Güney Kore'den yeni uydu hazırlıkları   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-16-2013 (15:26)   Son Mesaj: 01-16-2013 (15:26)    Cevap: 0    Gösterim: 354  

01-16-2013

Güney Kore'den yeni uydu hazırlıkları

Güney Kore Eğitim ve Teknoloji Bakanlığı, 30 Ocak'ta Naroho adlı uydularını uzaya fırlatacaklarını duyurdu.

Güney Kore Eğitim ve Teknoloji Bakanlığı, 30 Ocak'ta Naroho adlı uydularını uzaya fırlatacaklarını duyurdu. Güney Kore, uydu fırlatmak için çalışmalarına devam ediyor. Geçen sene Aralık ayında uydu fırlatlacaklarını duyuran Güney Kore, roketi ateşleme vaktine 16 dakika kala fırlatma işlemini ertelenlemişti. Kendi teknolojisi ile geliştirdikleri Naroho adlı uyduyu uzaya gönderemeyen Güney Kore, bazı teknik problemlerin çıktığını duyurmuştu.

Güney Kore Eğitim ve Teknoloji Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, roketin alt kısmını tekrar elden geçirdiklerini, ay sonuna kadar üst kısma tekrar monte edeceklerini duydurdu. Açıklamada roketin motor kısmında bazı değişiklikler yapıldığı belirtildi.

Uydu fırlatma tarihini 30 Ocak olduğunu duyuran bakanlık, roketin ateşleme saatini öğleden sonra saat 3.55 ile 7.30 arasında olacağını aktardı. Fırlatma tarihini hava şartlarına göre ayarladıklarını belirten bakanlık yetkilisi, fırlatma günü hava durumuna göre roketi ateşleme saatinde değişiklik olabileceğini söyledi.

Güney Kore'nin Naroho'yu fırlatma tarihini ertelemesine mukabil, Kuzey Kore'nin Kwangmyongsong adlı uydularını fırlatması, ülkede tepkilere sebep olmuştu. Bakanlık gelen tepkiler karşısında çalışmalarına hız vermişti.

Kaynak: CİHAN

Güney Kore'den yeni uydu hazırlıkları Yorumları