Aynı suçtan başka bir sanık, avukatının kalteli! olmayışından 20 yıl yatıyor.
Bu tip örnekler artırılabilir.
Peki; İslam bu konu hakkında ne diyor.? Birini savunmak yardım etmek suçsuzluğundan emin olunanı desteklemek Hayır'dır. Ancak, olay esnasında bulunmadığı halde, dışarıdan sanığı savunmak nasıl bi hüküm doğurur.?
Adaletin hakim olduğu sistemlerde, avukatlık olur mu? Mesela, İslamda suç ve ceza vardır. 20 yıl kimseyi hapsetmek yoktur. Yanlış biliyorsam düzeltiniz. Yani suç işlenir, faturası kesilir. Ölümse ölüm, sopa ise sopa vs vs. Devletin adaletindenemin olan insan, kendini ifade etmek yeteğide varsa, neden avukata ihtiyaç duyar? İslam hukukuna hakim olmasında dersek, adam devletin Adaletinden emin. Yani gerek duymaz detayları ile bu konuda uzman olmaya. Genel olarak ifade ettim inşaAllah.
Bu konuda siz neler düşünüyorsunuz.?
Konuyu yanlış yere açmışsam alptraum, çöp dışında herhangi bir yere taşıyabilirsin.
selametle..