“Tarih sizi yargılayacaktır”   Konuyu açan: mhmt   İlk Mesaj: 03-03-2008 (15:16)   Son Mesaj: 03-03-2008 (15:16)    Cevap: 0    Gösterim: 899  

    03-03-2008

    “Tarih sizi yargılayacaktır”

    Haniye, İsrail’in Gazze kıyımına sessiz kalanları ve aldırmayanları kınadı:

    “Tarih sizi yargılayacaktır”

    MUSTAFA SABRİ DEMİR

    Filistin’in Gazze şeridinde İnsanlık dışı saldırılarının şiddeti her geçen gün artarak devam ediyor. İslam alemi de Filistin’de bütün bu olanlar karşısında sessizliğini hâlâ sürdürüyor. İslam Online’ye konuşan Filistin Başbakanı İsmail Haniye, yaptığı açıklamada Gazze’de yaşanan soykırımı lanetliyor.
    Geçtiğimiz gün başlayan ve hâlen devam eden İsrail saldırıları karşısında 60’ı aşkın şehit verildiğini bunlardan 3’te birinin, yani 9’unun emzikli bebekler olduğunu söyleyerek, “Ne istediniz bu masum sabilerden? Günahları neydi de insafsızca, gözlerinizi kırpmadan, hunharca katlettiniz?...” şeklinde konuştu.
    Mezar taşları gibisiniz

    Haniye, ne Batıdan, ne de İslam alemine karşı önyargılarından ve menfi tutumlarından dolayı mezar taşları gibi sessiz kalanlardan yardım istemediklerinin altını çizdi.

    İslam aleminin sessiz kalmasını eleştiren Haniye Şunları söyledi: “Gazze’de bütün olan-bitenlere rağmen İslam ülkelerinin katliamlara karşı sessizlikleri de İsrail’i katliam yapmada daha da cesaretlendirmek ve toplu kıyımları sürdürmekten başka bir şeye yaramıyor.” dedi.

    Haniye Filistin Devlet Bakanı Mahmud Abbas’a “Allah aşkına susun, konuşmayın; açıklamalar yaptıkça daha da batıyorsunuz; sadece batmakla kalmıyor, ortak düşmanımız İsrail’in saldırılarının çirkinliğini hafifletiyorsunuz, kullandıkları gerekçe sayılarını artırıyorsunuz,” Şeklindeki göndermelerle kınamalarda bulundu.

    Gazze’de traji-komik davranışlarını sürdüren İsrail emniyet güçlerinin işgal altındaki Kudüs’ü Yahudileştirme ve bu bölgedeki işgallerini daha da genişletme çabalarından dolayı kınayan Haniye, bu şartlar altında görüşmelerin sağlıklı geçmeyeceğine vurgu yaptı. Haniye Abbas ve yönetimde yetkili taraftarlarına seslenerek, “Görüşmelerinizi sürdürünüz. İniltiler bir yandan, çığlıklar diğer taraftan gelmesine aldırmadan… Tarih sizi yargılayacaktır; kesinlikle tarih ve halkımız sizi yargılayacaktır.”

    Geç kalınmış cılız sesler

    Mısır Dışişleri Bakanı geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada İsrail’den olayları daha da tırmandırmamaları çağrısında bulunduktan sonra bölgede yaşanan kıyımı da kınadı ve İsrail’e seslenerek, “İşgal kalelerimizi delemeyecek, ilkelerimizi değiştirmeyecektir.” dedi. İslam Konferansı Teşkilatı Başkanı Ekmelettin İhsanoğlu’nun ancak geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak, İsrail saldırılarını ve saldırılarda masum sivilleri hedef alınmasını kınadı.

    Halid Meşal: Saldırıdan Abbas sorumlu

    Meşal, "Filistin Yönetimi'nin liderini, isteyerek ya da istemeyerek İsrailliler'in soykırımına yol açmakla suçluyorum" dedi. Suriye'nin başşehri Şam'da yaşayan Hamas lideri Halid Meşal, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarından dolayı Filistin Yönetimi kukla lideri Mahmud Abbas'ı suçladı. Şam'da bir basın toplantısı düzenleyen Meşal, "Filistin Yönetimi'nin liderini, isteyerek ya da istemeyerek İsrailliler'in soykırımına yol açmakla suçluyorum" dedi. Meşal, "Bir Filistin liderinin Gazze'de yaşayan kendi halkını El Kaide'yi desteklemekle suçlaması mantıklı mıdır? Bu, Siyonistler ve Amerikalılar'ı saldırılar gerçekleştirmek için teşvik etmez mi?" diye sordu. Kasım ayında İsrail ve Arap ülkelerinin de katılımıyla ABD'de yapılan Annapolis Toplantısı'na da değinen Hamas lideri, "Annapolis Toplantısı'ndan sonra ne değişti? Hiçbir şey değişmedi. Hatta Arap girişimine ne oldu? İsrailliler ve Amerikalılar girişimi kaale bile almadılar" diye konuştu.
    .................

    selametle.




    “Tarih sizi yargılayacaktır” Yorumları