Sadakataşı´ndan Somali´ye büyük hizmet   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 05-02-2012 (18:47)   Son Mesaj: 05-02-2012 (18:47)    Cevap: 0    Gösterim: 413  

05-02-2012

Sadakataşı´ndan Somali´ye büyük hizmet

Sadakataşı´ndan Somali´ye büyük hizmet
    Yaklaşık yarım yüzyıldır iç savaş yaşayan Somali'ye yardım eli uzatan Türk sivil toplum kuruluşları bu ülkede bir çok ilke imza atıyor. Sadakataşı Derneği Somali'de Kur'an Kursu okulu açtı.

Ancak okulun tahmin edileninin ötesinde kalitede olmasından dolayı Somalililer dernekten yeni bir okul daha talep etti. Dernek yetkilileri, Somalililerin bu isteklerini geri çevirmediler. Sadakataşı Derneği yaptığı okulun üç katı bir okulun temelini attı. Temeli atılan okulun gerekli yardımların toplanması halinde okulun birkaç ay içerisinde bitirileceği öğrenildi.

(MOGADİŞU)- Somali'de yaklaşık yarım yüzyıldır yaşanan iç savaştan dolayı ülkenin sağlık, sosyal, ekonomik ve eğitim hayatı durma noktasına gelmiş bulunuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye gitmesi ile dünyanın gözleri Somali'ye çevrildi.

Erdoğan'ın talimatları ile TİKA ve Türk Kızılayı'nın başlattığı sağlık ve bayındırlık çalışmalarına Türk Sivil Topluk kuruluşları da eşlik etti. Başta İHH ve Sadakataşı Derneği olmak üzere birçok Türk STK, Somali'nin acil ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldular.

Somali'de insani yardım faaliyetleri yapan Sadakataşı Derneği, kalıcı hizmetlere yöneldi.

Somali'de gıda ve sağlık yardımlarının yanı sıra eğitim sorununu da el atan Sadakataşı Derneği, çok kısa sürede bir okul inşaat etti. Okulun beklentilerin üstünde olması üzerine Somali devlet ve hükûmet yetkilileri Sadakataşı Derneği'nden yeni bir okul talep ettiler.

BÜYÜKELÇİ YARDIM DAGITIMI TÖRENİNDE

Somali'de kalıcı hizmetler yapmaya çalışan Sadakataşı Derneği'nin ülkedeki yardım faaliyetlerine Türkiye'nin Mogadişu'daki büyükelçisi Dr. Cemalettin Kani Torun da katıldı.

Kur'an eğitimi veren okulun açılış törenine katılan Büyükelçi Torun, çocuklara yapılan giysi ve sosyal yardım dağıtımında da bizzat bulundu.

Büyükelçi Dr. Torun, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Sadakataşı Derneği'nin Somali'de yaptığı kalıcı faaliyetlerinden dolayı Türkiye adını bu ülkede kalıcı kılacağını belirtti.

Sadaktaşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal ise gazetemize yaptığı açıklamada, "Somali hükûmetinin eğitim konusundaki taleplerini güçleri nispetinde karşılayacaklarını ve bu konuda Türkiye'deki bağışçıların da katkılarını beklediklerini söyledi.

Sadakataşı´ndan Somali´ye büyük hizmet Yorumları