Polisin Şiddetine Maruz Kaldığını İleri Süren Türk, Hukuki Mücadele Başlattı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-23-2008 (22:59)   Son Mesaj: 03-23-2008 (22:59)    Cevap: 0    Gösterim: 874  

03-23-2008

Polisin Şiddetine Maruz Kaldığını İleri Süren Türk, Hukuki Mücadele Başlattı

Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde geçtiğimiz ay polisin küfür, hakaret ve şiddetine maruz kaldığını ileri süren Türk vatandaşı Mehmet Akın, hukuki mücadele başlattı.
    Polislerin "Pis, kokuşmuş Türk" diyerek hakaret ettiği ve dövdüğü ileri sürülen Mehmet Akın (32), hastane doktorlarından iki haftalık iş göremez raporu alarak, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Neuwied Rhein kentinde ikamet eden, mahkeme başvurusunda en büyük desteği Alman arkadaşlarından ve çevredeki Türklerden gören Eskişehirli Akın, başına gelen olay hakkında açıklama yaparak, "6 Şubat gecesi arkadaşlarımla Heimbach - Weis köyünde yapılan bir eğlenceye gittim. Saat 02.30 sıralarında dışarıda bir Türk arkadaşımın Almanlarla kavga ettiğini gördüm ve yardıma gittim. Birileri beni tutup engellemeye çalıştı. Birkaç dakika sonra polislerin arkadaşımı kelepçelediğini gördüm. Kendimi tanıtarak sebebini sordum. Polisler, 'seni ilgilendirmez, işimizi engelliyorsun' dedi. Biraz sonra arkamdan başka polisler gelip beni duvara çarptı ve yere yatırıp kelepçeledi. Çok korktum" dedi.

Polislere, "Bana bunu yapamazsınız, ben sadece bir soru sordum. Sizi şikayet edeceğim" dediğini aktaran Mehmet, bunun üzerine polislerin kendisine "Kapat çeneni, pis Türk" dediklerini savundu.

Akın, polis otosuyla emniyete götürülürken yolda inanılmaz hakaretlere uğradığını iddia ederek, "Otomobilin arka koltuğundaki polis, aracı süren arkadaşına 'yavaş sür' deyince, sürücü, 'şu pis Türk çok kokuyor, kokudan kurtulmak istiyorum. İçimden onu arabadan atmak geliyor' dedi" şeklinde konuştu.

Daha sonra nezarete atıldığını ifade eden Akın, "Olay anında 'seni mahkemeye vereceğim' dediğim polis önümde dikildi ve bana, 'beni dışarıda tehdit etmiştin, aynı tehdidi tekrar yap' dedi. Sesimi çıkarmadım. Bunun üzerine beni yumruklamaya başladı, feci şekilde sopayla dövdü. Döverken de 'pis yabancı', 'pis Türk' diye bağırıyordu" ifadelerini kullandı.

Akın, nezaretten yarım saat sonra çıktığını ve 500 metre ilerideki hastaneye gittiğini, kendisine 2 haftalık doktor raporu verildiğini belirten Mehmet Akın, "Avukatım dosyayı savcıya iletti. Savcı bizi tam 5 hafta bekletti, mektubu aldığına dair bize bilgi dahi vermedi" dedi.

Akın'ı hastaneden alan ve diğer işlemleriyle ilgilenen Sascha-Vicky Gavrilovic adlı Alman çift ise, "Biz de şok olduk, polislerin bu tavrına anlam veremiyoruz. Bunu yapan polislerin cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Neuwied Rhein Yabancılar Meclisi 2. Başkanı İlhan Sandayuk, bu olayın bölgede yaşayan göçmen toplumu arasında tepkiye yol açtığını ve Mehmet Akın'ın mağduriyetinin giderilmesi için kendisine her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

Polisin Şiddetine Maruz Kaldığını İleri Süren Türk, Hukuki Mücadele Başlattı Yorumları