Tariş Ayma'nın İlk Yurtdışı Mağazası Ukrayna'da Açılıyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-01-2008 (00:08)   Son Mesaj: 10-28-2008 (21:43)    Cevap: 1    Gösterim: 1332  

04-01-2008

Tariş Ayma'nın İlk Yurtdışı Mağazası Ukrayna'da Açılıyor

Tariş birliklerinin ürünlerini pazarlamak için 41 yıl önce kurulan Tariş Ayma A.Ş., dünyaya yayılma stratejisi çerçevesinde ilk mağazasını Ukrayna'da açıyor.

Başşehir Kiev'deki mağazası nisan ayında hizmete girecek olan Ayma, haziranda Gürcistan'ın Tiflis, eylülde Almanya'da Köln, Frankfurt ve Berlin şehirlerinde üç mağaza birden açacak. Halen Türkiye'de altı olan mağaza sayısını 2009 sonuna kadar 20'ye çıkarmayı planlayan Ayma, yurtdışında da 15 mağazaya ulaşarak iki yılın sonunda 35 mağazasıyla Tariş ürünleri başta olmak üzere birliklerin ürünlerini satacak.

Tariş Pamuk Birliği Başkanı Basri Özçoban, bundan sonra tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine daha çok ağırlık vereceklerini söyledi. İzmir'de beş ve İstanbul'da bir olmak üzere altı mağazalarıyla Tariş ve diğer birliklerin ürünlerini tüketicilerin ayağına götürdüklerini vurgulayan Özçoban, ilk yurtdışı mağazalarını ise Kiev'de açacaklarını kaydetti. Mağazayı o ülkede 12 tekstil mağazası sahibi ve ünlü Tike restoranlarının Ukrayna distribütörünün çalıştıracağına işaret eden Özçoban, "Bize birçok ülkeden teklif geliyor. Kriterlerimize uygun yerlerde mağaza açılmasına izin veriyoruz" dedi.

Türkiye'de şu anda altı olan mağaza sayılarını 2009 sonunda 20'ye ulaştırmayı planladıklarını anlatan Özçoban, iç piyasadan da mağaza açmak için yoğun taleple karşılaştıklarını kaydetti. İzmir'de açılacak Çiğli mağazasının ardındanmayıs ayında Ankara Turan Güneş Bulvarı üzerinde mağazalarının hizmete gireceğini açıklayan Özçoban, ayrıca Ümitköy'de Ege yemeklerinin de yenebileceği restoranın bulunduğu bir kompleks içindeki mağazalarını haziran ayı içinde açacaklarını söyledi.

Tariş Ayma'nın, 2006 yılında uygulamaya koyduğu projeler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Basri Özçoban, 300 ürün çeşidini tüketicilere sunduklarını anlattı. Üründe "tarladan sofraya" ilkesiyle hareket ettiklerini, ürünlerini AB normlarında tüketicilere sunduklarını ifade eden Özçoban, şunları söyledi: "Tariş Ayma, Türkiye'de 57 bayisiyle 60 bin noktaya ulaşıyor. Ciromuz 40 milyon dolar seviyesinde. Tariş birlikleri dışında Tasko Birlik, Fiskobirlik, Güneydoğu Birlikve Gülbirlik'in ürünlerini de mağazalarımızda satıyoruz."

Tariş Ayma'nın İlk Yurtdışı Mağazası Ukrayna'da Açılıyor Yorumları

Permalink - Mesaj no 1  10-28-2008, 21:43

Tariş Ayma kimdir ben avusturya da hic duymadim yayilmaciligi buralara gelmemis sanirim ya da ben gidememisim oralara
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum