Izin rehberi 2009   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-08-2009 (16:47)   Son Mesaj: 07-08-2009 (16:54)    Cevap: 2    Gösterim: 3051  

    07-08-2009

    Izin rehberi 2009

    SAKIN UNUTMAYIN!!!
    • Lastiklerin havası kontrol edilmeli.
    • Aracınız için tavsiye edilen lastik basınç değerleri genellikle aracınızın kapı içinde bir etikette yazılıdır.
    • Eğer böyle bir etiket yoksa, uygun olan, lastik basınçlarınızı 28-32 psi arasında ayarlamaktır.
    • Ön ve arka emniyet kemerleri kontrol edilmeli. Emniyet kemerinizi takarken, emniyet kemerinin alt kısmının midenizin değil, kalça kemiğinizin üzerinden
    • geçmesine dikkat edin.
    • Sinyallerin ve farların çalışıp çalışmadıkları kontrol edilmeli. Camlar,
    • sinyaller ve farlar temiz olmalı
    • Araçta yangın söndürücü ve ilkyardım çantası bulundurmadan yola çıkılmamalıdır.
    • Kalorifer sisteminin çalıştığından ve hava kanallarının (özellikle ön) açık olduğundan emin olmadan yola çıkılmamalıdır.
    • Silecek suyu, yağ seviyesi, akü su seviyesi kontrol edilmeli eğer eksikse tamamlanmalıdır

    MUTLAKA YANINIZA ALMANIZ GEREKEN BELGELER!!!

    Karayoluyla izne giderken yanınıza mutlaka almanız gereken belgeler:
    Zamanı geçmiş veya geçerlik süresi az kalmış pasaportlarla yola çıkmayın. Süresi geçmiş pasaportla yolculuk edenler sınırdan geri çevriliyor.

    KİMLİKLE YOLA ÇIKMAYIN:
    Alman kimliği ile yola cıkmayın. Gümrüklerde sorun yaşarsınız. Mutlaka Pasaportunuzu yanınıza alın.Aksi taktirde büyük cezalar vermek zorunda kalırsınız.
    Kimlik kartları Sırbistan ve Makedonya’da geçmiyor. Yolculuk için mutlaka geçerli pasaport isteniyor.

    REFAKATTEKİ ÇOCUKLAR:
    Pasaportun refakathanesinde kayıtlı çocukların mutlaka nüfus cüzdanlarını da yanınıza alın. 7 yaşından büyük çocukların mutlaka fotoğrafı olması gerekiyor.

    YEŞİL SİGORTA KARTI:
    ‘Grüne Karte’ denilen aracın yeşil sigorta kartını almayı unutmayın. Ayrıca bu sigorta kartında Türkiye bölümünün açık olup olmadığını mutlaka kontrol edin! Aksi takdirde özel sigorta ettirmek gerekiyor.

    VEKALET:
    Aracınız bir başkasına aitse, konsolosluk dışında verilen vekaletnameler
    de geçerli. Buna göre ÖAMTC gibi kurumların veya araç kiralama şirketlerinin vereceği kira sözleşmeleri de geçerlidir. ÖAMTC kendi üyelerine ücretsiz vekaletname veriyor, ayrıca sürücüler noterde, poliste, veya belediyelerde vekalatname düzenletebilirler. Ancak bu ücrete tabiidir. Aracınız şirkete ait ise konsolosluktan onaylı vekalet belgesi ve Türkçe tercümesini, ruhsat ve ehliyetleri bir çantaya düzenlice yerleştirip arabanın torpido gözüne koymayı unutmayın.

    ARABA RUHSATI:
    Yola çıkacağınız aracın orijinal ruhsatı ve ehliyetinizi almadan yola çıkmayın!

    YELEK
    Araçınızda bîr adet reflektörlü yelek bulundurmayı unutmayın

    SAĞLIK SİGORTASI
    Sağlık sigortası yaptırmayı unutmayın. ‘Tatile cıkmadan önce Doktora sonra Tatile cıkın.’

