Merkel: "Erdoğan'la Uyum Konusunu Daha Fazla Tartışmalıyız"   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-12-2008 (01:28)   Son Mesaj: 02-12-2008 (01:28)    Cevap: 0    Gösterim: 1102  

    02-12-2008

    Merkel: "Erdoğan'la Uyum Konusunu Daha Fazla Tartışmalıyız"

    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la "uyum anlayışı" konusunda daha fazla tartışma ihtiyacı gördüğünü söyledi.


    Merkel,Erdoğan'ın uyum konusundaki sözlerini doğrudan değerlendirmekten kaçındı. Uyum için, çoğunluk toplumuna uyum sağlayacak insanların da buna hazır olması gerektiğini belirten Merkel, bu insanların kendi kültürlerine sahip çıkabileceklerini, ancak Alman devletine bağlı olmaları gerektiğini söyledi.


    Almanya'ya Türk öğretmenlerin getirilmesi önerisine de karşı çıkan Merkel, Almanya'da yaşayan Türk kökenli öğretmenlerin daha faydalı olacağını savundu.

    Almanya'daki Türk kökenli gençlerin sorunlarıyla ilgili olarak, kendisinin bu gençlerin de Başbakanı olduğunu ifade eden Merkel, kendisi için Türk kökenli gençlerin de Almanlar kadar önemli olduğunu kaydetti.

    Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, "Almanca bizleri birleştiren bağdır. Sloganımız: Herkesi tek bir okula gönderin" ifadesini kullandı.

    Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck de Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da Türk okulları açılması yönündeki önerisinin yanlış olduğunu öne sürerek, iki dilli eğitim veren okulların yaygınlaştırılabileceğini, ancak sadece Türkçe eğitim veren okul istemediklerini söyledi.




    Merkel: "Erdoğan'la Uyum Konusunu Daha Fazla Tartışmalıyız" Yorumları