candanag´isimli üyeden Alıntı ↑
eski düzenlemeyle 5, yeni düzenlemeyle 4 yılda bir yapılacak olan genel seçimlere istikrarlı olarak iştirak edip, sonrasında ve özellikle gelecek seçimler öncesinde sağlı-sollu hamasi haykırışını bilumum ortamlarda -özellikle de siberortamlarda- gösterecek olan yurdum insanı azalmadığı müddetçe gelecekten umudum olmamaya devam edecek. ne zaman burada olduğu gibi çeşitli ortamlarda daha yüce meseleler için muhakemeler yürütülecek, siyaset sahnesi tüm süreçte değişik seviyelerde herkesin katılımcı olacağı bir platform olarak ortaya çıkacaksa -buna demokrasi klişesi de diyemiyorum- daha ümitvar olacağım insanımız ve bu ülke hakkında. işe buluduğunuz/ikamet ettiğiniz yerel meclislerde siyasetin/işlerin/hukukun nasıl yürüdüğünü öğrenmekle başlayabilirsiniz. istikrarlı şekilde o sandıklara bir kağıt bırakmak ve sonrasında akşam sonuçları öğrenmek çok basit gelmiyor mu sizlere? ama keyifli değil mi? her gün değişen gündeme bomba gibi etkileriyle uzun süre konuşulacak malzeme çıkıyor. halbuki ne kadar da geçici değil mi? özel uzmanlık gerektirmedikçe Türkiye'de 1950'den itibaren seçimlerin hangi birini hatırlayabiliyoruz ki? halbuki hayatın eskitemediği ne algılanmışlıklar var o zamanlardan?daha kalıcı yollarda yürümek için biraz daha düşünelim lütfen... son kertede vicdanınız rahatsa tamamen o sandığa giderken, diyecek söz yok.
Bu oy kullanma zaruriyeti HALKA sorulmadan verilmekte. Bu tarz oy sisteminde hicbir zaman tam adalet olamayacak. Fakat egitim sisteminde de kimse anayasa hukukunu felan ögrenmiyor. Halk sadece vaat edilene göre hareket ediyor. Varmi dünya da su anda benimsenebilecek bir secim?