Altan Eker Batı Trakya İskeçe'den göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak 1942 yılında Bursa'da doğdu. Bursa Erkek Lisesini bitirdikten sonra, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat bölümünden 1965 yılında mezun oldu. 1 sene İngiltere'de Lisan kurslarına devam etti. Türkiye'ye döndükten sonra 5 sene inşaat müteahhitliği yaptı. 1973 yılında Aygen EKER ile evlendi. 2 çocuk babası (Nevra Eker ve Ahmet Eker).
1977 yılında satın aldğı Eker Çiftliğinde yoğurt ve ayran imalatına başladı. 1981 yılında Türkiye'de dönemin en modern tesislerinden biri olan Eker fabrikasını kurarak süt ürünleri sektöründe faaliyete başladı. 15 yıl boyunca Eker Süt Ürünlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük yaptı.
1982-1983 yılları arasında Bursa Rotary Kulübü’nde dönem başkanlığı yaptı. Bu dönemde Gemlik, Çanakkale, Bandırma olmak üzere üç yeni kulübün kuruculuğunu yaptı. Hobileri arasında balıkçılık, denizcilik, yelken ve kayak yer alıyordu.
1996 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat etti.
EKER Süt Ürünleri Gıda Sanayi A.Ş. Hakkında
1977 yılında Bursa’da Eker çiftliği içindeki küçük bir imalathanede yoğurt ve ayran üretimiyle başlayan Eker, 1981 yılında kurduğu modern fabrikada üretimine devam etmektedir. Bugün ikinci kuşağın bayrağı devraldığı Eker yeni yatırımlarıyla modern teknolojiyi takip ederek sürekli büyümeyi kendine hedef olarak belirlemiştir.1980’li yıllarda yoğurt ve ayran üretimiyle adını Bursa dışında da duyurmaya başlayan Eker, 1983 yılında İzmir’de, 1985 yılında İstanbul’da ve 1997 yılında Ankara’da Bölge Müdürlükleri kurdu. Bursa, İstanbul, İzmir ve Ankara’da kendi satış ve dağıtım teşkilatıyla, ve diğer şehirlerde bayilikleri kanalıyla, 450 çalışanı ve 150 frigofrik dağıtım aracıyla hergün 70 farklı ürün çeşidini 10,000’e yakın satış noktasına ulaştırmaktadır.
Eker Çiftliği olarak ilk yıllarında günlük 10 tonluk süt işleme kapasitesine sahip olan işletme, bugün günlük 250 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. Her gün Bursa, Kütahya, Manisa, Balıkesir ve civarı köylerden toplanan süt tamamen soğuk zincirde nakledilerek fabrikaya ulaştırılmakta, mikrobiyoloji labratuvarında test ve analizlerden geçirilerek pastörize edilmektedir. Bu işlemlerden sonra süt, ayrandan yoğurda, peynirden kaymağa birbirinden lezzetli Eker ürünlerine dönüştürülmektedir. Eker’in tüm ürünleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca onaylanan Gıda Sicil ve Üretim sertifikalarına ve TSE Belgelerine sahiptir. Ayrıca Eker Süt Ürünleri Kalite Yönetim Sistemi TS EN ISO 9001:2000 belgesine ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi TS EN ISO 22000 belgesine sahiptir.
2006 yılında Eker Süt Ürünleri, gıda alanında faaliyet gösteren Fransız Andros Grubu ile bir ortaklık gerçekleştirmiştir. Bu ortaklık ile Andros Grubu’nun, ürettiği ürünler ve kullandığı güncel teknolojiler Türkiye piyasasında Eker’e bir çok avantaj sağlayacak, büyümesini ve yeni yatırımlarla modernleşmesini hızlandıracaktır. ‘Eker-Andros’ ortaklığıyla Andros, teknoloji birikimini Eker Süt ile paylaşacaktır. Eker Süt ise Türkiye’deki altyapı, insan kaynağı ve pazar deneyimini ortaya koyarak bu yeni oluşuma değer katacaktır.
Araştırma ve geliştirmeye, yeni ürün çalışmalarına büyük önem veren Eker, 1 litrelik cam ambalajdaki yayık ayranıyla sektördeki ilki gerçekleştirerek yeni bir pazarın yaratılmasına imza atmıştır. Aynı yenilikçi yaklaşımla, Türkiye’de ilk kez ambalajlı kaymak ürününü yaratmıştır. Bugün geleneksel Türk mutfağının eşsiz tatlıları, Eker’in tecrübesiyle harmanlanıp, raflarınızdaki yerlerini almaya başlıyorlar. Sütten yarattığı lezzetlere her geçen gün yenilerini ekliyor. Sütlü tatlı keyfi keyfi artık tüketicinin yanıbaşında, restoranda, bakkalda, markette, Eker’in olduğu her yerde...