Her yıl 3 bin maymun çalınıyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-04-2013 (14:28)   Son Mesaj: 03-04-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 366  

    03-04-2013

    Her yıl 3 bin maymun çalınıyor

    Her yıl 3 bin maymun çalınıyor
    Her yıl 3 bin maymun çalınıyor

    Birleşmiş Milletler, her yıl yaklaşık 3 bin maymunun doğal yaşam alanlarından çalındığını açıkladı.

    Birleşmiş Milletler, her yıl yaklaşık 3 bin maymunun doğal yaşam alanlarından çalındığını açıkladı. Birleşmiş Milletler Çevre Programının raporuna göre, her yıl yaklaşık 3 bin maymunun, turizm sektörü için ormanlardan çalındığını ve bir kısmının da yakalanırken öldürüldüğünü ortaya kondu.

    Raporda, 2005-2011 arasında en az 643 şempanzenin, 48 bonobonun, 98 gorilin ve bin 19 orangutanın yasa dışı yollarla avlanarak ticaretinin yapıldığına dikkat çekildi.

    Bu zaman aralığında 22 bin maymunun avlandığına ve her yıl ortalama 3 bin maymunun doğal yaşam alanlarından koparıldığına vurgu yapıldı.

    Raporu hazırlayanlardan Doug Cress, bir şempanzeyi avlarken 10 şempanzenin öldürüldüğünü, şempanzeleri avlamak için şempanze gruplarıyla savaşmak gerektiğini belirtti.

    Nesli Tehlike Altında olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) kapsamında, şempanzelerin, Afrika'nın 3 büyük maymun türünden olan bonobo, goril ve orangutanların avlanarak ticaretinin yapılması yasaklanmış durumda.

    Evcilleştirildiklerinde, sahipleri için bir statü sembolü olan maymunlar, turizm sektöründe çeşitli eğlencelerde kullanılıyor.

    Maymunlar, tıbbi araştırmalarda da tercih edilirken, Asya'da bazı hayvanat bahçeleri "maymun dövüşü" maçları düzenliyor.

    Kaynak: AA





    Her yıl 3 bin maymun çalınıyor Yorumları