BM:"Bu mülteci kampları gördüklerimizin en kötüsüydü"   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 12-08-2012 (14:25)   Son Mesaj: 12-08-2012 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

12-08-2012

BM:"Bu mülteci kampları gördüklerimizin en kötüsüydü"

BM:
    BM:"Bu mülteci kampları gördüklerimizin en kötüsüydü"

BM yetkilisi, Myanmar'ın batısında bulunan mülteci kamplarının gördüklerinin en kötüleri arasında yer aldığını belirterek, uluslararası yardım çağrısında bulundu.

BM yetkilisi, Myanmar'ın batısında bulunan mülteci kamplarının gördüklerinin en kötüleri arasında yer aldığını belirterek, uluslararası yardım çaÄŸrısında bulundu. Amos, Myanmar'ın Arakan eyaletine 4 günlük ziyaretinin ardından bugün yaptığı açıklamada, bölgedeki koÅŸulların iyileÅŸtirilmesi gerektiÄŸini ifade ederek, burada aşırı kalabalık kamplarda yaÅŸayan insanların içinde bulunduÄŸu hijyen koÅŸullarının korkunç, suya ulaşımlarının sınırlı olduÄŸunu, artan salgın tehdidinin bulunduÄŸunu söyledi. Â*Â*

Arakan'da 8 farklı mülteci kampını ziyaret eden, özellikle Myebon'daki bir kampı şok edici olarak tanımlayan Amos, ''(BM acil yardım koordinatörü) olarak hayatımda çok sayıda kamp gördüm, ancak bu kamptaki koşullar en kötüsüydü'' dedi.

Valerie Amos, dün düzenlediÄŸi basın toplantısında da Myanmar'da bu yıl bir dizi çok cesaret verici siyasi geliÅŸmenin, aynı zamanda BM'nin ve ortaklarının yönelmesi gereken insani zorlukların yaÅŸandığını ifade ederek, hükümete, Arakan'da barışı teÅŸvik etmesi çaÄŸrısında bulundu.Â*

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos, Arakan'da Rohingyalar ve Budistler arasında gerilimin hala çok yüksek olduğunu, güven kaybı yaşandığını, hükümetin barışta önemli bir rol oynaması gerektiğine inandığını söyledi.

Amos, uluslararası topluma, buradaki durumun iyileÅŸtirilmesine yardım amacıyla gerekli parayı acilen vermesi çaÄŸrısı yaptı.Â*

Valerie Amos ayrıca, Myanmar hükümetinden, BM'nin, orduyla çatışan Kaçin isyancılarının kontrolündeki kuzey bölgesine gitmesine izin vermesini istedi. Â*

Kaçin ve Åžan eyaletlerinde geçen yıl Haziran ayından bu yana süregelen çatışmanın, 75 bin kiÅŸiyi evlerinden ettiÄŸi ve yardıma muhtaç bıraktığını belirten Amos, son 6 aydır bölgeye gitmesine izin verilmediÄŸinden BM'nin neredeyse 40 bin kiÅŸiye yardım ulaÅŸtıramadığını kaydetti.Â*

Geçen ay Myanmar'daki BMÂ*insani koordinatörü, bağışçıların 27 milyon dolar verdiklerini, ancak Haziran 2013'e kadar 41 milyon dolara daha ihtiyaç duyulduÄŸunu açıklamıştı.Â*

Kaynak: AA

BM:"Bu mülteci kampları gördüklerimizin en kötüsüydü" Yorumları