yeni göc yasasi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-22-2008 (12:57)   Son Mesaj: 01-22-2008 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 1660  

    01-22-2008

    yeni göc yasasi

    Yeni Göç Yasası`nın getirdiği zorluklar yüzünden Türklere bir dokunan bin ah! işitiyor. Dışlanan vatandaşlarımız, Uyun dedik uyduk. Daha ne bekliyorsunuz? diye isyan ediyor

    Engeller çok ağır
    Ulusal Uyum Planı`nın hazırlandığı bir dönemde Göç Yasası`nda yapılan değişiklikler, en fazla Türk vatandaşlarını olumsuz etkiliyor. Aile birleşiminden Alman tabiiyetine geçişe kadar pek çok konuda ağır engellerle karşılaşan vatandaşlarımız, Almanya`ya sağladıkları katkılara rağmen yeni yasa maddelerinin kendileri için dışlayıcı, ayrımcı, zorlayıcı nitelikler taşıdığını söylediler.

    Gözden geçirilmeli
    Baden-Württemberg`li Türkler, yeni Göç Yasası`nın direkt kendilerini hedef aldıklarını belirterek, Maddelerin çoğu bizi ilgilendiriyor. Bizden uyum sağlamamız istendi, bunu yaptık. Hatta herkesten daha fazla bu konuda çalıştık. Ancak bu yasayı hak etmedik dediler. Post`a görüşlerini açıklayan vatandaşlarımızdan Alpaslan Yılmaz, Bu yasa bir an önce yeniden gözden geçirilmeli dedi.

    İstenmiyor muyuz?
    İlhami Sancar da, Almanya`da çıkartılan göçmen yasalarının birçoğu nedense hep Türkleri ilgilendiriyor. Aklıma, acaba artık biz istenmeyen bir toplum mu olduk, sorusu geliyor derken, Kenan Ataş, Uyuma bir adım onlar attıysa biz on adım attık. Bu yasa ne alaka! Bir taraftan bize ihtiyaçları olduklarını söylüyorlar diğer yandan önümüze yeni engeller çıkartarak haklarımıza zarar veriyorlar diye konuştu.



    Mustafa Karaman
    STUTTGART- Ağustos aynından itibaren yeni haliyle Almanya`da yürürlüğe giren Göç Yasası pek çok kısıtlamayı beraberinde getirerek vatandaşlarımızı mağdur ediyor.
    Ulusal Uyum Planı`nın hazırlandığı bir dönemde göçmen örgütlerinin yoğun tepkilerine rağmen dışlayıcı, ayrımcı, zorlayıcı yasal düzenlemeler yapılması durumun vahametini ortaya koydu. Almanya`daki göç politikası özellikle aile birleşimi, gençlerin Alman vatandaşlığına geçişleri, uyum kursları, uyum eksiklikleri gibi konulardaki kısıtlama ve zorlaştırmalar pratikte en büyük göçmen grubunu oluşturan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hedef alması, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra vatandaşlar arasında büyük tepki çekiyor. Baden-Württemberg`li Türklerin, konuya ilişkin görüşleri şu şekilde:

    Alpaslan Yılmaz:
    Bu yasa tamamen Türklere yönelik bu kısıtlamalar içeriyor. Türkiye`den aile birleşimine engel olarak uygulamaya konulmuş. Ayrıca neden bu yasada Türk gençlerinin Alman vatandaşlığına geçişleri güçleştiriliyor ki? Çoğumuzun burada doğduğu ortada. Doğup büyüdüğü bir ülkenin insanının en doğal hakkı olarak bu ülkenin vatandaşlığına geçmesi gerekir. Hatta uzun yıllardır burada yaşıyor olması ve de bu topluma entegre olmuş bir kişi bile bu haktan mahrum edilemez. Bence bu yasanın biran evvel bir daha gözden geçirilmesi gerekmektedir.