    GENEL BILGI!!

    Maceristan
    Macaristan üzerinde Türkiye’ye karayoluyla gidip gelen vatandaşlarımızın, Macar sınır kapısında otoban vinyeti almamaları pahalıya patlıyor. Maceristanda vinyet pulu almayı unutmayın.

    Sırbistan
    Geçtiğimiz sene Zaman zaman benzin istasyonlarında münferit olayların yaşandığı da bize gelen bilgiler arasında yer aldığından, bu uyarıyıda burdan tekrar yapmak istiyoruz.Vatandaşlarımızdan gelen şikayetlerde, benzin istasyonlarında fazla para ödediklerine dair şikayetlerin çok olması nedeniyle. Benzin istasyonlarında benzin alan vatandaşlarımızın benzin sayaclarına dikkat etmesini tavsiye ediyoruz.

    Ödemelerinizi kesinlikle KREDİ KARTIYLA yapmayınız: Bazı uyanıklar bunu fırsat bilip kredi kartnızı siz farkına varmadan kopyalayabilir.Gecen sene bir çok vatandaşımız bu gibi olaylarla karşı karşıya kaldılar. Bu nedenle ödemelerinizi mutlaka peşin yapın. Bizden söylemesi.

    Ayrıca yine geçen sene gelen diğer bir şikayetler de zaman zaman vatandaşlarımızdan Otaban üçretlerinin fazla alındığını burda da dikkatli davranmaları gerektiğini tavsiyesinde bulunuyoruz.

    Hırvatistan

    Hırvatistan güzergahı oldukça güvenli. Ancak buna rağmen yolda dikkati elden bırakmamak gerekiyor. Resmi olmayan kişilerin yolda el kol işareti yapmasına aldanarak durmayın. Polis dışında kimsenin dur ihtarına da uymayın. Bunlar hırsızlık amacıyla aracı durdurmak isteyen kişiler olabilir. Benzin istasyonlarında hırsızlara davet çıkarmamak için aracın camını ve kapılarını kilitli tutmayı unutmayın.
    Hırvatistan’da , hız sınırı ve alkol yasağı konusunda katı kuralalr geçerli. Hırvatistan’da azami hız sınırı saate 130 km. Ayrıca aracta reflektörlü can yeleği, çekme halatı ve yedek ampul bulundurulması isteniyor.

    Hırvatistan’da farlar gündüz de açık tutulmak zorunda.
    Otoban ücretini Hırvat Kunasıyla hile öde-seniz, fişte yazılı olan ücrete mutlaka dikkat edin. Bazı gişe çalışanları fazla para koparmayı deniyor. Fazla para ödememek için gişede para öderken mutlaka fiş isteyin

    PASAPORT SÜRESİNE DİKKAT

    “Birinci sorun pasaportun temdit dediğimiz geçerlilik süresi. Geçtiğimiz sene Uyarılarımıza rağmen süresi bitmiş pasaportla seyahat edenlerin sayısı çok yüksek oldu.Bunların başınıda Fransa’da yaşayan vatandaşlarımız çekiyor.

    İkinci sorun pasaportun refakathane-sinde kayıtlı çocuklar için kimlik belgesi, 7 yaşından büyük çocuklar için ise refa-kathanede fotoğrafı bulunması gerekiyor.


    Aksi takdirde Hırvat polisi geri çeviriyor. Üçüncü sorun Türkiye’de pasaportunu
    kaybedenlerle ilgili. Bu kişiler yaşadıkları ülkelere geri dönebilmek
    için bu ülkelerin temsilciliklerinden vize alıyor. Alman temsilcilikleri bu durumda Schen-gen D vizesi veriyor. Bu vize, sahibine sadece uçakla gidebilme hakkı tanıyor.

