04 Ağustos 1968 tarihinde Doğu Karadeniz’in en güzide illerinden biri olan Rize’de doğmuştur. Babası Aslen Rize İkizdere Anzer Köyü’nden Bayburt’un Bayraktar Köyüne yerleşmiş olan Hacı Rızvan YILMAZ’ın büyük oğlu İmdat YILMAZ‘dır. Baba dedesi olan H. Rızvan YILMAZ, Rus birliklerine karşı yöre halkının savunmasında etkin rol almıştır. Annesi Havva Camadan, Rize’nin İkizdere kazasına bağlı yine Anzer Köyü’nün önde gelen sülalelerinden Camadanoğulları sülalesinden Zelkif Camadan’ın (Dönemin Rus Lideri Lenin tarafından Ruslara karşı gösterdiği direnişten dolayı başına ödül konulmuştur.) kardeşi' Rıfat Camadan’ın kızıdır. Ailenin son çocuğu olan Ahmet Reyiz kendinden büyük 3 kardeşe daha sahiptir.
Ahmet Reyiz, ilk ve orta öğrenimini Rize’de tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İİB Fakültesi Ekonomi bölümü mezunu olan Yılmaz, yurt dışında İş Yönetimi ve Business Management üzerine önemli sertifika programlarına ve birçok panele katılmıştır. İleri derecede İngilizce ve yine ileri derecede İbranice konuşmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
İŞ HAYATI VE İSRAİL
Çocukluk dönemi babasının Rize’de maddi zorluklarla geçtiği bir döneme rastlamıştır. Çocuk yaşlarda ticaretle uğraşmak adına bir taraftan okurken diğer taraftan da aile ekonomisine katkı amaçlı birçok işte çalışmıştır. Çevresinde bilinen en önemli özelliği çok kitap okuyan biri olması idi. İlerleyen gençlik döneminde aile büyüklerinin geçmiş başarılarından etkilenmiş ve inşaat sektöründe iş hayatını şekillendirmeye başlamıştır. 1988 yılında büyük kardeşleriyle beraber Rize’den sonra yerleşmiş oldukları Gebze ve İstanbul çevresinde küçük çapta inşaat işleriyle uğraşmıştır. 1992 yılında ilk olarak iş amaçlı İsrail’e gitmiştir. Kısa bir süre sonra evlenmek üzere Türkiye’ye dönmüş ve Türkiye’de kurdukları aile inşaat şirketi ile bir taraftan İstanbul ve çevresinde küçük çaplı inşaat işleri yaparken diğer taraftan yurt dışı proje arayışlarına girmiştir. Bu amaçla gittiği Lübnan’da bazı ihalelere katılmışlardır. Almış olduğu bir projeyi Lübnan’daki dönemin ağır koşulları nedeniyle yapmaktan vazgeçmiştir. 1993 yılında Lübnan’daki istikrarsızlık nedeniyle burada bir faaliyet yürütmeden geri dönmüştür.
1994 yılında İsrail’den bir proje için teklif alır ve bu teklifi hemen değerlendirmeye başlar. Fakat bu kez, beklenmedik bir şey olur ve İsrail Konsolosluğu’nun vize engeline takılır. Bu tarihte küçük bir proje alan Ahmet Reyiz, ısrarla İsrail Başkonsolosu ile vize mücadelesine girişir. Daha önce Lübnan’da bulunması ve İsrail’e ilk gidişinde pasaportuna vurulan çalışma vizesi gerekçesi ile İsrail’e tekrar gidişine sorun çıkartılır. Ahmet Reyiz: "24 yaşında çıktığım İsrail yolculuğundaki zorlu mücadelede, Rabbin ilk dokunuşu" dediği, İsrail Başkonsolosunun ülkeye gidişi ile ilgili çıkartmış olduğu vize zorluğundan galip çıkar ve böylece hayatındaki en önemli dönüm noktasının başlangıcı olacak olan ilk projesine başlamak üzere İsrail'deki serüvenine başlar...