    Oya Sakarya: Yeni Göç Yasası düzenlemesi sadece Türklere yönelik olmadığı vurgulansa da bunun tam aksini görüyoruz. Yasa ele alındığında görülüyor ki, çıkarılan maddelerin yüzde 90`ndan fazlası bizim toplumumuzu ilgilendiren konularla dolu. Uyum dedik uyduk ve hatta uyum için tüm çabalarımızla uyuma katkı sağladık. Bu yasa ile uyuma büyük darbe vurulmaktadır.

    Atanur Dursun-Medeni Öztürk ve Erdem Acar:
    Biz uyumsuz bir toplum değiliz. Senelerdir Almanya`nın kalkınmasında bizim büyüklerimiz ve bizler çaba gösterdik. Bize verilen mükafat ise yeni Göç Yasası oldu. Bu bizce Almanya tarafından verilen en ağır ve en adaletsizce bir cezadır. Öte yandan ise bizim gelecek nesillerimiz ise Türkiye`den evlendiklerinde kısıtlamalar getirilmekte, bu da önyargılı davranışlardan bir örnektir.

    İlhami Sancar:
    Almanya`da çıkartılan göçmen yasalarının birçoğu nedense Türkleri hep ilgilendiriyor. Aklıma acaba artık biz istenmeyen bir toplum mu olduk? Bu ülkede buna inanmak içimden gelmiyor ve bazı kişilerin ısrarla üzerinde durup da çıkardıkları yasalar ile Almanya yönetilmek isteniyor. Bence bu da yanlışlıklara sebebiyet veriyor.

    Nevzat Karabulut ve Abdulcelil Akyüz: Bu uygulama Türk kökenli Alman vatandaşlarının eşleri için de geçerli olacağını ve bu madde ABD, Kanada, Güney Kore, Japonya vatandaşları için geçerli olmayacağını duyduk ve okuduk. Bu ne biçim ayrımcılık. Hani burası bir demokrasi ülkesiydi? Hani burada İnsan hakları vardı? Biz bir taraftan uyum için elimden geleni yapalım, öbür taraftan da Almanya iktidar bu yasayı çıkartıp bizi mağdur etsin. Olmadı Bayan Merkel, olmadı Bay Schaeuble.

    Kenan Ataş: Uyuma bir adım onlar attıysa biz on adım attık. Bu ne lahana bu ne turşu! Bir taraftan bize ihtiyaçları olduklarını söylüyorlar. Öteki taraftan da bu tür yasaları çıkartıp buradaki göçmenlerin haklarını kısıtlamayı biliyorlar. Biran evvel geri adım atılmasını talep ediyorum.

    Nergis Akdeniz: Yeni Göç Yasası, Almanya`da yabancı haklarına büyük kısıtlama getiriyor. Ancak Almanya hükümeti tüm bu uyarılara kulaklarını kapatarak, Israrla bu yeni yasayı uygulamaya geçirdiler. Türkler üzerinde uygulanan bu yasanın kaldırılmasını en içten dileklerimle diliyorum. Yapılan hatadan en kısa zamanda dönerlerse kazanan taraf onlar olur kanaatindeyim.

    Ömür Gökçe: Yeni yasa ile Aile birleşimi zorlaştığını duyduğumda inanmamıştım. Ancak, başımıza gelinceye kadar. Kardeşim eşini buraya getirmek için eşine vize başvurusunda bulunduğunda yasanın ne derece ciddi olduğunu anladık. Ama ne var ki Türkiye acaba bu yapılan düzenlemelere hazır mıydı? Ne derecede Almanca kursları veriliyor? Verilen Almanca kursları yeterlimi? Alman Başkonsolosluklarındaki yapılan testlerin burada yaşayan bizler tarafından bile cevaplayamayacağı niteliğinde. Bu nasıl bir adalet? Gerçekten verilen saatlerdeki derslerin Almaca kursları yeterlimi? Bu gibi soruları cevaplasınlar




    yeni göc yasasi Yorumları