    Bulgaristan

    Dikkat edilecek hususlar:Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giriş yapmak isteyen vatandaşlarımızın Bulgaristan’da dikkat etmeleri gereken bazı hususlar var. Bu hususların başında trafik kuralları gelirken,vinyet pulunun unutulmaması gerekiyor.

    Vatandaşlarımız Türkiye’ye gidiş ve dönüşte karayoluyla seyahat edecek
    olan vatandaşlarımızın yola çıkmadan önce araçlarını mutlaka kasko sigortası yaptırmaları da çıkarları gereğidir. Ayrıca, vatandaşlarımızın kaza vb. olaylarla karşılaşmaları halinde, mukim oldukları Batı Avrupa ülkelerine ivedilikle Nakledilmelerini ve gerekli sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını teminen, önceden kaza ve tedavi sigortası yaptırmalarında da fayda bulunmaktadır.

    Bulgaristan’daki Büyükelçilik ve konsolosluk yetkilileri de vatandaşları, mümkünse gündüz seyahat etme, ana yolları tercih ederek yolculuk yapma, mümkün olduğunca grup oluşturarak ve birbirinden kopmadan seyahat etme,bazı batı Avrupa ülkelerinden Bulagaristan’a Oto-Trenle seyahat ederken Sofya yerine,Türk sınırına yakın Svillengrad şehrine kadar yolculuk etme,ihtiyaçların ötesinde nakit para ve ziynet eşyası taşımama,bir olay olduğunda derhal polise başvurarak, zabıt tutturma,gerekiyorsa en yakın Türk temsilciliği ile temas kurma ve duraklama ve konaklama yapmadan ve trafik kurallarına uyarak Bulgaristan’dan ayrılma konularında uyarıda bulunuyorlar.

    Bulgaristan’da Yolların bazı bölümleri bozuk, lehva ve ışıklandırmalar yetersiz dikkati elden bırakmayın. Bulgaristan’da Sahtekarlara dikkat edin.Size ucuza satayım diyerek para sızdıranlara kanmayın

    Makedonya
    Makedonya kimlik kartıyla geçirmiyor. Farlarınızı gündüz açık tutmamanın cezası ağır.

    Makedonya’da S ıla yolcularına özellikle aşırı hız ve hatalı sollama yapmamalarını tavsiye ediyoruz.Trafik cezaları oldukca ağır.

    Makedonya’da sadece geçerli pasaport ile seyahat edebilirsiniz.Türk kökenli bazı AB vatandaşları kimlik kartlarıyla Makedenonya’ya giriş yapmak istiyorlar.Ancak biz burada vatandaşlarımızı uyaralım siz siz olun, Pasaportunuzu almadan yola
    çıkmayın.Kimlik kartları sınırda geçerli deyil. Geçen sene hacca gitmiş olanların hac vizelerinde büyük sorunlar yaşandı. Hac vizesi iyi yapışmadığı için sınır polisi tarafından tahrifat olarak değerlendirildi.Bunada dikkat edin diyoruz.

    Yola cıkmadan önce Mutlaka yurtdışı seyahat sağlık sigortası yaptırın.

    Yunanistan
    AB ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşalarından vize istemeyen Yunanistan’da otoyollar ücretsiz. Arabayla yolculuğun son derece rahat olduğu ülkede trafik kontrollerine dikkat etmek gerekir. Yolların düzgün olduğu Yunanistan’da tek sıkıntı, güzergah üzerinde benzin istasyonu bulunmaması.

    Yunanistan AB ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarından vize istemiyor.
    Ancak yeşil pasaporta vize istiyor. Nasıl olsa Avrupa’da yeşil pasaporta vize yok diye düşünerek Türkiye’den sizi ziyarete gelmiş yeşil pasaportlu yakınlarınızı yanınıza almayın.Çünkü yeşil pasaportlular vize yoksa sınırdan geri çevriliyor.


