AB, 'Kötü Sosyal Yardım' Modellerine Cephe Açtı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-06-2008 (23:27)   Son Mesaj: 04-06-2008 (23:27)    Cevap: 0    Gösterim: 628  

    04-06-2008

    AB, 'Kötü Sosyal Yardım' Modellerine Cephe Açtı

    Avrupa Birliği (AB) Maliye Bakanları, Avrupa’nın gelecekte sosyal güvenliğe kaynak bulabilmesi için sağlık, sosyal yardım ve emekli aylığına yapılan harcamalarının düzenlenmesine ihtiyaç olduğunu bildirdi.

    Slovenya’nın Brdo kentinde bir araya gelen maliye bakanlarının iki gün süren toplantısından sonra yapılan açıklamada, "Sosyal harcamaların verimliliği ve etkinliğinin artırılması, Avrupa’nın sosyal modellerinin başarılarını sürdürme kapasitesinde çok önemli bir etkiye sahip olacaktır" denildi.


    İŞ ARAMAZLAR: AB Komisyonu’nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Joaquin Almunia, kötü hazırlanmış sosyal yardımların insanları iş aramaktan geri tutabileceğini söyledi. AB hükümetleri, gayri safi yurt içi hasılalarının yüzde 13 ila yüze 33’lük kısmını sosyal yardımlara harcıyor.

    SENDİKALARIN PROTESTOSU: Bu arada, siyasetçilerin ve merkez bankaları yöneticilerinin, enflasyonla mücadele için ücretlerin sınırlandırılması yönündeki çağrılarını protesto için Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da binlerce işçi sokaklara döküldü.

    YOKSULLUK ÜCRETİ İYİLEŞSİN Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) Başkanı John Monks, Avrupa’daki 30 milyondan fazla işçinin "yoksulluk ücretlerini" iyileştirme kararlılığında olduklarını ve şirketlerin üst düzey yöneticileri ile işçilerin ücretleri arasındaki 300 kat farka dikkat çekmek için bu gösteriyi düzenlediklerini söyledi.

    IMF’ye ’gelişmekte olanülke oyları artsın’ vizesi

    AVRUPA Birliği (AB) Maliye Bakanları, Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetim Kurulu’nda Çin, Hindistan ve Brezilya gibi gelişmekte olan ülkelere daha fazla oy hakkı veren öneriyi destekleme kararı aldı. IMF’nin 12-13 Nisan’da yapılacak toplantısında, Çin, Hindistan ve Brezilya’ya daha fazla oy hakkı verilmesi, ABD, Japonya, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin yanı sıra Rusya ve Arjantin’in oy hakkının düşürülmesi planlanıyor. IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, 24 üye ülkeden 5’i hariç bu değişiklikleri desteklediğini söylemişti. Plan kabul edilirse, gelişmekte olan ülkelerin oy hakkı yüzde 39.4’ten yüzde 42.1’e yükselecek.




    AB, 'Kötü Sosyal Yardım' Modellerine Cephe Açtı Yorumları