Hamdan: Bush’un gezisi, yeni siyasi felaketler getirebilir   Konuyu açan: mhmt   İlk Mesaj: 05-08-2008 (15:49)   Son Mesaj: 05-08-2008 (15:49)    Cevap: 0    Gösterim: 817  

    05-08-2008

    Hamdan: Bush’un gezisi, yeni siyasi felaketler getirebilir

    Hamdan: Bush’un gezisi, yeni siyasi felaketler getirebilir

    İslami Direniş Hareketi (Hamas), ABD Başkanı George Bush’un başkanlık döneminin sonlarına yaklaştığı şu dönemde bölgeye yapmayı planladığı muhtemel gezinin, felaketler getirebileceği uyarısında bulundu. Hamas’ın Lübnan’daki resmi temsilcisi Usame Hamdan, yaptığı açıklamada, Bush’un bölgeye yapacağı gezide herhangi bir barış umudu yeşermesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
    Bush’un gezisinin bölgeye hiçbir şekilde iyilik getirmesinin mümkün olmadığını belirten Hamdan, şöyle konuştu: “Bu gezisinde Bush, Filistinlilere ve Araplara, ABD’nin büyükelçiliğinin Kudüs’e alınacağını ilan ederek bir sürpriz yapabilir. Ya da işgal devletinin Yahudiliği konusunda bağlayıcı bir takım ifadeler kullanabilir. Böylece Filistinli mültecilerin dönüş haklarının ilgası ve 1948 toprakları içinde kalanların da sürgün edilmesi sonucuna yol açabilir.”
    Filistinlilerin kendi aralarındaki diyaloğun önemli olduğunu belirten Hamdan, bunun temelini, ABD ve İsrail’in tavrının oluşturmaması gerektiğini belirterek, mevcut durumlar ne kadar değişirse değişsin diyaloğa ilişkin tavrın değişmemesi gerektiğini belirtti.
    (Filistin Enformasyon Merkezi)
    ...................

    selametle..




    Hamdan: Bush’un gezisi, yeni siyasi felaketler getirebilir Yorumları