    Radara Dikkat

    Yunanistan yollarında diğer ülkelerdeki gibi radarın çokluğu dikkat çekiyor.Otoyol boyunca 120 km/saat olan hız sınırına uyulmalı.Şehir içine gireceklere en önemli uyarı ise, motosikletlilere dikkat edilmesi.Zira ülkede şehir içinde motsiklet kullanımı oldukça yaygın.

    Gümrük
    Yunanistan’a sokulabilecek ve çıkışta götürülebilecek döviz miktarı konusunda bir kısıtlama buluınmuyor

    Trafik kazalarıYunanistan’da kazaya , özellikle de ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme durumlarında sürücünün ehliyet ve sigorta belgesine
    geçici olarak el konulmakta ve sürüçü Suçüstü Mahkemesi’nde yargılanmaktadır. hapsi cezası halinde ,bir üst mahkemeye (istinaf mahkemesi) müracat imkanı var.
    İstinaf Mahkemeleri, verilen cezaları büyük ölçüde indirmekte ve kefaletle bırakma imkanı sağlamaktadır.

    Tatilini Türkiye’de geçirecek vatandaşların Sılayolu’nda tatile giderken, kara, hava veya denizyoluyla Türkiye’ye gidiş ve dönüşlerde yanlarında taşıyabilecekleri nakit para miktarı ülkelere göre değişiyor.

    Gümrüklerde belirlenmiş olan para miktarından yanlarında daha fazla para taşıyan ve bunu gümrükte beyan etmeyen yolcular ağır cezalar ödemek
    zorunda kalıyorlar.Ülkelere göre beyan etmeniz gereken miktarlar şöyle
    Ü lkelere Göre beyan durumları

    SLOVENYA
    Slovenya sınır kapılarında AB gümrükler yasası geçerli. Buna göre yanında 10 bin Euro’nun üstündeki nakit paranın sınırda beyan edilmesi gerekiyor. Altın takı gibi 175 Euro üzerindeki yeni alınmış ziynet eşyaları da gümrüğe tabi. Türkiye’den dönerken düğün takıları ve ziynet eşyaları getirmeyin. Gümrükte yakalanan düğün takılarına Slovenya el koyuyor.

    Dikkat:
    Türkiye’den dönüşlerde ziynet eşyalarınıza çok dikkat edin. Düğün takılarına Slovenya sınır kapısında girişte el konuluyor.

    Slovenya’da 1 Temmuzdan itibaren de vinyet uygulaması başl ıyor . 1 Haziran 2008 den itibaren Slovenya otobanını kullanan sürücülerin 35 Euro karşılığında 6 aylık vinyet alması gerekiyor.

    HIRVATİSTAN
    Hırvatistan gümrük kurallarına göre değeri beş bin Euro üzerindeki eşyaları gümrükte beyan etmek gerekiyor. Çek, nakit para, altın, mücevher gibi toplam değeri 5 bin Euro’yu aşan değerli eşyanın gümrükte beyan edilmesi zorunludur.
    Vatandaşlarımız, yolculuk sırasında gerek duyulabilecek veya kullanılmış eşya olarak tanımlanan kişisel eşyalarını Hırvatistan’a girişte beyan etmek zorunda değillerdir. Bununla birlikte, üzerlerinde toplam değeri 5.000 Euro’yu aşan değerli eşya (altın, mücevher vb.), çek ve nakit para bulundurmaları halinde, Hırvatistan’a girişte gümrük memuruna mutlaka yazılı olarak beyan etmeleri gerekmektedir. Bunların deklare edilmemesi durumunda, Hırvat makamları tarafından el konulmakta ve geri alınması mümkün olmamaktadır.

    SIRBİSTAN
    Sırbistan gümrükte beyan edilmeden kişi başına yanında 5bin Euro döviz taşıma miktarını 1 Haziran’dan itibaren 10 bin Euro’ya çıkardı. Ancak 10 bin Euro üzeri dövizin sınırda beyan edilmesi gerekiyor.
    Aksi takdirde 10 bin Euro’nun üzerindeki miktara el konuluyor. Beyan edilen para için ise herhangi bir sorun yok.