1995 yılında, bu kez İsrail’de kendi şirketini kuran Ahmet Reyiz, ‘İsrail’in değil, Atam İbrahim’in dilini öğrenmek, onun havasını onun topraklarında solumak, İsrail’deki en büyük kazancımdır’ diyerek İsrail’deki başarısının sırrını da ortaya koymaktadır.
YILMAZ, 1996 dönemin İsrail Türk Ticari Ateşesi ile beraber İsrailli yatırımcılar karşısında, dağınık ve rekabetle birbirlerini tüketen Türk şirketlerini toparlamak üzere İsrail Türk Müteahhitler Birliği’ni kurmayı başarsa da, İsrail makamlarının engellemesi ve Türk şirketlerinin sayısının azalması sonucu bu birlik dağılır. İsrail inşaat sektöründeki krizle beraber de Türk şirketleri ve diğer birçok yabancı şirket ülkeden ayrılmak zorunda kalır. Bu kriz İsrail’deki lokal şirketleri de etkilese de başarılı yönetime sahip lokal şirketlerle beraber tek yabancı girişimci olarak, Ahmet Reyiz’ in yönettiği şirketi bu zor süreci başarı ile geçer. ‘Her nedense Allah bu ülkeye sadece gelmeme değil, galiba ısrarla burada kalmamada karar vermiş’ dediği o günler için Ahmet Reyiz, "zor ama iyi organize olanların hayatta kaldığı bir zamandı" diyor.
Israrla bu ülkede başarılarına ve projelerine devam eden Ahmet Reyiz, bu başarısında her zaman en büyük payı ise, Atam İbrahim’in dili dediği İbraniceyi iyi konuşuyor olmasına bağlıyor ve ilahi kaderin tecellisi olarak belirtiyor. Bu konuda şöyle diyor; “24 yaşında tanıştığım bu ülke ve Yahudilerden geriye kalan 16 yıllık zaman sonunda "40 yaşında yüreği Türk ve Müslüman olan, fakat meselelere Yahudi gözüyle bakabilen" bir adam oldum” ve devam ediyor; “Bakalım bundan sonraki hayatımız için Rabbin tasarrufu ne olacak...” Bu ülke de birçok başarıya imza atan Yılmaz, 2008 yılında İsrail’in en büyük ve dünya Yahudilerince en çok okunan gazetelerinden biri olan ‘GLOBES’ gazetesine kapak olup ‘İsrail’de kalan son Osmanlı’ unvanını almıştır.
Yılmaz, bu unvanı alırken arkasındaki 16 yıllık süreçte İsrail’in her noktasında dünya mimarisinde önemli bir yere sahip birçok eser bırakmıştır. Birçok dev projede ve gökdelenlerde Ahmet Reyiz imzası bulunmaktadır. Ortadoğu’nun en yüksek ticaret merkezi olan ‘Azreili Tower’ bu projelerden sadece bir tanesidir.
İSRAİLDE TÜRK TARİHİNİN YAŞATILMASI
İsrail’de Türk varlığına katkı amaçlı yaptığı birçok kültür hizmetleri bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri Osmanlı imparatorluğu tarafından, bugünkü İsrail topraklarının İngilizlere bayrak devrinin yapıldığı ve 1917 tarihinde İngiliz ve Yahudi direnişçiler tarafından bombalanarak yıkılan Türk Vali Konağı’nın (Dönemin Hükümet binası) aslına uygun restore edilip önüne yeniden Türk Bayrağı’nın asılması için Müze’nin inşa edilerek Türk Büyük Elçiliği’ne teslim edilmesi.
Bunların yanı sıra İsrail’deki Türk ve Osmanlı ayak izlerini yeniden ayağa kaldırmak adına yapılan şehitliklerimizin tarihsel değerleri ise son derece önemlidir. Bu şehitliklerden bir tanesi Tiberia, bir tanesi Beersheba ve bir diğeri Kudüs Surları etrafındadır.
