BM'den Suriye için fon talebi   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 03-13-2013 (15:29)   Son Mesaj: 03-13-2013 (15:29)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

03-13-2013

BM'den Suriye için fon talebi

BM, Suriye'deki şiddetten kaçan ve komşu ülkelere sığınan bir milyon kişiye yardım için uluslararası toplumdan yeni fonlar sağlaması talebinde bulundu.

BM, Suriye'deki şiddetten kaçan ve komşu ülkelere sığınan bir milyon kişiye yardım için uluslararası toplumdan yeni fonlar sağlaması talebinde bulundu. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Başkanı Antonio Guterres, Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlediği basın toplantısında, Suriyeli mağdurlara ve onlara sığınma sağlayanlara yardım etmek isteyen tüm ülkelere çağrı yaptı.

Başka ülkelere sığınan Suriyeli sayısının 1 milyonu aştığını hatırlatan ve Suriye'de şiddetin devam etmesi halinde bu sayının sene sonuna kadar 3 kat artabileceği uyarısında bulunan Guterres, sığınmacıları barındıran ülkelerin ve yardım kuruluşlarının, uluslararası toplumun yardımı olmadan böyle bir durumda ihtiyaçları karşılayamayacağını vurguladı.

70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Suriye'de siyasi çözüm isteyen Guterres, bu ülkedeki şiddetin bölgede ve hatta bölge sınırları dışında barış ve güvenlik için büyük tehdit oluşturduğuna dikkati çekti.

BMMYK Başkanı Guterres, en kısa sürede siyasi çözüm bulunmasını isteyerek, ''Aksi halde yakın zamanda felaket senaryosuyla karşı karşıya

Kaynak: AA

BM'den Suriye için fon talebi Yorumları