    Haziran’dan 2008 den itibaren 10 bin Euro üzeri dövizin sınırda beyan edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde 10 bin Euro’nun üzerindeki miktara el konuluyor. Beyan edilen para için ise herhangi bir sorun yok. Geçen yıl üzerindeki fazla miktarda parayı beyan etmeyen Türk vatandaşlarının 17 bin Euro’suna el konulmuş.

    MACARİSTAN
    Yanlarında kişi başına 4 bin Euro’nun üzerinde para taşıyanların girişte gümrükte beyan etmeleri gerekiyor.

    BULGARİSTAN
    Yanında yüksek miktarda para taşıyanların özellikle Bulgaristan’da çok dikkat etmeleri gerekiyor. Yanınızda 4 bin Euro üzeri para varsa, sınırda girişte bunu mutlaka beyan edin.

    Bulgaristan’a giriş ve çıkışlarda, seyahat çekleri de dâhil olmak üzere toplam 8.000 Bulgar Leva’sının (yaklaşık 4.000 Euro) üzerindeki Leva ve yabancı dövizin gümrüklerde, “Gümrük Döviz Beyannamesi” doldurulmak suretiyle yazılı olarak beyan edilmesi gerekmektedir (1 Euro = 1.95583 Bulgar Levası). Aksi takdirde, sözkonusu paraya el konularak ilgili şahıslar hakkında kanuni işlem başlatılmaktadır. El konulan parayı geri almak mümkün olmadığı gibi kaçak döviz için çok ağır para cezası kesiliyor. Bulgaristan’dan çıkış yapan yabancı uyruklu kişiler, daha önce Bulgaristan’a girişte beraberlerinde getirdikleri ve gümrüklerde yazılı olarak beyan ettikleri miktardaki yabancı paraları, yine gümrüklerde
    yazılı olarak beyan etmek suretiyle beraberlerinde Bulgaristan’dan çıkarabilirler. Sınır geçiş kapılarındaki gümrükte doldurulan “Gümrük Döviz Beyannamesi” formları İngilizce, Fransızca, Almanca, Türkçe ve Rusça olmak üzere 5 dildedir.

    MAKEDONYA
    Makedonya’ya girerken yolcuların yanlarında 2 bin Euro’yu aşan nakit para veya çeki sınırda beyan etmeleri gerekiyor.

    ROMANYA
    Romanya’da AB gümrük yasalarına göre 10 bin Euro üzerinakit paranın sınırda deklare edilmesi gerekiyor. Romanya otobanında da vinyet uygulaması var.
    7 günlük vinyet ücreti 3 Euro, bir aylık 7 Euro.




    Izin rehberi 2009 Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-08-2009, 16:50

    --->: Izin rehberi 2009


    Viyana-Kapıkule hedefine arabayla gitmek için yol tarifi

    1.323 km – yaklaşık 16 saat 8 dakika

    1. Stephanspl. yönünden Rotenturmstr. konumuna doğru güneydoğu yönünde ilerleyin 10 m

    2. Rotenturmstr. konumunda sola dönün 0,4 km

    3. B227/Franz Josefs Kai konumunda sağa dönün B227 boyunca ilerleyin 0,6 km

    4. B227/Uraniastr. konumunda sola dönün B227 boyunca ilerleyin 0,4 km

    5. B227/Dampfschiffstr. konumunda hafif sola yönelin B227 boyunca ilerleyin 2,3 km

    6. A4 konumunda hafif sola yönelin (Graz/A4/Praha/Budapest/A2/Brno/A22/Bratislava/Linz/A1 işaretleri)

    Paralı yol Macaristan girişI
    66,6 km

    7. M1 üzerinde devam edin
    Kısmen paralı yol
    156 km

    8. Szeged/Budapest dél yönünde E60/E75/M0 girmek için 16 çıkışına gidin
    Kısmen paralı yol
    29,5 km

    9. Szeged/4 doğru E60/E75/M5 yönündeki çıkışa girin E75 boyunca ilerleyin
    Kısmen paralı yol Sirbistan girişi
    158 km

