Çelik, başörtülülerle ilgili o sözü söyledi mi?   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 02-07-2013 (15:26)   Son Mesaj: 02-07-2013 (15:26)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

02-07-2013

Çelik, başörtülülerle ilgili o sözü söyledi mi?

"Cahiliyye Devri diye bir dönem vardı, devir bitti ama insanların cahilliği bitmedi, Hüküm Vermek, Bize Şah Damarımızdan Yakın Olan Allah'a Mahsustur." Bu sözler muhafazakar kesim tarafından oldukça tepki gören ünlü sanatçı Çelik'e ait.

"Cahiliyye Devri diye bir dönem vardı, devir bitti ama insanların cahilliÄŸi bitmedi, Hüküm Vermek, Bize Åžah Damarımızdan Yakın Olan Allah'a Mahsustur." Bu sözler muhafazakar kesim tarafından oldukça tepki gören ünlü sanatçı Çelik'e ait. Daha önce Çelik'e ait olduÄŸu iddia edilen 'başörtülü kızlar kasetimi almasın' sözü ne kadar doÄŸru? Çelik yıllar sonra bu iddia ile ilgili konuÅŸtu.Â*

Her Çarşamba farklı bir sanatçıyla Radyo 7'de yayımlanan Erkan'la Çok Canlı programının bu haftaki konuğu ünlü sanatçı Çelik oldu.

"Milat" ismini verdiği son albümüyle yeniden sevenlerinin karşısına çıkan Çelik, Erkan Koç'un sorularını yanıtladı. Program boyunca müzik hayatına ve güncel yaşama dair ilginç açıklamalarda bulunan Çelik, zihinleri alt üst etti?

Radyo 7'nin başarılı programcısı Erkan Koç'un "Sevgili Çelik, bir dönem medyada başörtülülere yönelik sana izaf edilen iddialar çıktı, bu konuya biraz açıklık getirelim istiyorum. Neler söylemek istersin bu iddialara ilişkin?" şeklindeki sorusuna cevaben Çelik şunları söyledi;

"Bu hakikat değil. Ben böyle bir ifade kullanmadım. Derler ki, şah damarından daha yakın olan bir Allah var ve benim inandığım Allah insana şah damarından daha yakındır ve hüküm verecek yalnızca odur. İnsanlar hakkında doğru yanlış gözetmeksizin hüküm vermek çok yanlış bana göre. Ben bir insanın iyi ya da kötü olduğuna ilişkin hüküm verecek cüreti kendimde bulamam. Kötü olduğunu düşündüğüm birinden uzak durma hakkımı kullanabilirim ancak. Medyatikseniz hakkınızda her zaman bu tür iddialara yer verilebilir, yakıştırmalar yapılır. Doğru mu değil mi buna bakmak lazım, aksi takdirde hataya düşülür. Bu yargılamalar nedeniyle çok insan telef edilmiştir ve elbette ki doğruyu sadece Allah bilir. Birlik ve barış içinde bu güzel ülkede yaşayabiliriz. Allah hepimize doğruyu göstersin.

Erkan'la Çok Canlı programına konuk olan Çelik, yaptığı açıklamaların ardından, bu tür mevzuların çok fazla konuşulup irdelenmesinden yana olmadığını söyleyerek, meseleleri iyi okumanın önemine vurgu yaparak hoşgörüden yana olduğunu dile getirdi. Cahiliyye devrinde yaşanan vahşetlerin sadece şekil değiştirdiğini de dile getiren Çelik, toplumun Medya ve TV aracılığıyla yanlış yönlendirildiğini söyledi.

Son albümüyle sevenleriyle buluşan Çelik, albüm gidişatından son derece memnun olduğunu Milat'ın sadece bir albüm olmadığını, müzikal, görsel ve kitabi anlamda bir düşünceyi temsil ettiğini ifade etti.

Haber7

Çelik, başörtülülerle ilgili o sözü söyledi mi? Yorumları