BAŞARILARI
Ahmet Reyiz YILMAZ, iş hayatına başladığı İsrail’de kısa sürede İsrail’in en başarılı inşaat şirketlerinden biri haline gelir. İsrail’in yanı sıra sahip olduğu firmalarla Romanya, Türkiye, Polonya ve başkaca ülkelerde çeşitli projeler üreterek hem yatırım hem taahhüt olarak “Real Estate” alanında önemli bir grup oluşturmuştur. Bu başarılarının neticesinde 2005 yılında İsrail İş Konseyi tarafından 400’e yakın İsrailli lokal iş adamı ve firma arasından “Yılın En İyi Şirketi” ve kendisi de “Yılın İşadamı” seçilmiştir. Aynı zamanda Ahmet Reyiz, 2008 yılında Türkiye’de ‘Ekovitrin’ dergisi tarafından yılın en başarılı işadamı olarak İsrail’deki “Yılın Starı” seçilerek ödüle layık görülmüştür...
SOSYAL BAŞARILAR
BARIŞ TAKIMI
Yılmaz, İsrail ve diğer ülkelerdeki ticari faaliyetlerinin yanı sıra İsrail’de İsrail - Filistin barışına katkı sağlamak amacı ile futbolcularının yarısının Filistinli Müslümanlardan ve diğer yarısının İsrailli Yahudilerden oluştuğu Abu-Gosh Arap Müslüman Kasabası ile Yahudilerin yaşadığı Mevaseret kasabasını bir araya getirerek Abu-Gosh & Mevaseret futbol takımının kuruluşunu sağlamıştır. Bu barış girişimine Türk damgasını vurmak için takımın forma rengi kırmızı beyaza çevrilmiş ve takım davet edildikleri birçok uluslararası organizasyonda formanın üst köşesinde Türk Bayrağı logosu ile maçlara çıkmaktadır. Futbol takımı halen İsrail futbol liglerinden Haliga Shalosh kategorisinde oynamakta ve maçlarını Kudüs Belediye Stadı’nda yapmaktadır. Bu futbol takımı uluslararası birçok kuruluş tarafından verilen barışa katkı ödülleri almıştır. Ahmet Reyiz’in büyük desteğiyle oluşturulan ve ayağa kalkan bu barış futbol takımı İsrail’de her kesimden oldukça prestijli ve itibarlı bir ilgi görmektedir. Her seçim döneminde İsrailli politikacıların uğrayarak seçim propagandası amacıyla destek verdikleri özel bir konuma sahiptir.
SİYASİ ÇALIŞMALARI
Ahmet Reyiz, dönemin MHP Gurup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili olan Sayın İsmail KÖSE tarafından MHP’ye katılma daveti neticesinde 2004 yılında MHP Genel Başkanı Sn. Devlet BAHÇELİ ile bir araya gelmiştir. Bu görüşmeden sonra Sn. Bahçeli’nin onayı ve daveti ile 2005 yılında Çankaya ilçesinden parti üyesi olmuştur. Yılmaz daha sonra 2005-2006 yılları arasında MHP Genel Merkezi’nde TBMM ve Hükümet İzleme Komisyonu’nda ekonomi ve dış politikadan sorumlu olarak Sn. Köse Başkanlığında çok önemli çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar ve projeleri Komisyon Başkanı Sn. İsmail Köse ve bizzat Sn. Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye sunmuştur. Ortadoğu’yu son derece iyi tanıyan ve içinde yaşayan, dilini bilen, anlayan ve konuşan Ahmet Reyiz YILMAZ, bölgede ve Türkiye’de birçok panele ve televizyon programlarına ‘Ortadoğu Uzmanı’ sıfatı ile de iştirak edip, sorunlar ve sorunların çözümleriyle ilgili, Türkiye’nin değişmez rolü konusunda insanları aydınlatmıştır.