    10. E75 üzerinde devam edin
    Kısmen paralı yol
    186 km

    11. NIč/Beograd yönündeki rampaya doğru sağa dönün
    Paralı yol
    0,2 km

    12. 1 numaralı yol/E75 girin
    Paralı yol
    234 km

    13. NIč/PIROT/SOFIA çıkışına girin
    Paralı yol
    1,9 km

    14. 1-12 numaralı yol/E80 girin Kısmen paralı yol
    Bulgaristan girişi
    107 km

    15. 8 numaralı yol/E80 üzerinde devam edin 47,8 km

    16. Pat za Kostinbrod/Път за Костинброд konumunda sola dönün 1,0 km

    17. 8 numaralı yol/E80/ul. Okolovrasten pat/ул. Околовръстен път konumunda sola dönün
    8 numaralı yol/E80 boyunca ilerleyin
    34,1 km

    18. 8 numaralı yol/E80 yönündeki rampaya girin 5,9 km

    19. A1 üzerinde devam edin 162 km

    20. A4 üzerinde devam edin 5,9 km

    21. 664 numaralı yol çıkışına girin 0,5 km

    22. 664 numaralı yol konumunda sağa dönün 1,5 km

    23. 66 numaralı yol/E773 konumunda hafif sağa yönelin 1,8 km

    24. 663 numaralı yol/807 numaralı yol konumunda sağa dönün
    807 numaralı yol boyunca ilerleyin
    16,3 km

    25. 8 numaralı yol/E80 konumunda sola dönün 55,8 km

    26. 76 numaralı yol konumunda sağa dönün 1,8 km

    27. A1 yönünde sağa dönün 1,1 km

    28. A1 konumunda hafif sağa yönelin 35,1 km

    29. 8 numaralı yol/E80 konumunda hafif sağa yönelin Kapıkule 8,6 km

    Viyana-Kapıkule Yol Güzergahı
    (1.323 km – yaklaşık 16 saat 8 dakika)PUSULA Hayırlı Yolculuklar
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 2  07-08-2009, 16:54

    --->: Izin rehberi 2009


    ÖNEMLI TELEFONNUMARALARI!!


    TEMSİLCİLİK İRTİBAT BİLGİLERİ VE YARARLI TELEFONLAR

    T.C. Bükreş Büyükelçiliği
    Adres: Calea Dorobantilor Nr. 72, Sector 1, Bucureşti
    Tel : 021 206 37 00 - 05
    Konsolosluk Şubesi : 00 40 21 206 37 27-29
    Faks : 00 40 21 206 37 30-37
    Köstence Başkonsolosluğumuz : 00 40 241 60 79 10
    Cluj-Napoca Fahri Konsolosluğu : 0040 264 43 17 30
    Ticaret Müşavirliği : 00 40 21 318 39 39
    Ekonomi Müşavirliği : 00 40 21 206 37 00
    THY : 00 40 21 311 32 10 - 311 24 10
    Urgenta Floresca Hastanesi: 00 40 21 230 01 06
    Otomobil arıza, çekici : 0248 500 500 021 222 22 22
    Giurgiu Gümrük Polisi : 00 40 246 231 195
    Nadlac Gümrük Polisi : 00 40 257 474 462
    Romanya Trafik Müdürlüğü: 00 40 235 311 753
    Polis, itfaiye, jandarma, ambulans : 112

