Refah kapısı tekrar kapandı   Konuyu açan: mhmt   İlk Mesaj: 05-14-2008 (15:40)   Son Mesaj: 05-14-2008 (15:52)    Cevap: 3    Gösterim: 911  

    05-14-2008

    Refah kapısı tekrar kapandı

    Refah kapısı tekrar kapandı

    Refah kapısı tekrar kapandı

    Filistin’in dünyaya açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı, Mısır tarafından tekrar kapatıldı. Bir güvenlik yetkilisi, kapının ne zaman açılacağının henüz belli olmadığını söyledi.

    Mısır, Gazze Şeridi ile arasındaki Refah sınır kapısını tekrar kapattı. Bir güvenlik yetkilisi, Mısır’ın Refah sınır kapısını yeniden kapattığını, kapının ne zaman açılacağının henüz belli olmadığını belirtti.
    Yetkili, Mısır’ın tedavi görebilmeleri için 1433’ten fazla yaralı ve hasta Filistinlinin son üç günde sınırı geçmesine izin verdiğini, Mısır’daki 495 Filistinlinin de Gazze Şeridi’ne geçebildiğini söyledi.
    Mısır’ın yanı sıra diğer ülkelerin pasaportlarını taşıyan Gazzelilerin de geçişlerine imkan verildiği kaydedildi. Hamas’in Şam’daki Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, İsrail’in Filistinli grupların önerdiği ateşkesi reddetmesi halinde Mısır’a tek taraflı ve kalıcı olarak Refah kapısını açma çağrısında bulunmuştu. Ateşkes, Filistinlilerin saldırılarının durmasına karşılık bazı geçiş noktalarının açılmasını öngörüyordu.

    Refah sınır kapısı geçen ocak ayı sonunda Filistinli militanlar tarafından patlayıcılar kullanılarak yıkılmış ve Gazze’de abluka altında yaşayan binlerce Filistinli, Mısır’ın El Ariş kentine akmıştı. * AA
    ..............

    selametle..




    Refah kapısı tekrar kapandı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-14-2008, 15:42


    İsrail ölüm kusuyor


    Siyonist İsrail, Filistin topraklarında katliamlarını sürdürüyor. Dün de bir Filistinli hava saldırısında şehit edildi.
    İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetti. Ölen kişinin İsrail'e havan topu saldırılarında rol aldığı bildirildi. Gazze Şeridi'nde dün düzenlenen roket saldırısında İsrailli bir kadın hayatını kaybetmişti. Saldırıyı İslami Cihad örgütü üstlenmişti. Saldırılar Mısır'ın taraflar arasında ateşkes için arabuluculuk yaptığı sırada düzenlendi.
    .......................

    selametle..
    mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mhmt

      Permalink - Mesaj no 2  05-14-2008, 15:50


    Bu savas anlamsiz ve bu savas o kadar kalles

    Filmlere espiri haline gelen bu israilin pis oyununu görmek zor olmasa gerek ,nasil bir politika nasil bir siyaset ki göz yumuluyor hala....
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 3  05-14-2008, 15:52


    Fesaretsiz siyeset işte kardeşim..

    selametle..
    mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mhmt