    TEMSİLCİLİK İRTİBAT BİLGİLERİ VE YARARLI TELEFONLAR
    T.C. Sofya Büyükelçiliği
    (Sofya-Blagoevgrad-Köstendil-Pernik-Montana-
    Vratsa-Vidin bölgelerinden sorumlu)
    Adres: Boulevard Vasil Levski, No :80, 1000, Sofia
    Tel : 00 359 2 9355500,
    Faks :00 359 2 9819358,
    E-mail : TurkSofya@spnet.net
    Polis imdat :166
    Trafik Çekici :146 - 9803308 - 91146
    Sofya Trafik Hastanesi (Prigov) :(00 359 2) 9154411 - 9521161 - 9549468
    Sofya Bölgesi Kaza Olayları :(00 359 2) 9824901
    Sofya Bölgesi Trafik Polisi :(00 359 2) 98272823
    Ulusal Polis :(00 359 2) 9823076
    Dışişleri Bakanlığı Nöbetçi Memur :(00 359 2) 9482404 - 9482707
    İçişleri Bakanlığı Nöbetçi Memur :(00 359 2) 9822983 - 9823037
    Maliye Bakanlığı ücretsiz şikayet hattı :080018018
    THY Sofya Ofisi: (00359 2) 9874220
    THY Havalimanı Ofisi: (00359 2) 9373121

    Filibe:
    T.C. Filibe Başkonsolosluğu
    (Filibe(Plovdiv) - Gabrovo - Haskovo - Stara Zagora - Pazarcık - Pleven - Loveç - Veliko Tırnovo - Kırcali - Smolyan bölgelerinden sorumlu)
    Adres : Filip Makedonski, No : 10, 4000, Plovdiv
    Tel : (00 359 32) 632309 - 624010 - 624020,
    Faks : 624839,
    E-mail : bkfilibe@spnet.net
    İlk Yardım :150
    Filibe Üniversitesi hastanesi (VMI) : (00 359 32) 6021 “Vasil Aprilov - 15 - A”
    Filibe Devlet Hastanesi (UMBAL) : (00 359 32) 44170 “Peştersko Şose - 66”
    Filibe Bölge Hastanesi (Okrıjna) : (00 359 32) 482222 “Bılgariaya bul. - 234”
    Özel Klinik (Medikus Alfa) : (00 359 32) 634463 “Veliko Tırnovo - 21”
    (Sözkonusu Hastanelerin Ambulans servisi vardır)
    Filibe Asayiş Polisi : (00 359 32) 6123
    Filibe Trafik Polisi : (00 359 32) 962586
    Filibe Sancak Mahkemesi : (00 359 32) 623638
    Araç Çekici ve Trafik yardım : (00 359 32) 764295 - 864638
    GSM : (00 359) 98 355959 - 888 691782
    (Başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki sigorta
    şirketlerine hizmet vermektedir.)

    Burgaz :
    T.C. Burgaz Başkonsolosluğu
    (Burgaz - Varna - Şumen - Dobriç - Razgrad - Ruse - Tırgovişte - Silistre - Sliven - Yambol bölgelerinden sorumlu)
    Adres : Boulevard Demokrasia, No : 38, Bourgas
    Tel : (00 359 56) 879940,
    Faks : 821700,
    E-mail : tcburkon@bs.spnet.net


    TEMSİLCİLİK İRTİBAT BİLGİLERİ VE YARARLI TELEFONLAR
    T.C. Atina-Pire Başkonsolosluğu: 22, Vasileos Pavlou Str. Paleo Psychieo 154 52, Athens (Atina)-Greece
    Tel : 00 30 210 671 48 28, 00 30 210 672 11 53 Faks: 00 30 210 677 64 30
    Polis/Çekici: 100 (tüm ülke genelinde geçerlidir)
    Ambulans: 166 (tüm ülke genelinde geçerlidir)
    Otomobil arıza: ELPA (Yunan Otomobil Kurumu):
    00 30 104 00 (Araç arızası durumunda ücret karşılığı hizmet vermektedir)
    BMW: 00 30 210 9406333, 9406334
    Mercedes: 00 30 6944354700
    Opel: 00 30 210 6068812
    Fiat: 00 30 210 3425723
    Ford: 00 30 210 5709900
    VW: 00 30 210 994554
    Toyota: 00 30 210 5544666
    Peugeot: 00 30 210 5761111
    Ulaşım:
    Eleftherios Venizelos Atina Havaalanı: 00 30 210 3530000
    THY Atina Bürosu: 00 30 210 3530401, 00 30 210 3531152-55
    Metro : 00 30 210 6792399
    Otobüs işletmeleri : 185
    Dış hat otobüs : 00 30 210 8233235
    Otobüs,gemi seferleri genel bilgiler : 1440
    Liman Müdürlükleri
    Pire Liman Müdürlüğü : 00 30 210 4593000
    İgumenitsa Liman Müdürlüğü : 00 30 26650 22235
    Lavrio Liman Müdürlüğü : 00 30 22920 25249
    Rafina Liman Müdürlüğü : 00 30 22940 22300
    Patra Liman Müdürlüğü : 00 30 2610341002

    2. T.C. Selanik Başkonsolosluğu: Odos Agiou Dimitriou 151, 54634 Thessaloniki (Selanik)-Greece
    Tel : 00 30 2310 248 452
    Faks: 00 30 231 0248 450
    -BMW : 210 994 34 33
    -Mercedes : 694 435 47 00 veya 10400
    -Opel : 80011 veya 80888

    3. T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu: Ionon 14, 69100 Komotini (Gümülcine) -Greece
    Tel : 00 30 25310 83420 / 83421
    Faks : 00 30 25310 32761
    Kavala Polis Komutanlığı: Omonias 119, 65500 Kavala-Greece, Tel : 00 30 2510 223720
    İskeçe (Xanthi) Polis Komutanlığı: Nestou & Leoforou Tharikis 67100 Xanthi-Greece, Tel : 00 30 25410 22100
    Gümülcine (Komotini) Polis Komutanlığı: L. Dimokratias 3, 69100 Komotini-Greece, Tel : 00 30 25310 36708
    Dedeağaç (Alexandroupoli) Polis Komutanlığı: Karaiskaki 6, 68100 Alexandroupoli-Greece, Tel : 00 30 25510 37386
    Kipi Sınır Polisi:00-30-25550-31224
    Kipi Gümrük Müdürlüğü:00-30-25510-31358
    İpsala Gümrük Müdürlüğü: 00-90-284-616 15 83
    İpsala Gümrük Müdürlüğü Faks : 00 90 284 616 15 73 / 616 15 85
    İpsala Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği: Tel/Faks 00-90-284-616 14 20
    Yunan Otomobil Kurumu (ELPA), (Araç arızası durumunda ücret karşılığı hizmet vermektedir), Tel : 104

    Soydaş Avukatlar

    Kavala ve İskeçe:
    Orhan Hacıibram : 00-30-25410-23663
    Orhan Mehmetoğlu : 00-30-25410-21767
    İhsan Kahya : 00-30-25410-20229
    Özer Talatoğlu : 00-30-25410-20229
    Atalay Alioğlu : 00-30-25410-24746
    Nalan Mustafaoğlu Tel: 00 30 25410 67442
    Gülbeyaz Karahasan Tel: 00 30 25410 20280
    Hüseyin Aga Tel: 00 30 25410 29541
    Kenan Softa Tel: 00 30 25410 66731
    Sibel Konde Tel: 00 30 25410 23663

    Gümülcine ve Dedeağaç:
    Belgin Ahmet : 00-30-25310-72010
    Yücel Hüseyin : 00-30-25310-30719
    Adem Bekiroğlu : 00-30-25310-26261
    Hasan Kaşıkçıoğlu l: 00-30-25310-27098
    Rıdvan Kocamümin Tel: 00 30 25310 29100
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü